Skocz do zawartości

Battlefield 1 (BF5)

Mroku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Assault? Polecam Hellriegel :fsg: No i dzisiaj w końcu zacząłem używać min ppanc. To uczucie gdy wypełniony czołg na nią wjedzie i 5-6 zabójstw wpadnie :fsg:

Ja to bym bardziej nalegał na boosta dla supporta bo to jest prawdziwy d-r-a-m-a-t.

E tam, mi się dobrze lata z M1909.

Edytowane przez SzczurekPB
Opublikowano

Znerfiony jest tylko support, reszta wydaje się, że zbalansowana bardzo dobrze. Znając jednak DICE będzie miliard zmian i na końcu wyjdzie, że najlepszą bronią będzie ta z którą nikt nie gra.

Opublikowano (edytowane)

Nie kumam o co Wam chodzi :) MP 18 jest mocny ale w starciu na odległość nie jest najmocniejszy. Support ma fajne guny które nieźle dają z biodra a z muszką AA gun i trybem pojedynczego strzału są nawet niezłe na średnie i dalekie odległości. Poza tym support zaopatrzyć wystarczy w granaty gazowe. Rzucamy granat i wchodzi z maską. Ładnie kosimy wszystkich z biodra. Regenurejemy granaty skrzynką i powtórka. Medyk trzyma się z tyłu i ściąga tych co są w średniej i dalszej odległości. Nie znalazłem jeszcze zastosowania dla scouta. Kampić nie lubię. W każdym razie squad zgrany i dobrze złożony to podstawa.

Edytowane przez MierzejX
Opublikowano

Chodzi o to, że pociski LKMów są po prostu za słabe i powinni zmniejszyć ich liczbę potrzebną do zabicia. 

Opublikowano

Ja wszystko stary rozumiem, ale i tak powinni zwiększyć, bo w starciu jeden na jeden rzadko kiedy się wygrywa, o ile nie zacznie się strzelać wcześniej niż przeciwnik.

Opublikowano

Kudosy dla DICE za zrobienie tych Kodeksów. Taka wirtualna i przystępna nauka historii.

Opublikowano

Od początku gram wsparciem i wszystkie bronie wsparcia raz , że strzelają najwolniej, dwa mają największy recoil, to strzelają z papieru, nie wiem co za daun to projektował ale widocznie tak było na wojnie:D

Jedyna broń,jako tako są się strzelać to Bar ale 20 pestek to bardzo mało.

Wszystkie klasy IMO radzą,sobie

Asfalt na blisko, zwiadoeca z daleka,medyk na średni a support....

On w sumie w niczym nie jest dobry,nawet nie ma wystarczająco dużo min aby położyć pod czołg,bo może nieść tylko jedna i rzucić sobie następna i ogarnięty typ w czołgu go 7 razy zabije.

Może będzie jakiś buff.

Opublikowano

Ale Wy tak na serio wierzycie, że tak było na tej wojnie? :)

Kudosy dla DICE za zrobienie tych Kodeksów. Taka wirtualna i przystępna nauka historii.

O ile opisane fakty, bronie (choć nie w każdej konfiguracji) i pojazdy są prawdziwe tak same walki miały zupełnie inny charakter. Sam ostrzał stanowisk przez artylerię i działa potrafił trwać tygodniami. Tak samo okopywanie. Był gwizdek, ludzie wybiegali i ginęli na środku pola. Setki tysięcy. Rozi sam wrzucałeś dokument w którym dokładnie to omawiali. Co do "skradania" się, to dopiero w drugiej wojnie stworzono jednostki komandosów - wyspecjalizowanych do działań za liniami wroga.

Widać, że akcje z czołgiem zainspiwane są Furią.

Opublikowano

Ale Wy tak na serio wierzycie, że tak było na tej wojnie? :)

O ile opisane fakty, bronie (choć nie w każdej konfiguracji) i pojazdy są prawdziwe tak same walki miały zupełnie inny charakter. Sam ostrzał stanowisk przez artylerię i działa potrafił trwać tygodniami. Tak samo okopywanie. Był gwizdek, ludzie wybiegali i ginęli na środku pola. Setki tysięcy. Rozi sam wrzucałeś dokument w którym dokładnie to omawiali. Co do "skradania" się, to dopiero w drugiej wojnie stworzono jednostki komandosów - wyspecjalizowanych do działań za liniami wroga.

Widać, że akcje z czołgiem zainspiwane są Furią.

Ale wiesz, że musieli zrobić to przystępne dla wszystkich? Zagraj w Verdun, jak oczekujesz 'realizmu', tutaj klimat jest oddany poprzez inne rzeczy i jest mi z tym dobrze. A takie krótkie opisy są dobrą rzeczą, żeby w końcu ludzie dowiedzieli się czegoś o Wielkiej Wojnie. 

Opublikowano

Ja nie mówię, że to źle, tylko o tym, że sam gameplay nie przedstawia tego w sposób taki jak to wyglądało. Gra jest fajna, klimatyczna ale nie oddaje tego jak to wyglądało, czy jak to było, a takie komentarze słyszę i czytam co raz częściej.

Opublikowano

Dwie partie rozegrane dzisiaj, dwie bardzo bliskie (różnica kilkunastu punktów), obydwie strony ogarniały, po becie jestem pozytywnie zaskoczony.  No, ale zacząłem już po premierze, więc ten "plus" był spodziewany.

Opublikowano

Tak na moje oko to chyba pierwszy Battlefield w którym tak łatwo zginąć, czasem w hurtowych ilościach.Wczoraj nie moglem wyjsc z okopu i po kilku krokach zgon.Masakra. I tak 13 razy.

Sprawa poważniejsza: non stop mam freezy gry, krztusi sie na ulamek sekundy.Dzieje sie to zarówno w multi, singlu jak i nawet w menu.Gram na Xone.Macie podobnie?

Opublikowano

Tak na moje oko to chyba pierwszy Battlefield w którym tak łatwo zginąć, czasem w hurtowych ilościach.Wczoraj nie moglem wyjsc z okopu i po kilku krokach zgon.Masakra. I tak 13 razy.

Sprawa poważniejsza: non stop mam freezy gry, krztusi sie na ulamek sekundy.Dzieje sie to zarówno w multi, singlu jak i nawet w menu.Gram na Xone.Macie podobnie?

Póki działał 10-cio godzinny trial to nic z tego co opisujesz u mnie nie miało miejsca...