django 549 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Wiadomo o co chodzi - informacje o nowosciach na rynku polskim i nie polskim. Nowa rzecz od Muchy: Ludzie Gniewu (Men of Wrath) Scenariusz: Jason AaronRysunki: Ron GarneyKolory: Matt Milla Przekład z języka angielskiego: Tomasz SidorkiewiczWydawnictwo: Mucha Comics Wydawca oryginału: Marvel Comics / IconLiczba stron: 136Oprawa: twardaPapier: kredowyDruk: kolorTYLKO DLA DOROSŁYCH ISBN 978-83-61319-68-9 Wydanie pierwsze Cena okładkowa: 59,00 złPremiera: 14 kwietnia 2016 Album zawiera materiał opublikowany pierwotnie na łamach miniserii Men of Wrath #1-5. Wiele lat temu Isom Rath zabił człowieka. Nieporozumienie związane ze stadkiem owiec rozpoczęło krwawy cykl przemocy, który trwał całe pokolenia. Kolejni członkowie z rodu Rathów wplątywali się w coraz mroczniejsze i krwawsze wydarzenia. Cykl ten zakończy się wraz z Irą Rathem, najtwardszym płatnym zabójcą z Alabamy. Jego ostatnie zlecenie zmieni losy przeklętej rodziny. Scenariusz laureata wielu nagród komiksowych Jasona Aarona (Bękarty z południa, Skalp) zilustrował Ron Garney (Wolverine: Weapon X, Thor: God of Thunder). Wincyj zdjec: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.983145741762670.1073741861.180384102038842&type=3 Slyszal ktos cos? Preorderow na razie nie widze. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 (edytowane) Na Gildii jest http://www.sklep.gildia.pl/komiksy/292177-men-of-wrath Mi po Skalpie i Bękartach samo nazwisko Aarona wystarczy , a opinie na goodreads są zachęcające więc biere. https://www.goodreads.com/search?utf8=%E2%9C%93&search%5Bfrom_nav%5D=true&query=Men+of+Wrath Chyba nie było, zapowiedzi Egmontu na maj Edytowane 5 kwietnia 2016 przez Malibu Cytuj
Rudiok 3 361 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Wiadomo o co chodzi - informacje o nowosciach na rynku polskim i nie polskim. Nowa rzecz od Muchy: Ludzie Gniewu (Men of Wrath) Scenariusz: Jason Aaron Rysunki: Ron Garney Kolory: Matt Milla Przekład z języka angielskiego: Tomasz Sidorkiewicz Wydawnictwo: Mucha Comics Wydawca oryginału: Marvel Comics / Icon Liczba stron: 136 Oprawa: twarda Papier: kredowy Druk: kolor TYLKO DLA DOROSŁYCH ISBN 978-83-61319-68-9 Wydanie pierwsze Cena okładkowa: 59,00 zł Premiera: 14 kwietnia 2016 Album zawiera materiał opublikowany pierwotnie na łamach miniserii Men of Wrath #1-5. Wiele lat temu Isom Rath zabił człowieka. Nieporozumienie związane ze stadkiem owiec rozpoczęło krwawy cykl przemocy, który trwał całe pokolenia. Kolejni członkowie z rodu Rathów wplątywali się w coraz mroczniejsze i krwawsze wydarzenia. Cykl ten zakończy się wraz z Irą Rathem, najtwardszym płatnym zabójcą z Alabamy. Jego ostatnie zlecenie zmieni losy przeklętej rodziny. Scenariusz laureata wielu nagród komiksowych Jasona Aarona (Bękarty z południa, Skalp) zilustrował Ron Garney (Wolverine: Weapon X, Thor: God of Thunder). Wincyj zdjec: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.983145741762670.1073741861.180384102038842&type=3 Slyszal ktos cos? Preorderow na razie nie widze. Ciężki i mroczny komiks, chyba najbardziej krwawy Aarona, nie ma tu miejsca na bohaterów, bardziej zgłębianie ciemnych zakamarków charakteru i dużo przemocy. Ale dalej czyta się fajnie, krótki acz mocny. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 20 kwietnia 2016 Opublikowano 20 kwietnia 2016 Kolejna zapowiedź Muchy https://www.goodreads.com/book/show/25486101-harrow-county-vol-1?from_search=true&search_version=service Oceny spoczko, wię kto wie, kto wie Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Opublikowano 21 kwietnia 2016 To ja trochę prywaty dam chyba, bo niedługo ukaże się bardzo specyficzny projekt artystyczny mojego znajomego: wywiad-graficzny z Pablopavo (przy okazji animował też teledysk zbiegający się z wydaniem).Marcin Podolec: Dymhttp://www.komiks.gildia.pl/komiksy/dym/1 Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Zapowiedzi Egmontu na czerwiec Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Wyszedł także nowy one-shot w świecie The Walking Dead: Opowiada o bracie Ricka Grimesa, zaraz będzie czytane. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Dobra a teraz zapowiedzi Egmontu do końca roku LIPIEC:- "Wszędzie leżą skarby"- "Sisters" t. 4- "Wolverine i X-Men", t. 3: "Saga Hellfire"- "Thor", t. 1: "Bogobójca"- "Liga Sprawiedliwości", t. 6: "Liga Niesprawiedliwości"- "Superman/Batman", t. 3- "Mroczny Rycerz kontratakuje"- "Śmierć" ("Sandman")- "Amerykański wampir", t. 7- "Karmazynowe Imperium"- "Sherlock Holmes i Necronomicon", t. 2- "Cyann"- "Antares", cz. 2SIERPIEŃ:- "Thanos powstaje"- "Thunderbolts", t. 2: "Czerwony postrach"- "Batman: Ziemia Jeden", t. 2 (DC Deluxe)- "Flash", t. 2: "Rebelia łotrów"- "Jonah Hex", t. 2: "Mściciel"- "Baśnie", t. 18: "Maluchy w Krainie Zabawek"- "SW Komiks" 4/2016: "Darth Vader: Cienie i tajemnice"- "Kurczak ze śliwkami"WRZESIEŃ:- "Szare Smerfy"- "My Little Pony" t. 6- "Uncanny Avengers" t. 2: "Bliźnięta Apokalipsy"- "Superior Spider-Man", t. 5: "Zło konieczne"- "Deadpool", t. 3: "Dobry, zły i brzydki"- "Batman: Mroczny Rycerz", t. 3: "Glina"- "JLA", t. 3- "Gotham Central", t. 2: "Klauni i szaleńcy"- "Y: Ostatni z mężczyzn", t. 3- "Usagi Yojimbo: Złodzieje i szpiedzy"- "Najlepsze opowieści" (SW Legendy)- "Thorgal: Louve", t. 6- "ARQ", t. 3PAŹDZIERNIK:- "Hugo" (integral, 5 tomów)- "Lil i Put" t. 3- "Niezła draka, Drapak", t. 2- "Malutki lisek i wielki dzik", t. 2- "Avengers", t. 4: "Nieskończoność"- "New Avengers", t. 2: "Nieskończoność"- "Nieskończoność"- "Stan Lee: zdumiewający, fantastyczny, niesamowity"- "Batman: Rok setny" (DC Deluxe)- "Wieczny Batman", t. 3- "Harley Quinn", t. 2: "Zamotana"- "Jonah Hex", t. 3: "Początki"- "MAD", t. 2- "Skalp", t. 3- "El Gaucho"LISTOPAD:- "Strażnicy Galaktyki", t. 3: "Nieskończoność"- "Thunderbolts", t. 3: "Nieskończoność"- "Uncanny X-Men", t. 2: "Złamani"- "Flash", t. 3- "Wonder Woman", t. 6: "Kości"- "Superman/Batman", t. 4- "Sandman: Uwertura"- "Opowieści Jedi: Dawni rycerze"- "Blueberry", integral 8: "Apacz Geronimo - OK Corral - Dust"- "Thorgal", t. 35GRUDZIEŃ:- "Dziki kot, psychopatyczny morderca"- "Sisters" t. 5- "X-Men": "Bitwa atomu"- "Deadpool", t. 4: "Deadpool kontra SHIELD"- "Thor", t. 2: "Boża bomba"- "Batman: Gotyk" (DC Deluxe)- "Batman", t. 7: "Ostateczna rozgrywka"- "Baśnie", t. 19: "Królewna Śnieżka" http://www.swiatkomiksu.pl/gfx/ksk/userfiles/_public/egmont_katalog_komiksy_2016_fint.pdf 1 Cytuj
Luqat 967 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Wyszedł także nowy one-shot w świecie The Walking Dead: Opowiada o bracie Ricka Grimesa, zaraz będzie czytane. Jak na one shota to bardzo krótki i praktycznie do oglądania. 5 minut i po "lekturze". Nie wnosi nic poza tym, że dowiadujemy o bracie Ricka (o ile w serii o tym nie wspominają, bo nie pamiętam). Ewentualnie daje możliwość wplecenia kolejnej postaci do kanonu. Tak czy kwak liczyłem, że to będzie coś więcej, niż tylko taka nowelka. Szkoda Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Przesunięcie Miraclmana na jesień i zapowiedź kontynuacji pisanej przez Gaimana na wiosnę 2017 Oraz katalog Muchy na wiosnę-lato Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 22 maja 2016 Opublikowano 22 maja 2016 (edytowane) Trochę bardziej dokładniejsze daty wydań komiksów zapowiedzianych przez Muchę na drugą połowę 2016: - czerwiec Chew tom 5, Fatale tom 5 - wrzesień Spider-Man: Reign, Bękarty z południa tom 2, Saga tom 5 - październik Miracleman, Harrow County - listopad Alias tom 2, Velvet tom 2, Kapitan Ameryka: Biały? W planach jest kolejny tom Chew, trzeci tom Sex oraz na przyszły rok jest planowana publikacja Spider-mana Blue. Będą też nowe pozycje z Image ale to w swoim czasie. http://paradoks.net.pl/read/29454-najblizsze-zapowiedzi-mucha-comics Edytowane 22 maja 2016 przez Malibu 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 28 czerwca 2016 Opublikowano 28 czerwca 2016 Premiera: 6 lipca 2016 Cena okładkowa: 49,00 zł 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 29 czerwca 2016 Opublikowano 29 czerwca 2016 (edytowane) sry za post po postem ale "Na początek września planujemy premierę Fight Clubu 2 w całości." via Niebieska Studnia Edytowane 29 czerwca 2016 przez koval Cytuj
django 549 Opublikowano 30 czerwca 2016 Autor Opublikowano 30 czerwca 2016 No w koncu! Czekalem, czekalem i sie doczekalem, swietna wiadomosc. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Zapowiedzi z Egmontu ciąg dalszy: 03.08 HUGO WRACA W PAŹDZIERNIKU!Wydawnictwo Egmont wznawia brawurową opowieść Bédu (pseudonim Bernarda Dumonta) o przezabawnych przygodach grupki przyjaciół, która rozgrywa się w świecie fantasy stylizowanym na średniowieczną Francję. Premiera w październiku, a autor z tej okazji odwiedzi Polskę!Do krainy szalonych przygód, kipiących humorem i nieposkromioną wyobraźnią, zapraszają: odważny trubadur Hugo, niedźwiedź Biskoto, wróżka Śliweczka i latające wcielenie losu o imieniu Narcyz.Hugo to klasyka komiksu frankofońskiego, a rysunki Bédu w genialny sposób oddają komizm postaci.Mamy nadzieję, że nowe wydanie dostarczy wiele radości tym, którzy z sentymentem wspominają komiks z własnego dzieciństwa, jak i nowym pokoleniom młodych czytelników.Podczas tegorocznego Międzynarodowego Festiwalu Komiksów i Gier w Łodzi (30.IX-2.X). pojawi się niebywała okazja spotkania z Bédu i zdobycia autografu na nowym wydaniu jego kultowego dziś dzieła.Komiks ukaże się w postaci integralnej zawierającej pięć tomów, w twardej oprawie, w serii "Plansze Europy".Równocześnie, dla koneserów, w niskim nakładzie, zostanie wydany album Hugo – przewodnik po krainie fantazji opowiadający o powstawaniu serii Hugo i zawierający kilka krótkich komiksów. http://www.swiatkomiksu.pl/strona-glowna/aktualnosci/art,489,hugo-wraca-w-pazdzierniku.html 04.08 LUCKY LUKE – RESTART SERIIZ prawdziwą przyjemnością informujemy, że z okazji 70. rocznicy powstania cyklu Wydawnictwo Egmont przygotowało restart serii "Lucky Luke".W listopadzie na rynku pojawi się aż sześć tomów w klasycznym francuskim formacie (miękka oprawa, A4, cena 24,99 zł). Na rok 2017 planujemy kolejne 12 tomów.Najszybszy kowboj na wschód i zachód od Rio Bravo – Lucky Luke, jego koń o stoickim podejściu do świata – Jolly Jumper, niezgułowaci bracia Daltonowie czy szalony pies Bzik są dziś ikonami popkultury.Seria o kowboju szybszym od własnego cienia to absolutna klasyka komiksu europejskiego. Została stworzona przez dwie legendy frankofońskiego rynku komiksowego: pisarza René Goscinnego (1926-1977, autora bestsellerowych książek o Mikołajku i scenariuszy do słynnych cykli komiksowych takich jak Asteriks czy Iznogud) oraz rysownika Morrisa (własc. Maurice de Bevere, 1923-2001). Po śmierci Goscinnego scenariusze kolejnych odcinków serii były tworzone przez kontynuatorów.Komiksy o Lucky Luku to idealna lektura familijna, przy której dobrze będą się bawić zarówno pamiętający komiks ze swojej młodości rodzice, jak i dzieci szukające prawdziwie zabawnych historyjek.Więcej informacji o planach dotyczących serii w roku 2017 podamy podczas spotkania z redakcją Egmontu na MFKiG w Łodzi (1.X.2016). http://www.swiatkomiksu.pl/strona-glowna/aktualnosci/art,492,lucky-luke-restart-serii.html Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Egmont mógłby odświeżyć kilka starych serii. W końcu oni zaczęli od drukowania Świata Komiksu, który na początku był poświęcony wyłącznie europejskiemu komiksowi. Goscinny to był Mistrz, na pewno kupię te albumy. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Zapowiedzi Egmontu na październik http://www.swiatkomiksu.pl/strona-glowna/zapowiedzi/ Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Komiks Hugo miałem za młodych lat. Zarąbisty pseudośredniowieczny klimat fantasy, fajna kreska i spora dawka humoru. Polecam. Jak wyjdzie wznowienie to na bank kupię.Z Lucky Luckiem to będzie długi tasiemiec, bo z tego co kojarzę to seria ta liczyła kilkadziesiąt zeszytów. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Nie wiem czy ktoś mi odpisze w temacie androida ale szukam jakiegoś dobrego readera do komiksów na telefon. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 (edytowane) Nie wiem czy ktoś mi odpisze w temacie androida ale szukam jakiegoś dobrego readera do komiksów na telefon. https://play.google.com/store/apps/details?id=net.androidcomics.acv lub https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cyo.comicrack.viewer.free Ja Hugo już dodałem do koszyka ^_^, z LL będę dopiero zaczynał przygodę komiksową i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Tani będzie więc można zbierać (Gildia 30% 17,43zł) Edytowane 17 sierpnia 2016 przez Malibu 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Dziękuję ci dobry człowieku! Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Chyba mam jeszcze te Huga w piwnicy. Bajecznie wykreowany swiat. Jako młodszy nastolatek uwielbiałem te historie. Najlepsze było to, że rodzice mi to kupowali. Ja wtedy (9albo 93) zaopatrywałem się w Batmany i Spider-Many). Widocznie mieli lepszy gust ode mnie. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Batmany od TM Semic były akurat bardzo w porządku. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Pierwszy Batman, którego sobie kupiłem to ten z lutego 1991. Pogrzeb Pingwina. Byłem pod ogromnym wrażeniem klimatu i rysunków. Podobało mi się ale byłem jeszcze dzieciakiem (i jeszcze nawet nie nastolatkiem). Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 (edytowane) Lazarus 4 i Locke & Key 6 od Taurus Media już 19 września ^_^ (Lazarus 65zł okł, L&K 85zł okł) Edytowane 30 sierpnia 2016 przez Malibu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi