Bzduras 12 764 Opublikowano 7 marca 2021 Opublikowano 7 marca 2021 Taragui Maracuya Tropical 500g Yerba z dodatkami | Dobre Ziele - kozacka, pan @Grabek potwierdzi. 1 Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 7 marca 2021 Opublikowano 7 marca 2021 2 godziny temu, Bzduras napisał: Taragui Maracuya Tropical 500g Yerba z dodatkami | Dobre Ziele - kozacka, pan @Grabek potwierdzi. piłem ją ale wydaje mi się za drobna bo wyraźnie czuję w ustach pył Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 8 marca 2021 Opublikowano 8 marca 2021 Bombille z filterkiem lepszym kup, a nie marudzisz. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 17 godzin temu, Grabek napisał: Bombille z filterkiem lepszym kup, a nie marudzisz. Maciucha i bombilla xD tam jest grany kubek z Małyszem i siteczko. 2 Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 4 minuty temu, Grabek napisał: No to nawet mi go nie zal Tak było, nie kłamie. Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 4 godziny temu, Hubert249 napisał: Maciucha i bombilla xD tam jest grany kubek z Małyszem i siteczko. Stronę temu pytalem o matero i bombille i to o piciu z ich uzyciem mowa. Z malyszem nie bylo w ogole problemu z pyłem Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 4 minuty temu, maciucha napisał: Stronę temu pytalem o matero i bombille i to o piciu z ich uzyciem mowa. Z malyszem nie bylo w ogole problemu z pyłem Sam piję Kurupi, która ma od cholery pyłu i nigdy nie ciągnę żadnych paprochów. A bombkę mam normalną. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 Toć podawałem Ci link do filterków na bombillę przed zakupem, 4zł za 3 sztuki. Wiadomo, że lepiej kupić za tę kwotę Game Passa na 3 lata, ale warto rozważyć taki bajer jeśli pył faktycznie Ci przeszkadza. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Ostatnie nabytki. Nowe zaskoczenie roku - Amanda. Daje niezłego kopa i konkretnie poprawia humorek. CBSe to oczywiście yerbowy fast food, ale niech sobie będzie na czarną godzinę. Zielone Pajarito to fajny rozluźniacz przy giercę. Taragui to podobna półka co CBSe. No i wielka niewiadoma - La Bombilla. Nie polecam, słabo. Ale do Amandy jeszcze niejednokrotnie wrócę, mmm. 3 1 Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 2 godziny temu, Figaro napisał: Ostatnie nabytki. Nowe zaskoczenie roku - Amanda. Daje niezłego kopa i konkretnie poprawia humorek. CBSe to oczywiście yerbowy fast food, ale niech sobie będzie na czarną godzinę. Zielone Pajarito to fajny rozluźniacz przy giercę. Taragui to podobna półka co CBSe. No i wielka niewiadoma - La Bombilla. Nie polecam, słabo. Ale do Amandy jeszcze niejednokrotnie wrócę, mmm. Solidne zapasy. Pajarito jest lepsze od czerwonego klasyka? Jak wypada Taragui w porównaniu z Taragui Energia? Amanda mocnijesza od wspomnianej Taragui Energii? Z góry dzięki za opinię. Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Zapewne słabsza. Energię piję praktycznie tylko, zwykłej nie piłem. Ale może by trochę odmienić sobie, bo dzisiaj nockę zawaliłem na energii / 12 łyżeczek na kubek/ i po dłuższej przerwie od picia mnie lekko trzęsło. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 2 godziny temu, ciwa22 napisał: Solidne zapasy. Pajarito jest lepsze od czerwonego klasyka? Jak wypada Taragui w porównaniu z Taragui Energia? Amanda mocnijesza od wspomnianej Taragui Energii? Z góry dzięki za opinię. Ja lubię to zielone Pajarito bardziej, ale to chyba niepopularna opinia. Taragui słabe, z Energią bardziej mi podeszło. Amanda raczej słabsza od Energii, ale fajnie daje dobry humorek oprócz niezłej dawki energii. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 A co sądzicie o Paragwajskiej Indega? Jakiś czas temu trochę kupiłem ale kompletnie się na tym nie znam. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 2 godziny temu, mitra napisał: A co sądzicie o Paragwajskiej Indega? Jakiś czas temu trochę kupiłem ale kompletnie się na tym nie znam. Jedna z najgorszych jakie piłem. Straszne siano. 1 Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Kiedyś Cruz de Malta mi dobrze robiła. A z hardcorowego smaku to Pajarito, tyle, że zero efektu pobudzenia. O Indega natomiast pierwszy raz słyszę. Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 14 godzin temu, Boomcio napisał: Zapewne słabsza. Energię piję praktycznie tylko, zwykłej nie piłem. Ale może by trochę odmienić sobie, bo dzisiaj nockę zawaliłem na energii / 12 łyżeczek na kubek/ i po dłuższej przerwie od picia mnie lekko trzęsło. 12 łyczeczek ( ) Energii na kubek to twoja normalna dawka czy jedynie opcja na nocki w pracy? Ile zalań takiej kosy, żeby podtrzymać efekt? Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 31 minut temu, ciwa22 napisał: 12 łyczeczek ( ) Energii na kubek to twoja normalna dawka czy jedynie opcja na nocki w pracy? Ile zalań takiej kosy, żeby podtrzymać efekt? To efekt picia yerba mate od ok 2003-4 roku. W PL nikt praktycznie tego nie znał. Rozpropagował pan Cejrowski w swoich programach. Wtedy tylko przez neta można było zamówić. Później pojawiała się w sklepach ze zdrową żywnością, ale to była najczęściej jakaś yer-wita w ... torebkach, jak herbata. Sporo ludzi odbiło się od yerba mate po sięgnięciu po ten syf. Z czasem brałem coraz to inne, mocniejsze, słabsze, argentyńskie, paragwajskie i doszedłem do wspomnianego Cruz de Malta, a w końcu do Taragui Energia. W pracy szybko zwyczaj pijania się przyjął i był moment, że sporo ludzi na biurku miało matero. Niektórym jednak za nic w świecie " zupa z petów " nie smakowała. 12 łyżeczek na kubek, to moja zwyczajowa ilość, której z reguły nie przekraczam, ale z uwagi na mało miejsca na wodę trzeba dolewać dosyć często. Piję przez kilka godzin, aż się wypłuka smak, więc starcza od 20 do 3 rano powiedzmy. Ważne, żeby w kubku już była woda jak sypiesz susz, wtedy stopniowo namaka. Inaczej jest za gorzka ( ale do wypicia). 1 Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 8 maja 2021 Opublikowano 8 maja 2021 (edytowane) Kolejne paragwajskie eksperymenty czas zacząć. Żółty Mały Ptaszek wchodzi lepiej niż ten w barwach narodowych ale jak wcześniej pisałem - ja w latynoskiej branży spożywania indiańskich naparów dopiero od listopada - walczę o wyrobienie sobie smaku. Ruchiva to drugie podejście do marki. Pierwsze było z gatunku hc, bo od razu wjechałem w zieloną Nativę. Zobaczymy czego nauczy guarana. Pozdrawiam Roque Santa Cruza, Nelsona Valdeza, Salvadora Cabanasa, Justo Villara, Edgara Baretto, Diego Gavilana, Francisco Arce, Aureliano Torresa, Enrique Verę, Paulo Silvę, Nelsona Cuevasa, Carlosa Gammarę, Julio Cesara Caceresa, Cristiana Riverosa, Jose Montiela, Julio Dos Santosa, Jorge Nuneza, Celso Ayalę, a także Oscara Cardozo. Edytowane 8 maja 2021 przez ciwa22 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 8 maja 2021 Opublikowano 8 maja 2021 Czy naprawdę jest ważne tylko to, co pijemy, a nie z czego pijemy? Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 8 maja 2021 Opublikowano 8 maja 2021 FIgaro kupiłem tę Amandę czerwoną, ale smakuje jak zwykła rosamonte Ale pobudzenie faktycznie fajne Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 9 maja 2021 Opublikowano 9 maja 2021 Jak dla mnie bardzo gorzka. Ale chómorek po niej to Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 9 maja 2021 Opublikowano 9 maja 2021 @FigaroProszę o jak najszczerszą prawdę. Kiedy wyrobię sobie taki smak jak ty i będę w stanie z lekkością równą twojej osobie stwierdzać sobie na forum o gierkach, że "ta fajnie kopie, a ta druga idealna pod gejming"? Z góry dziękuję. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 9 maja 2021 Opublikowano 9 maja 2021 Polecam często myć bombillę, wtedy z łatwością czujesz różne odmiany smakowe. Tu nie chodzi o smak, po prostu czuję, że przy Amandzie fajnie sobie z kumplem popykać w PESa, a przy Colonie mam ochotę iść napyerdolić jakiemuś lewakowi dla rekreacji 1 Cytuj
Kosmos 2 742 Opublikowano 11 maja 2021 Opublikowano 11 maja 2021 Właśnie wypiłem po raz pierwszy terere. Coś wspaniałego. Z cbse naranja i zimną wodą w ogóle nie czuć goryczki a tylko przyjemny posmak. Polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi