Skocz do zawartości

Death Stranding

Fanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dwa razy? Lewą stronę touchpada naciśnij.

Też wasz wkurzają śmieciarze? Czyli gracze, którzy budują struktury w losowych miejscach? Kurwa, potem muszę sprzątać sobie z mapy to gówno.

Miałem wczoraj poleciec z fabułą mocniej i iść co Mountain Knot City, a skończyło się na ataku na obóz terrorystów, polecam, w chuj ceramiki jest z tego do budowy autostrad. A o nią trudniej niż o metale. Polecam również robienie rankedowych drilli na strzelnicy, wygrywa się surowce dodatkowe.

Opublikowano

Wejście do Mountain Knot City przy "Because We Have To" jest nadal jednym z lepszych momentów w grach. Tak kocham tę grę, że nawet jak

Pokaż ukrytą zawartość

to nie było żadnego wkurwu, że daleko. Ba, nawet robienie długich kursów mnie nie denerwuje, tak lubię tutaj chodzić :obama: 

Zonka złapałem przy zleceniu dla Englerta z Farmy, myślałem, że można na tyrolce jechać z towarem w ręce, a tutaj no way Jose XD Ale autostrada z Lake Knot do South Knot zrobiona w całości, to pozostaje tylko w miarę szybko przejść przez obóz i rzekę, a potem z górki :cool:

Opublikowano

Skończyłem po raz drugi, teraz jeszcze lepiej zrozumiałem fabułę i zauważyłem więcej smaczków. W tej wersji gra jest jeszcze lepsza :banderas: 80 godzin na liczniku, ale zostanę jeszcze w UCA, trzeba wymaksować więzi.

GOTG, zaraz po RDR2.

Opublikowano (edytowane)

Przegrałem ze świadomym argumentem w postaci braku czasu i kupiłem sobie wczoraj używeczkę, no i spatchowałem to za 30 zł. Ależ mióóód :banderas:

Wcześniej pykałem na fat ps4 i starym tiviku, więc odpalenie DS na PS5 + nowiutki 55' totalnie wypieszcza moje oczęta.

Z początku miałem plan, żeby zrobić nową zawartość (z tego co wyczytałem, to są dwa zlecenia + jedna misja?) i wymaksować pod platynkę, ale po Waszych reakcjach zastanawiam się, czy nie zrobić podejścia numer dwa, choć zakładam, że przy tym założeniu fabułę skończę najwcześniej w 2023.

Edytowane przez ginn
Opublikowano
  W dniu 21.10.2021 o 07:25, Rozi napisał(a):

Skończyłem po raz drugi, teraz jeszcze lepiej zrozumiałem fabułę i zauważyłem więcej smaczków. W tej wersji gra jest jeszcze lepsza :banderas: 80 godzin na liczniku, ale zostanę jeszcze w UCA, trzeba wymaksować więzi.

GOTG, zaraz po RDR2.

Rozwiń  

Jestem tego samego zdania jeśli chodzi o GOTG. Ja za pierwszym razem zrobiłem to co kiedyś z W3. Czyli tylko główna fabuła. Teraz już wszystko. Ta gra niekiedy ma takie scenerie, że aż ciarki przechodzą. 

Opublikowano
  W dniu 25.10.2021 o 08:28, ginn napisał(a):

Z początku miałem plan, żeby zrobić nową zawartość (z tego co wyczytałem, to są dwa zlecenia + jedna misja?)

Rozwiń  

Jest tego trochę więcej, bo jeszcze zlecenia związane z Half-Life i Cyberpunkiem.

Opublikowano

Fabuła ma swoje lepsze i gorsze, krindżowe momenty, ale pamiętam, że była na tyle intrygująca i angażująca (oraz DZIWNA), że trzymała moje zainteresowanie do końca.

Choć i tak potrafiłem godzinami robić fetch questy czy rozbudowując "infrastrukturę" i nie posunąć fabuły do przodu, bo gameplay zassał nie chcąc puścić.

• Plusik 1
Opublikowano

Fabuła była zajebista, pokręcona, taka gierkowa, z podniosłymi, mrocznymi, ciekawymi, pojebanymi, krindżowymi momentami, przede wszystkim była inna.

Opublikowano

A ja kupiłem głównie z nastawieniem że chce poznać fabułę bo lubię mgsa i pojebane rzeczy więc wydawało się idealne dla mnie A przy gameplayu jakoś wytrwać. Okazało się że jest na odwrót, średnia fabuła z nudnymi i głupimi postaciami i fantastyczny gameplay który wciągnął mnie jak bagno (Nie ma to jak dostarczenie paczki A później dupnąć monsterka w bazie) jedynie cutscenki z madsem mi dobrze robiły, mega klimacik był jak się pojawiał

Opublikowano

Nie no szanujmy się - jak na giereczkowo AAA to po złożeniu tego, co Hideo nam pokazał, wyszło wyśmienicie, a przede wszystkim nieszablonowo. Ehh jak ta grała i gra na branży. Nasyćmy większe budżety większą ilością takiej oryginalności pls. 

Chcę drugą część, choć przy tej nadal bawię się bosko. 

Chcę serię MGS w HD na ps5 :/

• Plusik 1
Opublikowano

No fabuła ma pewne pyebane momenty. Gdybym miał się skupić na minusach:

-Mama to strasznie słaba postać ze słabym wątkiem. Ta jej decyzja o odcięciu się od dzieciora i to co się dzieje z nią po dostarczeniu jej do węzła górskiego to próba na siłe poruszenia uczuć osoby grającej co nie specjalnie się udało.

-Przed premierą spodziewałem się, że te "łzy" bohaterów mają jakieś głębsze podłoże niż "chiralium" 

-Nie kumam w ogóle tej lalki ŁD u madsa. Też spodziewałem się tu jakiejś większej głębi

-Higgs i jego motywacje wydają się bardzo banalne. Dodatkowo jego moc pozwoliłaby zniszczyć wszystkie miasta i schrony bez tej całej zabawy.

-Plaże dalej wydają się wielką zagadką i chciałbym odwiedzić ich więcej u różnych postaci abyśmy mogli to lepiej zrozumieć. Ponoć każdy ma swoją unikalną.

Pewnie jakieś by się jeszcze znalazł. Plusów jest jednak o wiele więcej stąd gra i jej oryginalność wciąga jak bagno:) Multum zabawek pozwala kombinować co daje dużo funu.