Skocz do zawartości

Battlefield 1 (BF5)

Mroku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 20.11.2016 o 17:21, Koleś88 napisał(a):

No mam 10. W grze, przy dostosuj mam tylko 1 selbstladera do wyboru(chyba, ze gdy go wybiore to tam jakos mozna szukac), a jak biore w menu zolnierza, medyk to na tym mam kłódkę na czerwono, mimo, ze pokazuje 3lvl zeby wybrac te bron i 200 obligacji a mam ponad 2k.

Bo Selbstlader 1906 jest tylko w jednej wersji?

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 20.11.2016 o 17:39, Rozi napisał(a):

No mam 10. W grze, przy dostosuj mam tylko 1 selbstladera do wyboru(chyba, ze gdy go wybiore to tam jakos mozna szukac), a jak biore w menu zolnierza, medyk to na tym mam kłódkę na czerwono, mimo, ze pokazuje 3lvl zeby wybrac te bron i 200 obligacji a mam ponad 2k.

Bo Selbstlader 1906 jest tylko w jednej wersji?

Ale Kolesiowi88 chodzi o to, że nie może odblokować M1916 (pewnie wersji optical). Tak jak pisałem poprzednio, opcja dostosowania żołnierza wyświetla zerowe rangi w menu i nie można nic odblokować. Napisałem też jak temu zaradzić, więc nie ma sensu kopiować tego :v

Edit:

W sumie w tygodniu mogę też parę mniej oczywistych rzeczy wyjaśnić - jak np. nie używanie charge'owania w celu szybszego dotarcia do celu (bo dotrze się wolniej), czy właśnie zastosowania bagnetu w ogóle, albo osłabienia mocy granatu. Jest zresztą kilka spraw, które DICE powinno jaśniej wytłumaczyć graczom.

Przy BF1 jest spory napływ nowych osób do serii, może wskazówki się przydadzą.

Edytowane przez Hendrix
Opublikowano

Jesteś Premium czy nie ?? Reszty chyba nie muszę pisać ;p

Opublikowano (edytowane)

W tygodniu miałem napisać mini-poradnik, to napiszę. Daję w spoiler wszystko.

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Hendrix
  • Plusik 5
Opublikowano (edytowane)

Grałem cały czas szturmowcem, nabiłem 10 lvl, chodze w Dostosuj żołnierza i chcę odblokować Hellriegela, ale w lewym górnym rogu pokazuje mi że Stopień szturmowca to 0 (prawie 1) i mam zbyt niską rangę klasową, żeby go odblokować. Jakieś sugestie?

Edytowane przez falcon87pl
Opublikowano (edytowane)

Ciekawi mnie czy ludzie w ogóle czytają posty (bo trzeci raz piszę to samo) :v

Dopóki nie zagrasz jakiejś gry i nie wyjdziesz do menu, ekran dostosuj żołnierza nie jest zsynchronizowany z grą i wyświetla zerową rangę - po powrocie rangi wyświetlają się prawidłowo. Ta część UI jest pełna bugów - najlepiej ustalać wszystko na pustych serwerach, bo niektóre opcje ustawienia broni się nie wyświetlają (bagnety/celowniki/bipod)

Pogrubiłem, może to da efekt.

@Up

Chyba, że nie wbiłeś rangi klasowej tylko zwykły dziesiąty level - wtedy nie przejmuj się Hellriegelem jeszcze przez dłuższy czas i dalej graj assaultem. Z czasem dobijesz do 10 rangi klasowej (niszczenie pojazdów to przyśpiesza).

Edytowane przez Hendrix
Opublikowano
  W dniu 21.11.2016 o 19:21, Hendrix napisał(a):

Dopóki nie zagrasz jakiejś gry i nie wyjdziesz do menu, ekran dostosuj żołnierza nie jest zsynchronizowany z grą i wyświetla zerową rangę

Czytałem Twój wcześniejszy post, zrobiłem jak sugerowałeś i dalej nie działa. Spróbuję jeszcze raz :)

Opublikowano

Edytowałem posta, bo jak rozumiem, może chodzić o to, że myli ci się poziom ogólny z klasową rangą. Wtedy czeka cię jeszcze długa droga do odblokowania tej broni, chociaż nie przejmuj się, w zasadzie większość arsenału szturmowca jest przydatna, ma też absolutnie najlepszą broń startową (razem ze snajperem).

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 21.11.2016 o 19:31, Hendrix napisał(a):

Edytowałem posta, bo jak rozumiem, może chodzić o to, że myli ci się poziom ogólny z klasową rangą. Wtedy czeka cię jeszcze długa droga do odblokowania tej broni, chociaż nie przejmuj się, w zasadzie większość arsenału szturmowca jest przydatna, ma też absolutnie najlepszą broń startową (razem ze snajperem).

Wbiłem ogólny poziom 10, ale czytałem że w czasie grania daną klasą i używania jej broni ranga klasowa też powinna iść do góry. Ale wynika z tego, że jak się nie użwa broni szturmowca do likwidacji ludzi a nie pojazdów, to ranga za bardzo nie rośnie :/ MP18 gra mi się bardzo dobrze, ale chciałem spradzić Hellriegera :gayos:

Edytowane przez falcon87pl
Opublikowano

powinni zmniejszyć ilość granatów gazowych, 2 sztuki to gruba przesada. W takim lesie argońskim te wąskie przejścia są non stop zagazowane.

ten shotgun 10-A xd zabija na hita z dosyć sporej odległości, jest zdecydowanie za mocny.

Opublikowano

Jak wy robicie te filmiki co je wrzucacie czasem? Da się to na konsoli zrobić, czy na komputrze trzeba? W sensie, że kilka filmików poprzycinać i połączyć, mam takiego skilla, że szkoda żeby się zmarnował.

Btw ten zestaw do niszczenia czołgów co się go podnosi ze skrzynki jest przegięty, ponad piętnastu typa ustrzeliłem zanim mi się naboje skończyły :pawel: Szkoda, że nie ogarnąłem z zapisaniem na dysk ;(

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 22.11.2016 o 00:18, Hendrix napisał(a):

Co do gazu, nadal zastanawia mnie, po co tyle osób go nosi. Imo podstawowy granat jest najlepszy i najbardziej przydatny, gaz zmusza do założenia maski i to w zasadzie tyle. Osobiście zginąłem raz od niego, jest bardziej irytujący niż skuteczny.  

Mam nim 256 zabójstw do tej pory. Jest baaaaaaardzo skuteczny. Niekiedy po 3-4 naraz zabieram do gazowego piekła, a potem na tamten świat.

Edytowane przez Rozi