chmurqab 3 192 Opublikowano 10 lipca 2016 Opublikowano 10 lipca 2016 Stestuj jeszcze Canarias jeżeli zależy Ci na mocy. Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 31 lipca 2019 Opublikowano 31 lipca 2019 (edytowane) Ostatnio i ja stałem się poyerbany, Już praktycznie nie pijam kawy (no czasem wypiję jedną dziennie). Nie ma to jak wstać rano przed pracą i przygotować sobie taką yerbę (pite oczywiście w prawilny sposób). Od razu łatwiej idzie się do tej pracy. W następnym miesiącu kupię sobie specjalny termos do roboty. Czy kolejne zalewania muszą być w podobnej temperaturze? Edytowane 31 lipca 2019 przez Figaro Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano 31 lipca 2019 Opublikowano 31 lipca 2019 7 minut temu, Figaro napisał: Czy kolejne zalewania muszą być w podobnej temperaturze? Ważne, żeby nie były za gorące. Możesz sobie nawet i terere strzelić po drugim/trzecim zalaniu jak masz chęć. I witaj po jasnej stronie mocy Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 31 lipca 2019 Opublikowano 31 lipca 2019 Dzięki! Jeszcze nigdy terere nie robiłem, ale pobawię się. Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 31 sierpnia 2019 Opublikowano 31 sierpnia 2019 Taką se dziś kupiłem. Podobno Mercedes wśród yerb, hehe. Wziąłem najmocniejszą wersję i ociehóy, właśnie próbuję i to chyba najmocniejsza yerba w smaku jakiej próbowałem. Odkąd piję yerbę, odstawiłem kawę, słodycze, mniej jem, mam lepszy nastrój, lepszą kondycję seksualną i w ogóle jest fajnie. Cytuj
Boomcio 4 045 Opublikowano 31 sierpnia 2019 Opublikowano 31 sierpnia 2019 Godzinę temu, Figaro napisał: ociehóy, właśnie próbuję i to chyba najmocniejsza yerba w smaku jakiej próbowałem. Taragui energia, tak wynika z mojego 15 letniego doświadczenia z Yerba lata. Ale jeżeli chodzi o moc naparu. A w smaku, zależy ile sypiesz, ja ok 12 łyżeczek. Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 31 sierpnia 2019 Opublikowano 31 sierpnia 2019 6 minut temu, MAJOCHEY_PL napisał: Taragui energia O, prawie ją dzisiaj kupiłem. Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano 31 sierpnia 2019 Opublikowano 31 sierpnia 2019 47 minut temu, MAJOCHEY_PL napisał: Taragui energia Moja nowa "podstawowa" yerba, stosunkowo tania, wyraźna w smaku i daje kopa. Jedno matero rano w domu, drugie w pracy i organizm wskakuje na obroty jak zloto. A jako odskocznia Cruz de Malta miętowa 1 Cytuj
Boomcio 4 045 Opublikowano 1 września 2019 Opublikowano 1 września 2019 2 godziny temu, Bzduras napisał: Cruz de Malta Też dobry towar. Ale smakowych nie ruszam /tak, jak i browarów/. Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 12 września 2019 Opublikowano 12 września 2019 Spróbowałem tego kultowego Club Mate. Wędzone fusy to nie moje klimaty. Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 12 września 2019 Opublikowano 12 września 2019 Jaki gatunek? Wlane w jakiej temperaturze? Wypite po ilu minutach od zalania? Czy wypileś tylko jedno, pierwsze zalanie suszu? Tyle czynników. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 12 września 2019 Opublikowano 12 września 2019 Club mate to napoj w butelce Cytuj
teddy 6 882 Opublikowano 12 września 2019 Opublikowano 12 września 2019 7 minut temu, Tokar napisał: Spróbowałem tego kultowego Club Mate. Wędzone fusy to nie moje klimaty. Yerba to w sumie tak jak bys zalał popielniczkę wrzątkiem i wypił. No ale messi pije wiec musi dawac jakies super moce Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 12 września 2019 Opublikowano 12 września 2019 W dniu 31.08.2019 o 22:44, Bzduras napisał: Moja nowa "podstawowa" yerba, stosunkowo tania, wyraźna w smaku i daje kopa. Jedno matero rano w domu, drugie w pracy i organizm wskakuje na obroty jak zloto. A jako odskocznia Cruz de Malta miętowa Nigdy nie siadla mi CdM. Zdecydowanie polecam Paragwajskie mieszanki. Kurupi Menta y Boldo, to chyba moja ulubiona Yerba. Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano 12 września 2019 Opublikowano 12 września 2019 Najwyraźniej masz paragwajski smak Kurupi też spoko, tak samo jak CBSe czy Ruvicha. Dla każdego coś miłego, osobiście lubię pylaste yerby, ale i organiki wchodzą gładko. Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 13 września 2019 Opublikowano 13 września 2019 Są gdzieś jakieś poradniki jak z czym w ilu stopniach, po ilu minutach, z jaką siłą i w którą stronę mieszać to herbatę? Cytuj
Boomcio 4 045 Opublikowano 13 września 2019 Opublikowano 13 września 2019 16 minut temu, smallv86 napisał: Są gdzieś jakieś poradniki jak z czym w ilu stopniach, po ilu minutach, z jaką siłą i w którą stronę mieszać to herbatę? Ok 90 stopni, plus/minus 5 stopni. Nie mieszamy! Reszta intuicyjnie, pijesz łyka i wiesz, czy jest ok. Im dłużej się w naczynku/tykwie parzy, tym napar mocniejszy i bardziej intensywny. Dolewasz dopóki jes smak. Później wyrzucasz - ale nigdy do kosza, czy kibelka! Na ogródek, lub trawnik. 1 Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano 13 września 2019 Opublikowano 13 września 2019 Jedyny poradnik jakiego potrzebujesz: 1 1 1 Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 13 września 2019 Opublikowano 13 września 2019 4 godziny temu, MAJOCHEY_PL napisał: Ok 90 stopni, plus/minus 5 stopni. Nie. 70-80 stopni. 1 Cytuj
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 13 września 2019 Opublikowano 13 września 2019 no chciałbym żeby ktoś mi przygotował tą całą jerbę tak jak trzeba, bo samemu to za dużo zachodu. Wtedy bym ocenił. Raz piłem zrobioną na odpi.erdol i trawa z wodą. Podejrzewam, że po tych wszystkich rytuałach smakowała by podobnie. teraz spijam kawkę, fusy przedzierają się przez zęby to jest to Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 13 września 2019 Opublikowano 13 września 2019 jezu weźcie kupcie bezpyłową verde mate, 20zł za 0,5kg na allegro taka dobra że aż pitok staje Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 13 września 2019 Opublikowano 13 września 2019 Te bezpyłowe są dla LPG. No i yerba zalana 90 to za gorąco. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 13 września 2019 Opublikowano 13 września 2019 Bezpyłowa tylko na zimno i jest ok, na ciepło zwykła trawa z ogródka. Cytuj
Carles 84 Opublikowano 14 września 2019 Opublikowano 14 września 2019 Od dawna chciałem spróbować tego specyfiku, możecie rzucić linkiem do jakiegoś zestawu startowego czy brać po prostu coś najpopularniejszego z allegro? Chodź mi bardziej o naczynia, smak yerby może być tylko jeden na początek Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 14 września 2019 Opublikowano 14 września 2019 Naczyniem może być nawet słoik po musztardzie. Ważniejsza jest bombilla i tu warto nie żydzić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.