Skocz do zawartości

Battlefield 1 (BF5)

Mroku

Rekomendowane odpowiedzi

Pogralem jedna mapę i aktualnie nie mam zdania. Podoba mi się to ze przyrządy celownicze są bardzo biedne, żadnych kolimatorow, przybliżaczy itp ( chyba że są i jeszcze o tyk nie wiem?).

Latanie samolotem bardzo fajne, ale te czołgi w trybie conquest są za bardzo op ( w b3 takich otwartych terenów w podstawce nie było, były wzgórza, lasy itp).

Pogram dłużej, ogarnę mapy i equip to się zobaczy. Pierwsze wrażenie - jest dobrze.

napisane z telefonu sony, na forum o Sony, Sony sony, tylko sony.

Pograłem więcej i już jest lepiej. Co do podnoszenia to rzeczywiście bez sensu zrobili z tym R1. IMO powinno być to albo automatycznie albo do wyboru przez gracza z ustawieniem w opcjach. Sporo osób nawet nie wie, że medycy nie widzą, że ktoś leży nie licząc widoku minimapki

Dokładnie nie wiem czy o tym samym mówisz, ale chyba bez naciśnięcia R1 przez osobę leżącą nie da się jej tak naprawdę podnieść, nie tylko że nie widzisz na mapie chyba że to znów jakiś błąd.

Pogralim trochę, jest sztos. Drużyna z machine guna oraz snajpera i nikt nie podejdzie. W becie biega tylu noobów ze nic tylko siedzieć na wydmie i walić. 

Gra wymaga ogarnięcia mapy (pogrania 3-5h w trybie conquest). A snajpereczke jest świetna bo nie jest overpowered (pierwszy strzał nie zabija jak się trafi w korpus). 

Aha i jest leczenie automatyczne, także nie wiem po co ten medyk w tej grze :/

Również jestem w trakcie grania w betę. Gram tylko w Podbój i cały czas klasą Medyka. Ogólnie to klasa dość dobra, karabiny fajnie spisują się na większe dystanse. Mam parę zastrzeżeń do gry:

- ikony reanimacji są ledwo widoczne, a nawet chyba mało kto w ogóle używa komendy z prośbą o podniesienie. 

- gdzie się podziały perki/ulepszenia dla danej klasy? Liczę że będą w podstawowej wersji gry.

Jeszcze coś by się znalazło, ale są to detale. Grafika ok, udźwiękowienie miażdży, animacje przeładowania broni rewelacyjne. Jednak na dzień dzisiejszy raczej wstrzymuję się z zakupem. O wiele lepiej grało mi się w betę Titanfall'a 2. 

Pogralim trochę, jest sztos. Drużyna z machine guna oraz snajpera i nikt nie podejdzie. W becie biega tylu noobów ze nic tylko siedzieć na wydmie i walić. 

Gra wymaga ogarnięcia mapy (pogrania 3-5h w trybie conquest). A snajpereczke jest świetna bo nie jest overpowered (pierwszy strzał nie zabija jak się trafi w korpus). 

Aha i jest leczenie automatyczne, także nie wiem po co ten medyk w tej grze :/

No w hardcore będzie myślę po staremu.

Snajperka-one shot, one kill.

Zdrowie bez apteczki nie odnawia się   ;/

Musze przyznac, ze gra mi sie coraz bardziej podoba. Gram tylko i wylacznie snajperem. Odkrylem szalenie grozna maszynke do zabijania w postaci snajpy Gewehr. Pomimo tego ze ma tylko muszke i szczerbinke to o wiele lepiej szyje mi sie z niej jak z tej ruskiej z luneta. Dlaczego ta bron jest grozna? Ano mianowicie dlatego ze przy swojej celnosci i zasiegu operator tej giwery jest trudno zauwazalny przez brak lunety wlasnie. Nie widac zdradzajacego snajpera refleksu od lunety. Wielokrotnie wzialem udzial w snajperskim pojedynku, ale w wiekszosci z nich wychodzilem zwyciesko wlasnie przez brak szkla. Ja go widzialem jak wrzod na dupsku, a on mnie nie do konca...

Pogram jeszcze w ta bete i jestem juz prawie przekonany co do zakupu fulla. Prawie...

Edytowane przez Czezare