Skocz do zawartości

Death Stranding

Fanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurna, ale ta gra to była epicka przygoda.

Dopracowana, klimatyczna, konkretna i bezapelacyjnie zajebista ( wizualia i dźwięki !)

Czułem, jak bym znalazł się w alternatywnej rzeczywistości i tam naprawdę istniał.

Opublikowano

Panowie, coś chyba robię nie tak w tej grze albo nie rozumiem mechaniki: BT połączone są za pomocą takich "pępowin" między sobą. Czy dotknięcie jej rozpoczyna pościg? Straciłem masę paczek w wyniku nie do końca zrozumiałych dla mnie powodów - kucam, wstrzymuję oddech i próbuję je obejść, ale czasem i tak zostaję zaatakowany. :/ 

Swoją drogą: adrenalina skacze jak szalona w trakcie tych ucieczek. :obama: 

Opublikowano (edytowane)

Tak, pępowiny są częscią BT i dotknięcie zwraca uwagę. Zatykaj usta i powoli przechodz pomiędzy nimi. Pilnuj wskaźnika skupienia/oddechu i wejdzie. Pytanie gdzie jesteś bo później

Spoiler

masz broń na bolasy, granaty z krwią i masz nóż do przecinania pępowin

i jesteś kozak. Pozatym BT nie widac jak jestes w ruchu. Jak staniesz to się pojawią i wtedy wskaźnik też się odnawia. 

Edytowane przez LiŚciu
  • Plusik 1
Opublikowano

Wciśnięty w odpowiednim momencie skaner odradka również odbija fale skanera mułów. Na początku trochę ciężko wyczuć odpowiedni moment bo odradek ma lekki delay ale jak się złapie dobry timing to już muły mogą nas pocałować w żopę.

• Dzięki 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też dziś zacząłem.
Pewnie bym nigdy nie kupił ale fart chciał że dostałem na imieniny.
4h za mną i póki co muszę przyznać że cała otoczka klimat przerywniki filmowe to jest sztosiwo.
No chwyta za jaja i intryguje od początku.
Poza tym troche po(pipi)any ten klimat+ post apo, no pasi mi idealnie.
Gameplay jakoś mnie nie urzekł póki co ale nawet jak tak zostanie to zrobię grę dla story.

Jest sens w ogóle na początku targać te paczki poboczne?
Bo kiedyś trochę czytałem że później są tyrolki pojazdy itd.
Więc hm lepiej teraz cisnąć samo story?
Gram na hardzie.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 15.12.2020 o 12:48, MEVEK napisał:

No to sie dzieje :ohboy: Obstawiam ze to tylko upgrade pod PS5, ale nawet to moze wniesc kolejny kamien milowy do gry. Z nowymi ficzerami kontrolera Dual Sens moze byc bardzo ciekawie. Chodz to tylko moje domysly. Byle do jutra.

Cos jednak sie dzieje w temacie upgrade pod PS5.

Cytat

PLOTKA - Death Stranding na PS5 otrzyma dodatkową zawartość fabularną

• Według nieoficjalnych informacji, powstaje Death Stranding w wersji PS5
  • Nowa edycja miałaby wzbogacić się o dodatkową zawartość fabularną

https://www.eurogamer.pl/articles/2021-01-27-plotka-death-stranding-na-ps5-otrzyma-dodatkowa-zawartosc-fabularna

:ohboy:

• Plusik 1
Opublikowano

Muszę przyznać że gierka się rozkręca.
Początek był kozak, później lekki przestój latanie z a do b.
(pipi)a ja glupi niemal 15h z buta latałem gdzie przecież jest motor i wystarczyło generator wybudować ....
No teraz to ruszyłem, w końcu świat się zmienią bo na początku mialem same płaskie tereny trawa kamienie i rzeczki.
Wydawało się fhuj nudne, ale jest coraz lepiej.
To tylko ja taki ułomny że po pierwszym bossie mam 15h?
Poznaję mechaniki gry spraye krew itd.
Zaczyna mi się podobać.
A przerywniki to typowy Kojima dla mnie na plus.
Teraz ruszam parostatkiem w piekny rejs jak śpiewał KK.

Opublikowano (edytowane)
On 1/24/2021 at 3:07 PM, Schranz1985 said:

Jest sens w ogóle na początku targać te paczki poboczne?
Bo kiedyś trochę czytałem że później są tyrolki pojazdy itd.
Więc hm lepiej teraz cisnąć samo story?
Gram na hardzie.

Z buta raczej nie. Jeżeli będziesz miał motor czy inny pojazd, to warto się pokusic o misje poboczne. Ja proponuje przejść wątek gówny tak w 60%-70%, a potem zajac sie tymi misjami, ponieważ będziesz miał do dyspocyzji wszystkie srodki transportu oraz bronie. Swoją drogą, mnie najbardziej w tej grze, poza fabułą, wciągnęła rozbudowa autostrad oraz sieć tyrolek. Super zabawa, polecam.

Ponizej wkejam filmik z rozstawieniem tyrolki, z Wietrznej Farmy (Wind Farm). Mega ułatwia robienie zamówień pobocznych ponieważ w tej dolince zawsze pojawiają sie wynurzeni. 

Edytowane przez walek
Opublikowano

Mój numer jeden jak chodzi o czas gry. Rok temu o tej porze szarpałem w to jak poyebany. Bardzo dobra gierka. Choć z początku nie byłem zachwycony. 

20210208_072428.jpg

Opublikowano

Na początku to kasztan się wydaję.
Mam 22h 3 chapter i zapyerdalam jak robot.
Jeżdżę sobię odbudowuje autostrady i podperdalam surowce mulom.
Gameplay? Bdb, wciąga opór.
W koncu mam kilka pojazdów i coraz więcej ciekawych narzędzi.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam już tyrolki, do tego te ośnieżone stoki ....
Mgs V mnie zawiódł ale tu widzę Kojima wraca do formy.
Mógłbym bez końca oglądać te animacje wchodzenia i wychodzenia z pordzewiałej przez temporal ciężarówki.
50h już zrobione a to dopiero 6 chapter zacząłem z chyba 14? LOL
Co najlepsze nie spieszy mi się gram sobie na spokojnie nie czuję że tracę czas nawet jak wiozę paczuszki do bazy gdzie mam już 5 *
Jakieś tipy na co zwrócić uwagę? Może trzasne platynę.

Opublikowano (edytowane)

A był wcześniej HDR ? Nie przypominam go sobie w okolicach premiery, chyba, że jest tylko dla PS4PRO i PS5 :P Chyba, że był od początku, a jeszcze miałem stary TV xD

Edytowane przez cotek