KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Najbardziej wkurzajace w tej grze to brak contentu,z ciekawości wpisałem ile broni było w ww1 i tam dla samych Austro -Węgier mamy ich więcej niż dla tych 3 nacji w bf1. W verdun który miało budżet za 5 zł też ma ich sporo, dice w tym aspekcie spierdzielilo po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Kaziu, tu chodzi o czysty balans i dopasowanie rozgrywki pod masy. W Verdun było masę broni, ale w Battlefieldzie nie przeszłoby, bo większość stanowiłyby karabiny powtarzalne i samopowtarzalne. DICE wyciągnęło nawet bronie prototypowe, czy praktycznie w ogóle nie używane (jak Huot, czy Hellriegel), żeby wcisnąć broń maszynową. Historycznie tak to nie wyglądało, no ale to już chyba każdy wie. Jestem ciekaw, jakie nowe bronie dostaniemy w DLC z Francuzami. Berthier i Lebel to pewniaki, ale co jeszcze? Chauchat? St. Etienne? Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Jeśli snajper to tylko z czołgu :potter: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kacperdd 5 Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Zapytam jeszcze raz - mógłby mi ktoś sprawdzić, czy w wersji na ps4 można zmienić strzelanie z R2/L2 na R1/L1? Będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) Zapytam jeszcze raz - mógłby mi ktoś sprawdzić, czy w wersji na ps4 można zmienić strzelanie z R2/L2 na R1/L1? Będę bardzo wdzięczny Nie da się. Czas przejśc na jedyne i prawilne ustawienie pod L2 i R2. Edytowane 5 Listopada 2016 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
kacperdd 5 Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Zapytam jeszcze raz - mógłby mi ktoś sprawdzić, czy w wersji na ps4 można zmienić strzelanie z R2/L2 na R1/L1? Będę bardzo wdzięczny Nie da się. Czas przejśc na jedyne i prawilne ustawienie pod L2 i R2. Dzięki bardzo za odpowiedź, ale jest na szczęście opcja zmiany klawiszy w samym systemie ps4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Kupiłem wczoraj cyfrówkę i gra się bardzo dobrze. Nie testowałem jeszcze szczególnie wszystkich klas, ale wczoraj świetnie grało mi się medykiem, podczas gdy w innych klasach irytuje jednak wolno odnawiające się życie. Coś za coś, wobec czołgów medyk jest bezsilny, ale przynajmniej jego pukawki doskonale sobie radzą na krótkim i średnim dystansie, a i dalszy cel da się ubić. Jaką polecacie czułość rozglądania się? Zwiększyłem wczoraj na bodajże 60 i zastanawiam się czy nie podnieść jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Czułość rozglądania to zależy, ale czułość w trybie celowania to polecam między 60-70%. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Indywidualna kwestia. Z czasem wyrobisz się tak, że nawet na 100% będziesz sprawnie grał. Czułość w celowaniu tak jak Mysza pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=Ep3pboPHX8M Niesamowita broń XD Martini-Henry to swoją drogą najbardziej satysfakcjonujący karabin. Ten dźwięk wystrzału Edytowane 6 Listopada 2016 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Czyli w podstawowych ustawieniach sterowania sugerujecie 100% [20% pojazdy], do zwiększenia? 70% Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Kolego, to od Ciebie zależy jaka czułość. Graj jak Ci wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryuk 1 447 Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Czyli w podstawowych ustawieniach sterowania sugerujecie 100% [20% pojazdy], do zwiększenia? 70% Znajd dla siebie idealny procent i tyle. Jednemu bedzie pasowac wszedzie 100% a drugi bedzie gral na 20% i mowli,ze mu pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Ludzie liderujący i nie dający rozkazów - jedyne co mnie denerwuje w grze, zbyt często muszę być "one man army" przez to. Trochę śmiesznie później wygląda jak mój jednoosobowy skład lideruje na koniec meczu xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Jedyne do czego nadaje się lider jak się gra z randomami w drużynie, to żeby na koniec przejmowania oznaczyć flagę i dostać te dodatkowe 100 pkt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Kiedy zdobywa i broni się tych 10-12 (a czasami 15-17) flag na mecz to jednak dużo dodatkowych punktów jest (obrona to 200). Gram zawsze sam i jest różnica gdy dołączam do składu z dobrym liderem, lub gdy sam lideruję, a gdy dołączam do osób, które tego nie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza
mersi 804 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 skill w czołgu + granie drużynowo + podbijanie flag + doskonała znajomość mapy = inaczej się nie mogło skończyć no i to mój rekord jak na razie xd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luk248 104 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) Cienko kolego Edytowane 8 Listopada 2016 przez Luk248 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Hmm, ja chyba na razie z bonusem miałem najwyżej ponad 30 tys., a bez powyżej 25 (przed chwilą). No, ale to BF, więc PTFO, nie rozumiem osób grających CQ i olewania objective'ów. Cytuj Odnośnik do komentarza
mersi 804 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 skleiłem mój pierwszy montaż z bfa, obczajajcie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 U mnie rekord to 34 k exp, ale tak jak Hendrix pisze, trzeba być osobiście liderem w grupie. Ludzie tego kompletnie nie ogarniają co mnie niesamowicie wkurza Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 No jest to irytujące, chociaż i tak najbardziej w CQ nie lubię K/D hunterów/boosterów, ale w serię gram od B2, więc przyzwyczaiłem się :v Cytuj Odnośnik do komentarza
Pirat_x 5 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 ja w bf 4 mialem k.d 10.0 a nie gralem wcale na to.Zdobywalem flagi nawet grajac z warzywami w teamie,choc wiem co masz na mysli...Najlepsi sa tacy co stoja pod respem cala runde i robia wyniki hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Mapa/radar w swojej podstawowej formie jest beznadziejnie nieprzydatny. Rozmawiałem z wieloma osobami na ten temat z czego większość mówiła, że równie dobrze mogłoby tego elementu nie być. Główne zarzuty - mało czytelna, zbyt krótki promień zasięgu, niektórym przeszkadza dynamiczna orientacja. Pogrzebałem w opcjach i ustawiłem nasycenie na 75, średnicę zasięgu na 90, zwiększyłem rozmiar do 120% - teraz działa elegancko.Dużo osób pyta się o ustawienia czułości gałek. Z początku mówiłem - kwestia indywidualna. Teraz jestem zdania, że im wyższą czułość jest się w stanie ogarnąć - tym lepiej. Najlepiej maksymalna, jeśli dla kogoś to za szybko, to polecam stopniowo się przywyczajać. Możliwość natychmiastowego obrotu jest niesamowicie przydatna podczas bliskich starć. Ci którzy ogarniają czułość 100% na multi robią wrażenie jakby grali na myszkach (kulawo, ale na poziomie konsolowym mistrzowsko).Mam też od samego początku FOV podkręcone do 80. Przeszkadzał mi ograniczony zasięg widocznośi przy przycelowywaniu. Pomogło włączenie ADS.Jak ktoś jeszcze tego nie zrobił, to polecam też podkręcenie jasności obrazu i wyłączenie blura przy obracaniu.Niektóre z tych elementów mają znikomy wpływ na jakość rozgrywki ale każdy procent przewagi ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) Indywidualna kwestia. Z czasem wyrobisz się tak, że nawet na 100% będziesz sprawnie grał. Czułość w celowaniu tak jak Mysza pisze. LoL,100% w bf1to jak 65% w bf4. Tym "zolwikiem" ciezko zrobic dobry wynik agresywna piechota. Jutro bede mial Ps4 Pro, i cholernie ciekawi mnie czy bedzie zauwazalnie lepsza plynnosc na Duzym Podboju. Edytowane 9 Listopada 2016 przez walek Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi