Skocz do zawartości

Battlefield 1 (BF5)

Featured Replies

Opublikowano

W tym miesiącu mają ruszyć Premium Trials, czyli granie w mapki dla Premiumowiczów, w które będziecie mogli zagrać bez przyjaciela z Premium.

Ostatnio odkryłem nową wspaniałą rzecz - Saint-Chamond gazowy. Posiada koziołkujące pociski rozpryskowe, które po wstrzeleniu do budynku robią z żołnierzy mielonkę, a także pociski z gazem. Na miejskich mapach ten czołg miażdży.

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 331,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jezu, znowu to samo. Tyle juz razy byl ten temat oklepany z WWI i II- MoH'y, CoD'y, Wolfenstein'y, BF'y itd. Zamiast chociaz raz wrocic do klimatu futurystycznego...    Bitwy na duzych mapach z epic

• Ano. Wersja 10-A Hunter jest największym kandydatem na nerfa, muszą zmienić zasięg. Co do gazu, nadal zastanawia mnie, po co tyle osób go nosi. Imo podstawowy granat jest najlepszy i najbardziej przyd

Opublikowano

Nowe koncept arty z trzeciego dodatku:

zdrlfv0ka78z.jpg

yyduxeV.jpg

Opublikowano

Bitwy morskie, desanty z morza. Zeebrugge, Gallipoli potwierdzone.

Opublikowano

Jest jakaś przybliżona data kiedy dadzą ten trial premium dla wszystkich?

Opublikowano

Wraz z wyjściem nowej mapy, która to zazwyczaj wychodziła we wtorek. Zostały jeszcze trzy wtorki lipca.

Jako, że panuje posucha w temacie i jestem jedyną osobą, która gra w Battlefielda, to wrzucę filmiki ciekawe. A więc spekulacje o kolejnych broniach w nadchodzącym dodatku:

https://youtu.be/YbA1GlnACdM

Oraz prototypowa rusznica przeciwpancerna Winchestera:

https://www.youtube.com/watch?v=FchMnsd3YSk

Polecam serdecznie kanał Forgotten Weapons. Można się zakochać w rozkładaniu i składaniu broni. 

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Dwóch nas jest, musimy w końcu zrobić forumową ustawę i pograć dłużej.

Wczoraj wróciłem na chwilę do map z podstawki i wręcz odrzuciła mnie od nich liczba kamperów. Większość to snajperzy, pochowani na dachach i w oknach budynków. Szczytem była moja drużyna w, której tylko ja biegałem mapie. Wiem, że mapki z DLC są inne, nie mają wielu bezkarnych punktów dla sniperow, ale mam wrażenie, że grają tam sto razy bardziej ogarnięci Gracze.

No i w końcu spodobała mi się najnowsza mapa,która świetnie sprawdza się w Dominacji.

Opublikowano

Nie jesteście sami. Gram pawie dziennie w różnych porach (zależnie od szychty). Oczywiście sam bo większość lata sobie w taksówkach po kosmosie.

Opublikowano

Na takie teamy w których połowa jak nie więcej graczy gra scoutem to pomaga tylko zmiana serwera, szkoda nerwów. W ogóle to te (pipi) zazwyczaj nawet nie używają flar żeby chociaż coś zaświecić na mapie.

A od paru dni to mi się za to trafiają składy że praktycznie nikt nie gra medykiem, a jeśli już się jakiś napatoczy to o tym że podniesie można zapomnieć :)

Opublikowano

Przed chwilą 38-4 na Ofensywie Nivelle'a :obama: Jednak Czyściciel Okopów tutaj jest potworem. Rewolwer + pałka+ apteczka i goście nie wiedzieli co się z nimi dzieje. Do tego granaty dymne i można się poczuć jak predator.

Opublikowano

Flary pomoga tylko jesli snajper jest w twojej druzynie. Nie wiem jak na konsolach, ale na PC mamy spory team, gramy klanówki z innymi skladami i ogolnie, mimo wielu wad, zabawa wciaz przednia.

Opublikowano

Yyy, a to nie jest tak, że cały team widzi oznaczonych wrogów przez kilkanaście sekund? 

Opublikowano

No typy z twojej drużyny (max 5 osób) ale nie wszyscy sojusznicy. Bardziej sprawdza się oznaczanie typów za pomocą trigera. Flara dobra do rozeznania w ilości wrogów i ich położenia dla samego zwiadowcy (jeśli grasz sam). Jeśli team się komunikuje i trzyma się razem to oczywiście daje to spory plus.

Opublikowano

Też mi się wydaje że działa dla całej naszej drużyny tym bardziej że sporo wpada przy tym asyst za spota. No i warto dodać że np granatem dymnym idzie "zgasić" flary.

Edytowane przez messer88

Opublikowano

No jasne, że dla całej drużyny to jest, bo przecież dostaje się "Asystę z flarą lokalizacyjną", a nie "Drużynową asystę z flarą lokalizacyjną". 

Opublikowano

Nie jestem pewien na 100% ale kiedyś jak koleś z poza drużyny rzucił flarę to nie oznaczyło mi na mini mapie wrogów, a byli w pobliżu. Sprawdzę dzisiaj dokładnie.

Opublikowano

Zmieniałeś sobie ustawienia minimapki? Defaultowa ze swoim zoomem to jest praktycznie bezużyteczna, w ogóle nie widać co się dzieje na około.  

Opublikowano

Sorry chłopcy ale flara oznacza na mini mapie tylko ludziom z drużyny. Oznaczenie przez Q czy co tam jest na konsoli, wszystkim. No i dym niestety nie blokuje już zaspotowanych przeciwników.

Co do wielkości mapy. Na pc wciskając N powiększamy jej zasięg w locie. W opcjach z kolei też można zmienić, ale od tej wielkości będzie skalowanie w locie.

Edytowane przez El Loco Chocko