Grabek 2 772 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 PRAWILNIE YERBE TYLKO Z TYKWY. ZADNE PALTO SANTO JAK BIEDAK, TYLKO TYKWA. a tak naprawde to jeden benis. Mialem tykwe, z palo santo i teraz ceramiczne naczynko i chyba najlepsze to ostatnie. Dwa poprzednie mi pekly bo zapomnialem przed dluzszym wyjazdem zakonserwowac ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 konserwowanie kubków żeby po powrocie móc wypić herbatę XD co ja czytam jak w jakimś ku.rwa średniowieczu tyle ludzi się zraża do yerby jak usłyszy że trzeba mieć specjalne naczynie wylepione w timbuktu przez azjatyckie ślepe zakonnice, bombille wyhartowaną w pocie czoła przez afrykańskich robotników z najlepszego stopu metalu w rpa, łyżeczkę ze złota do nasypywania suszu itd a wystarczy siteczko i kubek z małyszem, piję tak z 4 lata już, pozdrawiam hejterów 4 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Były już na forumku młynki do kawy po 1000zl teraz kubki po dwie stówy co nas czeka dalej może susz Yerby ubijany piętami pana Cejroskiego za 5 stówek? Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 plus za Adama. Najlepszego polskiego sportowca wszechczasów. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Teraz, D.B. Cooper napisał: plus za Adama. Najlepszego polskiego sportowca wszechczasów. no ku.rwa nikt inny nie skoczył 151,5m w Willingen Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 3 minuty temu, maciucha napisał: no ku.rwa nikt inny nie skoczył 151,5m w Willingen no ku.rwa i to przed przebudową skoczni Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Mejm napisał: Nie no troche beka, ze sitko wypomina maciuchowi typ, ktory post wczesniej do pelnego yerba zestawy wymaga... termosu xDDDD Chyba mamy tu syndrom kolarza w pelnym rynsztunku. No przecież yerbe zalewa się wiele razy. Termos służy do tego, żeby temperatura wody była odpowiednia. Piję ją tak jak należy czyli Palo Santo + termos z gorącą wodą do zalewania. Tego nie pije się w pięć minut jak kawę. Edytowane 14 Września 2019 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 no i Sapporo 2007 STO DWA METRY STO DWA METRY 1 minutę temu, chris85 napisał: No przecież yerbe zalewa się wiele razy. Termos służy do tego, żeby temperatura wody była odpowiednia. Piję ją tak jak należy czyli Palo Santo + termos z gorącą wodą do zalewania. Tego nie pije się w pięć minut jak kawę. ja pije w 15 minut, czy to dość? XD a jak chce więcej wody to idę do czajnika, klikam żeby zagotowało do 80"C i tyle, na chu.j mi termos? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Chris, ja wiem, "że cię stać", ale co się tak uczepiłeś tego palo santo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 (edytowane) 2 minuty temu, Figaro napisał: Chris, ja wiem, "że cię stać", ale co się tak uczepiłeś tego palo santo. Dlatego, że drewno dodaje naparowi dodatkowego aromatu. Piłem raz z kubka żeby porównać i na prawdę z Palo Santo smakuje lepiej. Z resztą matero to koszt 80 zł. A wszelakie sitka to przecież jakiś chiński wymysł. Mate parzy się wielokrotnie, podczas jednego "posiedzenia" Edytowane 14 Września 2019 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 No ale kto komu broni wielokrotnie parzyć z sitka? Sam często po 3 razy zalewam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 3 minuty temu, maciucha napisał: No ale kto komu broni wielokrotnie parzyć z sitka? Sam często po 3 razy zalewam Nikt nie broni. Jeśli chodzi o mnie to możesz je pić nawet z kibla. Wcześniej ktoś pytał o zestaw więc mu odpowiadam z własnego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 (edytowane) W Polszy jest takie jakieś zamiłowanie do "rytuałów", a przecież jedyne na co trzeba naprawdę zwrócić uwagę przy parzeniu yerby to żeby nie zalać jej za gorącą wodą. Cała reszta zależy tylko od preferencji, czy ktoś pije z kubka parzone w sitku czy palo santo to już raczej kwestia indywidualna. Chociaż @chris85 ma rację, palo santo dodaje trochę aromatu i lekko zmienia smak yerby. Ceramiczne matero jednak jest bardziej praktyczne, ot, zwykły kubek o który nie trzeba jakoś za specjalnie dbać. Edytowane 14 Września 2019 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 No a ja odpowiadam ze swojego, bo zestaw na początek jest do tarcia chu.ja potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 (edytowane) 2 minuty temu, Bzduras napisał: W Polszy jest takie jakieś zamiłowanie do "rytuałów", a przecież jedyne na co trzeba naprawdę zwrócić uwagę przy parzeniu yerby to żeby nie zalać jej za gorącą wodą. Cała reszta zależy tylko od preferencji, czy ktoś pije z kubka parzone w sitku czy palo santo to już raczej kwestia indywidualna. Chociaż @chris85 ma rację, palo santo dodaje trochę aromatu i lekko zmienia smak yerby. Ceramiczne matero jednak jest bardziej praktyczne, ot, zwykły kubek o który nie trzeba dbać. O matero z PS też nie trzeba dbać. Ważne żeby tego nie zostawić na miesiąc. Z resztą moje ma pęknięcie i w niczym to nie przeszkadza. Po to jest metalowe, żeby trzymało się w kupie Edytowane 14 Września 2019 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Czyli mogę kupić sitko i yerbę , pilnować temperatury i na początek styknie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 A ja sobie teraz taką kupiłem. Łagodna i ma fajne działanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 (edytowane) @krupek ta jest. Edytowane 14 Września 2019 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Teraz, krupek napisał: Czyli mogę kupić sitko i yerbę , pilnować temperatury i na początek styknie? dokładnie tak piekny kawalerze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 4 minuty temu, krupek napisał: Czyli mogę kupić sitko i yerbę , pilnować temperatury i na początek styknie? Nie. Kup sobie zestaw, który wkleiłem wcześniej. Dlatego, że sama yerba kosztuje 20 zł. Jak Ci nie podejdzie wtedy taki zestaw będzie Ci łatwiej sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 6 minut temu, krupek napisał: Czyli mogę kupić sitko i yerbę , pilnować temperatury i na początek styknie? Jak mu nie podejdzie to wyda 20zł na yerbę i wywali ją do śmieci, a sitko się przyda do herbaty czy kawy Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 2 minuty temu, chris85 napisał: Nie. Kup sobie zestaw, który wkleiłem wcześniej. Dlatego, że sama yerba kosztuje 20 zł. Jak Ci nie podejdzie wtedy taki zestaw będzie Ci łatwiej sprzedać. XDDDD trzymajcie mnie ma wziąć zestaw żeby móc go odsprzedać how about nie kupować zestawu żeby nie musieć odsprzedawać? sitko zawsze się przyda do innych liściastych herbat, no a yerbę za 20zł to chyba odżałuje, ew. kupie od niego razem z tym je.banym maxem paynem 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 53 minuty temu, Bzduras napisał: palo santo dodaje trochę aromatu i lekko zmienia smak yerby Szczególnie na początku, kiedy ma dużo żywicy. Mój kubek okuty aluminium ma lekkie pęknięcia, ale nadal się trzyma. Ok.12 lat ma. Czasem warto oliwą suchy kubek od środka pyknąć, kiedyś tak robiłem. No i bombilla z alpaki, ale tu nie robi różnicy, czy zwykła nierdzewka, czy alpa. Ale kubek zdecydowanie w palo santo fajniejszy i ten zapach... Tykwy miałem, ale pleśnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Godzinę temu, maciucha napisał: od niego razem z tym je.banym maxem paynem 3 Nie ze mną te numery. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 18 minut temu, krupek napisał: Nie ze mną te numery. o ty ku.rwiu mały to ja cię uratowałem od wydania 200zl na ten kubeczek santo subito a ty jeszcze podgryzasz Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.