messer88 6 592 Opublikowano 20 maja 2017 Opublikowano 20 maja 2017 RSC medyka, Ribeyrolles szturmowca też jak się przyzwyczaisz. Ogólnie to wszystkie z dlc są dość specyficzne i warto je odblokować, nie zajmie Ci to dużo czasu. 1 Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 20 maja 2017 Opublikowano 20 maja 2017 Swoją drogą beka, że kupując DLC, bronie trzeba sobie dodatkowo odblokować. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 20 maja 2017 Opublikowano 20 maja 2017 (edytowane) Widocznie przygotowują grunt pod DLC odblokowujące wszystkie bronie :) Edytowane 20 maja 2017 przez MierzejX Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 20 maja 2017 Opublikowano 20 maja 2017 Wg mnie to akurat bylo ok. Przez krotki czas, snajperzy uzywali peryskopu, medycy leczyli itd. Poza tym, fanie miec jakis challenge co nie? 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 (edytowane) 10 czerwca więcej info. Mówi się, że to jest kobieta: https://en.wikipedia.org/wiki/Women%27s_Battalion To jest kobieta. Faktycznie istniało coś takiego, no ale kur.wa bardziej propagandowo XD Nasz kochany, XXI wiek. Edytowane 22 maja 2017 przez Rozi Cytuj
messer88 6 592 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Jak była taka jednostka to nie widzę problemu, dramat za to jest germański scout murzyn, tak wiem askarysi ale gra to nie ten kontynent, dobrze że w stalhhelmie mu tak nie widać pyska. Niech podają datę wypuszczenia dodatku bo chętnie pograłbym już na nowych mapach. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Ja widzę problem, takim samym problemem jest murzyn w armii Kaisera. Ale to szwedzkie DICE, a gra o wojnie nie może być seksistowska. Nie wierzę, że to napisałem. Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Mnie martwi skrajność w jaką popadło współczesne społeczeństwo. Wszystkie aspekty muszą być przegięte w jedną lub drugą stronę. Gdyby Dice ukazało prawdziwą rolę kobiet w WWI to zaraz byłby ból dupy. 17 lat temu był MoH Underground gdzie graliśmy kobietą i nikogo nie piekła dupa o to. Postać Manon nie powstała bo rynek tego się domagał, bo równouprawnienie, bo poprawność polityczna itd., ale dlatego, że miała ciekawą i dobrze zbudowaną charakterystykę opartą o prawdziwą postać członkini francuskiego ruchu oporu. Tęsknię do tych czasów. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 (edytowane) DICE trochę idzie w schemat. Na okładce murzyn, kobieta. W trzecim dodatku kogo obstawiamy? Muzułmanina, transseksualistę czy parę gejów? Tak bardziej serio to też może być kwestia tego, że okładka jest wymową artystyczną tego, co zrobili z grą. Pokazują to, czego nikt inny nie pokazał. Pierwsza wojna światowa, brak bohaterów, zwykli ludzie, o których się nie pamiętam, bo wspomina się raczej ogólnikowo jako ofiary. Wrzucenie murzyna i kobiety byłoby tego dalszym wyrazem - ludzie, o których mało kto wie, że byli elementem tej wojny. Było jakieś oficjalne stanowisko DICE w tej sprawie?Można snuć domysły. W Bad Company dowódcą drużyny był czarny. Członkowie byli biali. Czy to też o czymś świadczy? Edytowane 23 maja 2017 przez MierzejX Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 (edytowane) Nie widzisz różnicy pomiędzy kobietą, a czarnym żołnierzem? I nie chodzi mi o czarnego w służbie armii Cesarstwa Niemieckiego na froncie zachodnim. Niech sobie pokazują na okładkach co chcą, ale walczące kobiety między mężczyznami psują immersję i są po prostu głupie. Jeśli tutaj nie widzisz poprawności politycznej i obecnego pchania tej "równości", no to sorki, ale no sorki. A efekt będzie odwrotny od zamierzonego - ile kobiet zabiłeś w grach pałką? Ile kobiet w grach miałeś okazję teabagować? Chyba, że tych bohaterskich rosyjskich żołnierek XD nie będzie można dotykać. Edytowane 23 maja 2017 przez Rozi Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 Rozi czy ja powiedziałem, że nie widzę? W pierwszym zdaniu napisałem, że widać schemat. Nie tylko DICE, ale całe EA wrzuca na okładki murzynów. Biorę pod uwagę wszystkie możliwości, dopóki nie ma jasnego określenia sprawy. Zresztą jest to zbyt błachy powód do wywodów. Nie mam nic przeciwko strzelania do lasek na froncie w grze. Ile razy trafiłem murzyna? Nie mam pojęcia, nie analizuję i nie zastanawiam się nad tym w grze. Nie teabaguję, bo nie jestem nerwowy. Nie mam już trzynastu lat, żeby nie umieć trzymać nerwów na wodzy. Zwłaszcza w gierce. Gdy byłem młodszy teabagowanie było formą wyrazu złości wobec gracza nie postaci w grze - robisz to raczej w stronę kamery, tam gdzie gracz Cię widzi. Jeśli teabagujesz postacie, to może warto się zastanowić, czy nie przesadzasz z granicą gdzie widzisz grę a gdzie rzeczywistość. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 Mogłem to ująć kolego w buźki ;) ;), bo troszkę nie zrozumiałeś przekazu. Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 Tu nie chodzi o to czy gramy kobietą czy mężczyzną ale o uzasadnioną obecność tych postaci. Kobiety po prostu pełniły inną funkcję w czasie obu wojen. A że istniały jednostki składająca się tylko z kobiet (pal licho, że ich udział w wielkiej wojnie był znikomy) to jest pretekst by wrzucić na okładkę kobietę. Chociaż czarnoskóra kobieta to marketingowy zabieg (tak samo jak wcześniej czarnoskóry żołnierz) by przyciągnąć nowych kupujących. To nie pierwszyzna i nie tylko w grach. Nie zdziwiłbym się gdyby na mapach z tego dodatku (bo to dodatek, tak?) po obu stronach walczyły same kobiety by uniknąć docinek w sieci. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 To nie jest czarnoskóra kobieta XD Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 Historycznie już i tak robi się pomieszanie z poplątaniem. Czołgi St. Chamond na mapach, na których nie powinno ich być. No ale cóż... gry się robi dla funu... i poprawności politycznej ;) Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 To nie jest czarnoskóra kobieta XD No sorry ale na pierwszy rzut oka to nie jest takie pewne. Ogolone głowy to wymóg przez brak higieny na froncie i wszy. Grafika z takimi odcieniami też nie pomaga. Cytuj
messer88 6 592 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 Jeszcze pytanie w jakiej postaci wrzucą te kobiety, chyba nie ma innego rozwiązania jak po prostu jedna z klas do wyboru po stronie Rosji będzie babką. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 Podobno tą klasą ma być zwiadowca. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 24 maja 2017 Opublikowano 24 maja 2017 Tjaa,wpierw murzyny ganiajace w armi kajzera teraz babeczki u carskich żołdaków. Jak tak dalej pójdzie to obraz bitew w BF1 będzie iście komiczny z zalewem murzynów i lasek naparzających się między sobą i gdzieś tam w tle ma być niby klimat i otoczka WWI. Teraz czekam na kolejne dodatki i azjatów/arabów/gejów na okładkach i jako główną siłę napędową armii toczących bitwy na nowych mapkach. W końcu to oni stanowili te mln masy żołnierzy walczących na różnych frontach. (pipi)a rofl Co za świat Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 maja 2017 Opublikowano 26 maja 2017 Już plansza w samej grze potwierdza batalion śmierci reprezentowany przez klasę zwiadowcy. Diewuszki będą walczyły z niemieckimi murzynami: Ciekawostka: dodatek nazywa się "W imię cara". Bataliony kobiece zostały sformowane po rewolucji lutowej. Historia fak je! Muszę poczytać, czy walczył jakiś batalion LGBT, albo Islamski Batalion Pokoju, bo przecież kolejne DLC będzie działo się też w Belgii. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 28 maja 2017 Opublikowano 28 maja 2017 https://www.youtube.com/watch?v=E6-VGFh7D7A Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 maja 2017 Opublikowano 28 maja 2017 Yeti, co jest w tym filmiku powiedziane? Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 28 maja 2017 Opublikowano 28 maja 2017 Myślałem że nie Rayevicka nie trzeba na forumku przedstawiać. Pardon. Koleżka to świetny growy publicysta. Materiał to solidne i kompleksowe podsumowanie Battlefielda 1, zarówno w kontekście zmian jakie zaszły w ostatnich częściach serii jak i grach konkurencji. Warto obejrzeć choćby z czystej ciekawości mało który autor ma taki warsztat jeżeli chodzi o fpsy Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 maja 2017 Opublikowano 30 maja 2017 Jest już aktualizacja majowa numer 1.09: https://www.battlefield.com/pl-pl/news/update-notes/may-update Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 maja 2017 Opublikowano 30 maja 2017 21 killi w 15 minut... miotaczem ognia :3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi