Opublikowano 31 lipca 20195 l Ostatnio i ja stałem się poyerbany, Już praktycznie nie pijam kawy (no czasem wypiję jedną dziennie). Nie ma to jak wstać rano przed pracą i przygotować sobie taką yerbę (pite oczywiście w prawilny sposób). Od razu łatwiej idzie się do tej pracy. W następnym miesiącu kupię sobie specjalny termos do roboty. Czy kolejne zalewania muszą być w podobnej temperaturze? Edytowane 31 lipca 20195 l przez Figaro
Opublikowano 31 lipca 20195 l 7 minut temu, Figaro napisał: Czy kolejne zalewania muszą być w podobnej temperaturze? Ważne, żeby nie były za gorące. Możesz sobie nawet i terere strzelić po drugim/trzecim zalaniu jak masz chęć. I witaj po jasnej stronie mocy
Opublikowano 31 sierpnia 20195 l Taką se dziś kupiłem. Podobno Mercedes wśród yerb, hehe. Wziąłem najmocniejszą wersję i ociehóy, właśnie próbuję i to chyba najmocniejsza yerba w smaku jakiej próbowałem. Odkąd piję yerbę, odstawiłem kawę, słodycze, mniej jem, mam lepszy nastrój, lepszą kondycję seksualną i w ogóle jest fajnie.
Opublikowano 31 sierpnia 20195 l Godzinę temu, Figaro napisał: ociehóy, właśnie próbuję i to chyba najmocniejsza yerba w smaku jakiej próbowałem. Taragui energia, tak wynika z mojego 15 letniego doświadczenia z Yerba lata. Ale jeżeli chodzi o moc naparu. A w smaku, zależy ile sypiesz, ja ok 12 łyżeczek.
Opublikowano 31 sierpnia 20195 l 6 minut temu, MAJOCHEY_PL napisał: Taragui energia O, prawie ją dzisiaj kupiłem.
Opublikowano 31 sierpnia 20195 l 47 minut temu, MAJOCHEY_PL napisał: Taragui energia Moja nowa "podstawowa" yerba, stosunkowo tania, wyraźna w smaku i daje kopa. Jedno matero rano w domu, drugie w pracy i organizm wskakuje na obroty jak zloto. A jako odskocznia Cruz de Malta miętowa
Opublikowano 1 września 20195 l 2 godziny temu, Bzduras napisał: Cruz de Malta Też dobry towar. Ale smakowych nie ruszam /tak, jak i browarów/.
Opublikowano 12 września 20195 l Spróbowałem tego kultowego Club Mate. Wędzone fusy to nie moje klimaty.
Opublikowano 12 września 20195 l Jaki gatunek? Wlane w jakiej temperaturze? Wypite po ilu minutach od zalania? Czy wypileś tylko jedno, pierwsze zalanie suszu? Tyle czynników.
Opublikowano 12 września 20195 l 7 minut temu, Tokar napisał: Spróbowałem tego kultowego Club Mate. Wędzone fusy to nie moje klimaty. Yerba to w sumie tak jak bys zalał popielniczkę wrzątkiem i wypił. No ale messi pije wiec musi dawac jakies super moce
Opublikowano 12 września 20195 l W dniu 31.08.2019 o 22:44, Bzduras napisał: Moja nowa "podstawowa" yerba, stosunkowo tania, wyraźna w smaku i daje kopa. Jedno matero rano w domu, drugie w pracy i organizm wskakuje na obroty jak zloto. A jako odskocznia Cruz de Malta miętowa Nigdy nie siadla mi CdM. Zdecydowanie polecam Paragwajskie mieszanki. Kurupi Menta y Boldo, to chyba moja ulubiona Yerba.
Opublikowano 12 września 20195 l Najwyraźniej masz paragwajski smak Kurupi też spoko, tak samo jak CBSe czy Ruvicha. Dla każdego coś miłego, osobiście lubię pylaste yerby, ale i organiki wchodzą gładko.
Opublikowano 13 września 20195 l Są gdzieś jakieś poradniki jak z czym w ilu stopniach, po ilu minutach, z jaką siłą i w którą stronę mieszać to herbatę?
Opublikowano 13 września 20195 l 16 minut temu, smallv86 napisał: Są gdzieś jakieś poradniki jak z czym w ilu stopniach, po ilu minutach, z jaką siłą i w którą stronę mieszać to herbatę? Ok 90 stopni, plus/minus 5 stopni. Nie mieszamy! Reszta intuicyjnie, pijesz łyka i wiesz, czy jest ok. Im dłużej się w naczynku/tykwie parzy, tym napar mocniejszy i bardziej intensywny. Dolewasz dopóki jes smak. Później wyrzucasz - ale nigdy do kosza, czy kibelka! Na ogródek, lub trawnik.
Opublikowano 13 września 20195 l 4 godziny temu, MAJOCHEY_PL napisał: Ok 90 stopni, plus/minus 5 stopni. Nie. 70-80 stopni.
Opublikowano 13 września 20195 l no chciałbym żeby ktoś mi przygotował tą całą jerbę tak jak trzeba, bo samemu to za dużo zachodu. Wtedy bym ocenił. Raz piłem zrobioną na odpi.erdol i trawa z wodą. Podejrzewam, że po tych wszystkich rytuałach smakowała by podobnie. teraz spijam kawkę, fusy przedzierają się przez zęby to jest to
Opublikowano 13 września 20195 l jezu weźcie kupcie bezpyłową verde mate, 20zł za 0,5kg na allegro taka dobra że aż pitok staje
Opublikowano 13 września 20195 l Bezpyłowa tylko na zimno i jest ok, na ciepło zwykła trawa z ogródka.
Opublikowano 14 września 20195 l Od dawna chciałem spróbować tego specyfiku, możecie rzucić linkiem do jakiegoś zestawu startowego czy brać po prostu coś najpopularniejszego z allegro? Chodź mi bardziej o naczynia, smak yerby może być tylko jeden na początek
Opublikowano 14 września 20195 l Naczyniem może być nawet słoik po musztardzie. Ważniejsza jest bombilla i tu warto nie żydzić.