ciwa22 856 Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 (edytowane) Fajnie, że ktoś pyta Chyba, że to nie do mnie Ostatnie trzy miechy były intensywne aczkolwiek niektóre smaki nie do końca pamiętam. Wy też tak macie? Ruvicha Silvestre - nie pamiętam smaku ale pamiętam, że czarny indianin wjechał na prawilności i tak trzymaj bro. Mate Ine Ashwaganda - smakowa, lekka więc fanom wspomnianej uspokajającej rośliny i pewnie tylko dla nich. Było warto. Kurupi Yorador con witamina C - wit C w yerbowej konwencji. Z gatunku aswagabdowatych czyli smakowych, więc jak ktoś przepada za cytryną powinna podejść. Kurupi Tradicional - klasyka bez smaku, no ale yerba. Zdecydowanie z tego gatunku preferuję np kwaśnego ale jakiegoś ptaszka Pajarito. Jestem zmęczony, nie wyspałem się. Z góry dzięki za wsparcie. Edytowane 11 Maja 2022 przez ciwa22 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 ale mam bydlę, co? a tu Isondu, 4 dychy za pół kg, nie porywa jakoś mega 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 50 minut temu, Figaro napisał: ale mam bydlę, co? a tu Isondu, 4 dychy za pół kg, nie porywa jakoś mega A gdzie to takie coś z flagą Srebrzystych można dostać, bo na sam widok mi wzdrygnął subtelnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Na allegro, dwie stówki Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Termos warty więcej niż ten hyundai Zatkała mi się bombilla której nie idzie rozkręcić. Próbowałem gotować w kwasku cytrynowym ale nic to nie dało. Jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Hyundai Getz 2008 zawsze w moim serduszku <3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 10 minut temu, maciucha napisał: Zatkała mi się bombilla której nie idzie rozkręcić. Próbowałem gotować w kwasku cytrynowym ale nic to nie dało. Jakieś rady? Sprężone powietrze, lub kompresor. Naprawdę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 zagotować w sodzie Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 5 minut temu, Crazy Horse napisał: Sprężone powietrze, lub kompresor. Naprawdę. Spróbuję z balonem Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Można. I to jak. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Po 3 tygodniach przerwy w piciu yerby wjechała Rosamonte. Jakież to wspaniałe tak zacząć dzień. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grze(pipi) 521 Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 (edytowane) Lubię se czasem siorbnąć yerbę, bo kawy nie piję. Zwykła Pajarito, czasem miętowo-limonkowa, Rosamonte albo Kurupi. Dostałem też od kolegi z roboty jakąś Amandę, ale niezbyt mi podchodzi. Paragwaj lepszy pomimo tej Rosamonte. W ogóle z początku myślałem, że dużo będzie babrania z fusami, a wcale tak nie jest, bo spokojnie 4-5 razy można to zalać i smaku nie brakuje. Mam też to naczynko ceramiczne, jednak yerba bardziej smakuje mi ze szkła, kiedy widzę cały przekrój wywaru z petów. Metalowa słomka oczywiście obowiązkowa. Edytowane 4 Listopada 2022 przez Grze(pipi) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 (edytowane) Miętowe to dla mnie raczej prawie, że ostateczność jeśli chodzi o smak. Po czasie się przyzwyczajam ale powrót do mięty nigdy nie jest dla mnie przyjemny. W ogóle po około dwuletnich doświadczeniach bardzo polubiłem brazyliany - green mate, bardzo smaczny Yukuy. W kwestii tego drugiego rewelacyjnie wjechała bordowa Terere Energia, a aktualnie raczę się tym cudem jednakże ( to pierwszy taki przypadek w mojej karierze siorbacza) jest strasznie cienko zmielona i zatyka mi bombillę, czy to norma? Pozdrawiam. Edytowane 29 Maja 2023 przez ciwa22 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Poleci ktoś jakiś termos z bombillą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Nie ma dobrych yerbomosów niestety. Kupisz i pożałujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Polecam, fajnie czuć na końcu ananasa. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Skąd skoro tam w składzie nic nie ma o ananasie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Chodziło o kokosa, albo anusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 9 minut temu, maciucha napisał: Skąd skoro tam w składzie nic nie ma o ananasie? Kokos Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja Czlowiek wstal dzis przed 7 rano. Posiedzial na balkonie z Yerba Pajarito (mieta + cytryna) i jakos tak od razu lepiej dzien sie zaczal. Czy wyszlo cos fajnego do sprobowania w swiecie Yerby? Konczy mi sie zapas i kminie powoli zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja 11 godzin temu, pawelgr5 napisał: Czlowiek wstal dzis przed 7 rano. Posiedzial na balkonie z Yerba Pajarito (mieta + cytryna) i jakos tak od razu lepiej dzien sie zaczal. Czy wyszlo cos fajnego do sprobowania w swiecie Yerby? Konczy mi sie zapas i kminie powoli zakupy. https://dobreziele.pl/sklep/yerba-mate/z-dodatkami/arcoiris-menta-y-boldo-500g Jakiś czas temu, bardzo polubiłem tę. Piję ją na zmianę z Kurupi menta y boldo, którą uwielbiam od lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Od jakiegoś czasu dla mnie najlepsza yerba, polecam sprawdzić. https://dobreziele.pl/sklep/yerba-mate/klasyczna/liebig-original-500g-2 Cytuj Odnośnik do komentarza
lysyolec 18 Opublikowano 24 Października Udostępnij Opublikowano 24 Października Na ile czasu wam starcza 0.5kg yerby? Ja jak cos zamawiam, to obowiązkowo Canarias 1kg, plus dodatkowo coś innego na spróbowanie:D Yerbe pije, bo od kawy żołądek mi świruje. Yerba ma za to taką wadę, że latam do kibla co pół godziny. Tak to spoko. Ostatnio pierwszy raz zalalem wodą z lodem, też polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 24 Października Udostępnij Opublikowano 24 Października Zależy, jak mam fazę na yerbę to kilówka Pajarito na trochę starcza. Sypię teraz ok 10 łyżeczek do naczynka, kiedyś więcej dawałem. Mimo wszystko kawa się szybciej zużywa Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi