Pirat_x 5 Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) dokladnie gdzie jes batlelog bez sensu totalnie arcadowo wygladaja statystyki bez rankingow klanowi innych rzeczowych statystyk,wyglada to jak w Star wars...Tragedia.BL to bylo najlepsze wyjscie i rzecz bez ktorej ciezko sie cos dowiedziec. Edytowane 17 Listopada 2016 przez Pirat_x Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Jakaś pier.dolona ameba umysłowa wymyśliła te flagi na Suezie. Co mecz, to jesteśmy gnieceni albo gnieciemy na respie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 uwielbiam tę grę ale czemu olali tak battleloga? w ogóle oglądanie statystyk z BF1 to porażka. Menusy gry to teraz jeden wielki battlelog, czyli masa zwiech, loadingów itd. Ja nie wiem po kiego grzyba oni unifikowali te gry, które działają na jednej platformie teraz. Same problemy, żadnych korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Podoba mi się nowy system przejmowania dowództwa w drużynie gdy nie otrzymujesz rozkazów, gorzej jak masz później pod sobą czterech kampiących snajperów Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Równiutko się ułożyło - 2000 flag zdobytych w CQ. Suez na razie jest dla mniej mniej zepsuty niż poprzednio, ale nadal to słaba mapa do dużego trybu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Zawsze w TOP 5. Oczywiscie gram piechota a nie siedze jak pipa w czolgu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Oj, najgorszy typ gracza (gorszy od snajperów olewających objective) to tank-camper - siedzi w jednym oddalonym punkcie od flagi i nabija K/D, co z tego, że to druga flaga od własnej bazy i ciągle jest w rękach wroga. Lepiej postać dalej i patrzeć na cyferki na ekranie, przy okazji odbierając spawn czołgu dla swojej drużyny, no bo nienarażony na dużą ilość ataków, łatwo może się naprawić w razie czego.Wczoraj miałem kilku takich w drużynie. No fajnie, masz staty 68-1, ale drużyna przegrała przez ciebie, punktowo wypadasz blado, bo nie bronisz/nie zdobywasz flag nie wspomagasz składu/nie leczysz/nie przywracasz do życia. Pomyliłeś chyba też gry.Dobry tanker tak nie gra, czołg to nie K/D booster.P.SPojawił się też drugi typ graczy, czyli łódź -> skrawek mapy przy bazie przeciwnika i nabijanie punktów rozwalając puste, spawnujące się łodzie. Gdzie jest jakikolwiek rodzaj zabawy w tym? Edytowane 19 Listopada 2016 przez Hendrix 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 P.S Pojawił się też drugi typ graczy, czyli łódź -> skrawek mapy przy bazie przeciwnika i nabijanie punktów rozwalając puste, spawnujące się łodzie. Gdzie jest jakikolwiek rodzaj zabawy w tym? Za to są punkty? Ja właśnie ostatnio nie kumałem co za kretyn robi przy naszych łodziach. Co go rozwaliłem drednotem to wracał Cytuj Odnośnik do komentarza
Mecenas 59 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Wrzucili tego buga z bf4 w tym patchu co jak byłeś za osłoną to pociski trafiały pod takim katem które trafiać nie powinny albo są opożnienia ze giniesz za murem 5 metrów kiedy uciekasz.Co za łby!Zamiast usprawnić menu zrobić BLoga to nie zawsze 2 usprawniamy 10 z(pipi)amy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Są, niestety :v Chociaż po patchu mniej, a przynajmniej tak trafiałem na razie (tylko jeden przypadek na Empire Edge). Cytuj Odnośnik do komentarza
Mecenas 59 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Po patchu to mi wiecej się zdarza, wczesniej mnie to tak nie dosięgało. Następna rzecz mogli by dokoksowac bronie medyka bo nikt ta klasa nie gra, nie ma apteczek i reanimacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Mieliscie moze juz tak, ze wbijaliscie na jakis serwer (w moim przypadku Europa i podboj) a tam czarne tlo, wybor klasy i druzyny i znow czarna mapa i gra. Nic nie widac, czasem jakies siwe przeblyski na tv jak w filmie "Duch" i pomaga tylko wyjscie z gry i ponowne wyszukanie serwera. Mialem juz tak 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) @MecenasOdpowiadałem na post wyżej Na wymienione bugi nie trafiłem. Nadal uważam, że to najmniej zabugowany BF w obrębie premiery. Najbardziej denerwujący błąd to zablokowanie broni po ożywieniu, teraz przynajmniej dużo rzadziej występuje, przed patchem pierwszą reakcją po podniesieniu przez medyka była zmiana broni :vCo do medyka jeszcze, ciekawe czy spróbują zmienić Selbstladera 1906, bo to absolutnie najmniej przydatna broń w całym arsenale klasy. Model M1916 jest w każdym calu lepszy i razem z 8.25 Extended wiodą prym. Reszta broni też jest ok.Edit:W sumie rozwiązaniem powinno być zwiększenie magazynka do 10 (albo regularny 2 hit kill) Edytowane 20 Listopada 2016 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
hniv 5 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Po ostatniej aktualizacji mysle ze jest gorzej niz przed.Największy problem mam po skończonej rozgrywce gdy chce wyjść z gry do menu to mam czarny ekran i moge tak czekac przez pare minut bez rezultatu. Najczęściej wyłączam grę i wchodzę ponownie bo to szybsze rozwiązanie. Tez tak macie? Często tez przy próbie dołączenia do rozgrywki wywala mnie z powodu utracenia polaczenia z serwerem. Wczesniej bylo bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Mam to samo, nieraz po zakończeniu mapy gra ładuje sie w nieskończoność i tylko zamknij aplikacje. Po ostatnim patchu każda platforma dostała downgrade, tutaj gif z PC przed i po patchu, strata ostrości i jakieś takie rozmazane. http://thisgengaming.com/wp-content/uploads/2016/11/www_GIFCreator_me_NZ9_R1_T.gif Ktoś z DICE napisał tylko na twiterze, że "przyglądają się problemowi" i tak samo o wersji na Pro gdzie klatki gubi. Edytowane 20 Listopada 2016 przez Fanek Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 @FanekBo generalnie quit button działa jak poprzednio - czyli albo wyjdziesz od razu po zakończeniu meczu, albo gdy następna mapa się doładuje - wtedy problemu nie ma. Gdy korzystasz z dodanej opcji w innym czasie, to gra czeka aż uzna, że jesteś w idle mode i wyrzuca cię z następnej gry. Swoją drogą, prawdopodobnie jest to sprzężone z ich silnikiem - nie liczyłbym na duże poprawki :vCo do ostrości - raczej to wina agresywnie zaaplikowanego TXAA* - downgrade'u nie było. W kolejnych patchach pewnie zmniejszą wartość i wróci do normy.* Temporal anti-aliasing od Nvidii niejako zmiękcza obraz, więc może wydawać się mniej wyraźny. Ząbki za to są wygładzone ładnie - społeczność ostatecznie wyrazi swoje zdanie i zobaczymy czy zmienią implementację, czy w ogóle zrezygnują z TXAA.Jeszcze co do błędu połączenia z serwerem: rozegrałem 269 rund w CQ - ani razu nie napotkałem tego problemu, znajomi z PC też (z jeszcze większą liczbą gier). Ciekawe czy to częstszy bug, czy raczej problemy po stronie użytkownika, w takich grach zmiennych jest na tyle dużo, że pewnie nie wyeliminuje się takich akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Klasy elitarne: https://m.youtube.com/watch?v=MTWVV7jQn98 Kto to wymyslił? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 No w małych trybach nie mają racji bytu, w dużych są urozmaiceniem i nie stanowią dużego zagrożenia (z ograniczonym FoV, podatnością na bayonet charge, czy obecnością pojazdów). Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Kurna przez te medale ratio mi leci w dół jak po(pipi)ane. Trzy medale w tym tygodniu już zdobyłem, teraz czwarty cisnę i muszę pięciu typów ubić rewolwerem bez zgonu. Nie ma to jak ubić czterech, paść i obserwować medyka jak obok krąży i nie wbija ci igły w dupę. Albo jak musisz pięć headów wbić i żeby typ umarł musisz dwa razy w głowę trafić, ehh Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Hendrix - tak czytałem o tym co mówiło DF w analizie, ale nie chciałem sie rozpisywać. Pewnie naprawią to kolejnym patchem, ale póki co Dice strasznie milczy i chroni się ciągle, że mają NDA z Sony i MS. Nawet nie wiadomo jaki zmiany wnosi łata na Pro, czy jest to w tej chwili tylko down z trybu 4K czy będzie coś jeszcze oddzielne dla 1080p.. bez sensu z tym NDA. Edytowane 20 Listopada 2016 przez Fanek Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Jak odblokowac np takiego Selbstladera (soczewka) jako medyk? Mam wbity 10lvl i tylko fabrycznego. Mozna go trafic jedynie w tych pakietach bojowych? Cytuj Odnośnik do komentarza
BuRRRza 43 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Mam problem z bf1 na x1. Gram na trialu z ea access, wszystko spoczko ale od kilku dni gra mi sie wylacza gdy tylko mam dolaczyc do rozgrywki online. Nie wazne czy szukam serwera czy szybkiej gry ciagle to samo, wczytywanie i black screen i wywalenie do dasha. Dodam ze przed wystapieniem problemu mialem jakas aktualizacje do bf1 i zaczalem ja sciagac jednak musialem wstrzymac pobieranie i wylaczyc konsole. Po jej wlaczeniu tej aktualizacji już nie bylo a ja instant on nie uzywam. Zainstalowalem na nowo gre i nic nie pomogło. Ea access do 25l listopada i mi 6h triala zostalo a tu taka lipa. Domyslam sie ze to przez przerwanie aktualizacji ale jak instalowalem od nowa to o zadne update nie wolalo Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Jak odblokowac np takiego Selbstladera (soczewka) jako medyk? Mam wbity 10lvl i tylko fabrycznego. Mozna go trafic jedynie w tych pakietach bojowych? No jesli masz 10 level to powinien byc dostepny do kupienia. Mozesz to zrobic w menu albo w grze po kliknieciu dostosuj. Poza tym, w pakiecie sa tylko skorki i czesci do broni recznej. lub boosty Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 No mam 10. W grze, przy dostosuj mam tylko 1 selbstladera do wyboru(chyba, ze gdy go wybiore to tam jakos mozna szukac), a jak biore w menu zolnierza, medyk to na tym mam kłódkę na czerwono, mimo, ze pokazuje 3lvl zeby wybrac te bron i 200 obligacji a mam ponad 2k. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Tak jak El Loco Choco pisze, przy 10 ranku masz każdą broń do kupienia, zresztą w przypadku medyka i tak najlepsze rzeczy wymagają tylko trzeciej rangi, 1906 - jak pisałem wyżej - jest absolutnie nieprzydatna, przynajmniej do czasu większych zmian.@KoleśOpcja dostosowania żołnierza wyświetla złą rangę dopóki nie zagrasz jakiegoś meczu (podejrzewam, że do tego czasu nie jest niezsynchronizowana) i wrócisz do menu. Wtedy jest ok i wszystko możesz odblokować. Drugą opcją jest korzystanie z apki w telefonie/na PCP.SDICE nie umieściło tej opcji na start, bo były bugi - te nadal są i najlepiej poszukać pustego serwera i wtedy ustalić sobie wszystkie loadouty. Sugeruję też zdjęcie bagnetu, jeśli się nie korzysta. Zmniejsza to ADS sprintout time i recoil. Osobiście bagnetów używam tylko na scoutcie i czasami z 8.25-ką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi