Wredny 9 554 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 Godzinę temu, kanabis napisał: Pytanie do osob ktore ukonczyly 2 chapter Ukryj zawartość Kiedy niesiemy te metale do tej bazy co jest motorek to da rade uniknąc akcji z wynurzonymi gdzie rozgniewaja naszego bobaska i atakuje nas jakis pletwal blekitny? Zrobilem cos nie tak czy tak ma byc? Bo pierwszy raz zamiast ski dostalem ocene a 25 minut temu, ListuniO napisał: Tez tam tak mialem 23 minuty temu, kanabis napisał: Czyli pewnie tak ma być. Przyznam raz sie poslizglem na gó.wnie przy rzece wczesniej i walnalem orła wiec pewnie to zawazylo o ocenie a a nie s U mnie tak nie było, może dlatego, że nie dałem się złapać. Aczkolwiek zastanawiam się, czy da się wszystkich BTs w danym obszarze wyeliminować granatami, bo zayebauem pięciu, czy sześciu, ale wciąż jakiś gdzieś sie kręcił (najgorsze są te małe - ciężko trafić). 11 minut temu, kanabis napisał: Jakos nie do konca jeszcze ogarniam ten system wykrywania ich tym wiatraczkiem. Ide kucakiem a jak swiruje po prostu wstrzymuje oddech ale cos musialem zrobic nie tak Wzystko zależy od prędkości "wiatraczkowania" i koloru łopatek. Im bardziej pomarańczowe i szybciej napierdzielają, tym BT jest bliżej. No i kierunek, w którym odradek jest zwrócony mówi, gdzie jest BT. Żeby zauważyć zjawę, trzeba całkowicie się zatrzymać. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 A no wlasnie moj glowny problem to bylo to ze rozgladalem sie i nie widzialem zjaw, irytowalo to troche. Teraz bede sie zatrzymywal jak wiatraczek bedzie odwalał 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 6 minut temu, Wredny napisał: U mnie tak nie było, może dlatego, że nie dałem się złapać. Aczkolwiek zastanawiam się, czy da się wszystkich BTs w danym obszarze wyeliminować granatami, bo zayebauem pięciu, czy sześciu, ale wciąż jakiś gdzieś sie kręcił (najgorsze są te małe - ciężko trafić). Własnie mam pytanie. Raz waliłem granatem ze szczochów w BT jak wisiał w powietrzu i po prostu granat przez niego przelatywał. Wtedy na nich nie działa tylko jak już Cie zauważą? Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 Ja używałem tych czerwonych, z krwią, na lewitujących, więc nieświadomych - po jednym, czasem dwóch trafieniach, ulatywali w górę. Może nie trafiałeś? Oni się ruszają lewo/prawo, więc może akurat "zrobił unik" Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 IKSIK był na nim i się nie ruszał więc byłem niemal pewien że przeleciał. Mozę te szczynowe nie są na zawieszonych. Nie wiem. 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 A jak to jest z naszą furmanką? rozpocząłem rozdział 3ci i nie mogę przenieść swojego motoru na nowy fragment mapy nawet jak wrzucam go do garażu to się nie transportuje między bazami Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 @ListuniO Po walce z bossem zauważyłem, że te urynowe chyba paraliżują/spowalniają cel, ale obrażenia zadają krwiste, więc może o to chodzi. 1 Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 Nie wiem czy nke gram tak jak Hideo by chciał ale kompletnie nie używam tych granatów bio z wc. Odkąd sa granaty z krwi to nie widzę sensu targać tamtych. Tak samo bronie, poza pierwszą z trailerów pozostałych nawet nie odpakowałem a mam już ich lv. 2. Ten system ze rzeczy z prywatnej szafki sie nie przenoszą jest trochę męczący. Chciałbym polatać sobie bez tych gratów w spokoju. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 7 minut temu, Michał_K napisał: Nie wiem czy nke gram tak jak Hideo by chciał ale kompletnie nie używam tych granatów bio z wc. Odkąd sa granaty z krwi to nie widzę sensu targać tamtych. Tak samo bronie, poza pierwszą z trailerów pozostałych nawet nie odpakowałem a mam już ich lv. 2. Ten system ze rzeczy z prywatnej szafki sie nie przenoszą jest trochę męczący. Chciałbym polatać sobie bez tych gratów w spokoju. No mam właśnie podobnie, chociaż trochę utknąłem w rozdziale 3 i bawie się w budowniczego i jeszcze nie mam broni nowych. Tak jak tylko obczaiłem, że granaty z ekstrementów nie podziałały raz na BT to już ich nie użyłem ani razu później xD Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 Przy okazji, rozdział 3 i 4 pokazują że te recenzje mówiące wprost że gra polega tylko na dostarczaniu przesyłek to były kłamstwa, cieszy mnie to. 2 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 Z tego co wiem, było embargo, żeby nie pisać w recenzjach, co się dzieje po 3 rozdziale. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 10 listopada 2019 Autor Opublikowano 10 listopada 2019 (edytowane) Episode 3 - skąd wziąć jakiś środek transportu? motor został gdzieś na pustyni w ep2 i jakiś pistolet na muły gdzie to dostać? Edytowane 10 listopada 2019 przez Fanek Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 7 minut temu, Fanek napisał: Episode 3 - skąd wziąć jakiś środek transportu? motor został gdzieś na pustyni w ep2 i jakiś pistolet na muły gdzie to dostać? Po co się męczysz? Wczoraj chyba kończyłeś granie No a jeśli już musisz to graj, rób fabułę, a samo się wszystko wyjaśni/odblokuje - tu żadnej filozofii nie ma. 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 19 minut temu, Michał_K napisał: Przy okazji, rozdział 3 i 4 pokazują że te recenzje mówiące wprost że gra polega tylko na dostarczaniu przesyłek to były kłamstwa, cieszy mnie to. Mógłbyś rozwinąć w spoilerze, ale tak, żeby mi totalnie nie popsuć rozrywki? Płacę plusem i wirtualną "piątką". Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 (edytowane) 22 minuty temu, Fanek napisał: Episode 3 - skąd wziąć jakiś środek transportu? motor został gdzieś na pustyni w ep2 i jakiś pistolet na muły gdzie to dostać? Fanek po pierwsze primo-wyluzuj się bo gra jest od tego abyś się wyluzował xD Po drugie niedługo będziesz mógł robić motorki sobie do bólu albo brać z garażu pozostawione przez innych @Michał_K szybko Ci to idzie Ja nie bawie się w poboczne przesyłki i nadal w 3 siedze Ale dobrze słyszeć, że w 5 rozdziale nadal się chce Edytowane 10 listopada 2019 przez cotek Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 Pytanie co do poziomu trudności i platyny. Jak zacząłem na normal to żeby wbić platyne muszę zacząć od nowa? Czy mogę teraz (rozdział drugi) zmienić na hard i wsio? Nie wiem czy wbiję kiedykolwiek ale nie chce się pozbawić możliwości Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 (edytowane) A jak daleko jesteś? Ja po 5h zacząłem od nowa, więc Tobie też polecam Sprawa rozbija się o jakieś specjalne zlecenia i oceny za nie, a te najwyższe można podobno uzyskać tylko na Hard. Nie wiem, kiedy takowe występują, bo zacząłem EP3 i jeszcze nie napotkałem. EDIT: Doczytałem, że rozdział drugi - ja też wtedy się zorientowałem i zacząłem od nowa. Godzinka czasu i nadgonisz postęp. Edytowane 10 listopada 2019 przez Wredny 1 Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 3 minuty temu, cotek napisał: Fanek po pierwsze primo-wyluzuj się bo gra jest od tego abyś się wyluzował xD Po drugie niedługo będziesz mógł robić motorki sobie do bólu albo brać z garażu pozostawione przez innych @Michał_K szybko Ci to idzie Ja nie bawie się w poboczne przesyłki i nadal w 3 siedze Ale dobrze słyszeć, że w 5 rozdziale nadal się chce Nie szybko. 3 okazał sie bardzo długi, 4 bardzo krótki, a jestem na samym początku 5. W 3 mocno bawiłem się w misje poboczne, mając furgonetkę wiem że jestem na czas na miejsce na pewno.:) 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 5 minut temu, Basior napisał: Pytanie co do poziomu trudności i platyny. Jak zacząłem na normal to żeby wbić platyne muszę zacząć od nowa? Czy mogę teraz (rozdział drugi) zmienić na hard i wsio? Nie wiem czy wbiję kiedykolwiek ale nie chce się pozbawić możliwości Chyba Kmiot pisał, że poziom trudności można zmieniać w każdej chwili. Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 Zacząłem EP3, obaliłem dwa pierwsze zlecenia (wspinaczka na tę górę to coś pięknego, zostawiłem linę i dwie drabiny dla potomności), no i gra się wciąż super. Z tym że fabularnie mam na razie lekki niesmak, bo ze dwie/trzy rzeczy są dla mnie niejasne: Lindsey Wagner odgrywa obydwie role, Spoiler zarówno Pani Prezydent, jak i tej Amelie i niby piszą, że to córka, ale nie zgadza mi się wiekowo, bo we wspominkach Sam jest dzieciakiem, a ona wciąż ten sam wiek. No i kto to jest dla niego? Matka? Siostra? Czy prezydentowa była jego prawdziwą matką? WTF? Koncept plaży też niejasny, niby coś tam było w mailach, ale średnio wyjaśnione. No i Fragile wk#rwia mnie z tymi robakami, ale to już taka kojimowska głupotka, więc należy przymknąć oko... Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 5 minut temu, Rozi napisał: Chyba Kmiot pisał, że poziom trudności można zmieniać w każdej chwili. No tak ale pytanie czy nie spowoduje to że nie będzie można tych misji wbić już, jeżeli nie zaczęło się na hard. A walić to zacznę od nowa. :-) Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 48 minut temu, Wiolku napisał: Mógłbyś rozwinąć w spoilerze, ale tak, żeby mi totalnie nie popsuć rozrywki? Płacę plusem i wirtualną "piątką". Spoiler Poza dostarczaniem mamy odbijanie paczek z namiotow muli, szukanie sprzetow na terenie pelnym od wynurzonych, elementy strzelankowe, i te mniejsze typu odbudowa obiektow, szukanie prepersow. To jednak nie tylko latanie z paczka z A do B. 1 Cytuj
Bzduras 12 527 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 W 3 rozdziale odblokowuje się tyle mechanik, że powoli zaczynam się gubić - materiałów wiecznie brak i co chwilę rozpraszam się sam na zasadzie "a może zrobiłbym jeszcze po drodze to, ale to muszę iść tu po X, a może lepiej będzie iść tam i zrobić X, przy okazji zahaczyć jeszcze gdzieś po Z"... Silny Phantom Pain i Peace Walker vibe. No nie ma bata, gierka wciąga i z każdą kolejną godziną wynagradza spędzony przy niej czas. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 19 minut temu, Bzduras napisał: W 3 rozdziale odblokowuje się tyle mechanik, że powoli zaczynam się gubić - materiałów wiecznie brak i co chwilę rozpraszam się sam na zasadzie "a może zrobiłbym jeszcze po drodze to, ale to muszę iść tu po X, a może lepiej będzie iść tam i zrobić X, przy okazji zahaczyć jeszcze gdzieś po Z"... Silny Phantom Pain i Peace Walker vibe. No nie ma bata, gierka wciąga i z każdą kolejną godziną wynagradza spędzony przy niej czas. Nie inaczej chociaż od PP się odbiłem, może po DS dam kolejną szanse Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 No ja na bank wrócę do MGSV, w sumie zamysł był, żeby to uczynić przed premierą DS, ale nie pykło... W każdym razie mimo innego silnika, to czuć tu ten vibe, a gameplayowo jest bardzo podobnie, tyle że bez strzelania - responsywność postaci, znaczniki, nawet podnoszenie przedmiotów... Dostałem exo level 2 i teraz mogę dźwigać ciężary, zawstydzające Pudziana Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi