Skocz do zawartości

Death Stranding

Fanek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy taki niszowy to nie wiem, bo trudno o większe nazwisko w branży niż Kojima, ale dla kogoś kto jak ja nie grał nigdy w MGSy - chłop udowodnił swój geniusz czyniąc najbardziej prozaiczną czynność jaką jest chodzenie gameplayem samym w sobie. Do tego niesamowicie klimatyczny, pełen grozy świat i naprawdę mamy tytuł obok którego trudno przejść obojętnie. 

Wielki gość, grałem na PC (jeszcze na starym GTX1060 i i5 3470, a działało nienajgorzej :notbad: ), potem na PS5 i teraz postaram się skończyć na XSX. 

• Plusik 2
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Czy taki niszowy to nie wiem, bo trudno o większe nazwisko w branży niż Kojima, ale dla kogoś kto jak ja nie grał nigdy w MGSy - chłop udowodnił swój geniusz czyniąc najbardziej prozaiczną czynność jaką jest chodzenie gameplayem samym w sobie. Do tego niesamowicie klimatyczny, pełen grozy świat i naprawdę mamy tytuł obok którego trudno przejść obojętnie. 

Wielki gość, grałem na PC (jeszcze na starym GTX1060 i i5 3470, a działało nienajgorzej :notbad: ), potem na PS5 i teraz postaram się skończyć na XSX. 

Ta gra ma ciekawą historię, super trailery jak to Kojima, przed premierą jednak gameplaye i kurier, niepewność, wyśmianie, kiepskie jak na Kojime i jego jakość recenzje.

Potem nagle odwrót, gracze się poznali, GOTY na TGA, laury od graczy, splendor, sprzedaż, najlepsza ścieżka dźwiękowa od lat okraszona tragiczną śmiercią wokalisty na zapalenie płuc i hypowana niesamowicie część druga. 

Historia romantyczna:).

• Lubię! 2
3 godziny temu, SnoD napisał(a):

Aparat mowy dorosłego Japończyka jest średnio kompatybilny z angielskim.

Wiem, wiem. Ale wierzę, że niektórzy potrafią się mimo wszystko nauczyć, a on ma dużo okazji do szlifowania. :)

2 godziny temu, Bzduras napisał(a):

Pamiętam, że na konferencji Xboxa zapowiadając Metal Gear Rising był osobiście na sceniei mówił po angielsku.

Nie znałem! Nawet nieźle mu poszło, z typowo japońską wymową, ale dla mnie był zrozumiały. Kurde, ale młodzik z niego ;)

Btw nadal nie grałem w Rising... Kupiłem dwa razy, raz na Xboksa (nigdy nie uruchomione) i w tym roku na PC (bo bardzo dobrze działa na Decku AFAIK). Jakoś w okresie premiery byłem zniechęcony tym, że to nie Snake i że nie skradanka, a ja nigdy nie czułem się dobrze w szybkich grach akcji (po latach już patrzę na nie bardziej przychylnym okiem).