ornit 2 938 Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Nieprzeczytane.pl jeden jedyny raz kiedy od nich zamawiałem przysłali mi obite komiksy w nienaruszonej paczce Tak, że odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Ja zamawiałem od nich sporo i nigdy nic się nie stało, chociaż raz komiksy były trochę 'luzem' zamiast ciasno zapakowane. Z gildii brałem raz i było wszystko w porządku, z aros.pl kilka razy i też wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Zamawiałem z Gildii normalnie Kaznodzieję i dostałem dzisiaj. Także ten tego, kolega może po prostu ma pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Jak zamawiacie przez Paczkę w Ruchu to czasem oni potrafią ją przytrzymać. Ja nigdy nie miałem problemów z tymi księgarniami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Zamawiałem kurierem. Co innego, że zawala poczta/kurier/ruch, a co innego jak paczka nie wychodzi ze sklepu. I to druga akcja z gildia. Trzeciej szansy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 W Gildii zamawiam coś koło 20 razy w roku od kilku lat, ani razu nie miałem problemu, wszystko na czas a jak było opóźnienie jakiegoś komiksu to proponowali zawsze wysyłkę na dwa razy, bez dodatkowych kosztów. Więc sorry, ale z mojej perspektywy to masz po prostu pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Zamawialem z gildii kilka razy duze paczki mang, wszystko bylo ok, wysylane na czas, bardzo dobrze zapakowane (rewelacyjnie wrecz) i wszystkie tomy ok. Wiem ze teraz zaszly w gildii zmiany, zmiana pracowników itp i sie podobno pogorszylo, wlasnie zlozylem zamowienie tam wiec zobaczymy co bedzie. Nieprzeczytane.pl - zamawialem dwa razy, raz ogromna paczke mang, przyszly szybko i pieknie zapakowane w idealnym stanie, bylem bardzo zadowolony a drugim razem pojedyncze ksiazki i tez ok. Aros.pl - tutaj zamawiam zdecydowanie czesciej i zawsze wybieram paczke w ruchu, tez nie mam zastrzezen, chociaz jak zamowie 4-5 tomów to pakuja je do kartonu bez folii ochronnej, mimo to przychodzi wszystko w dobrym stanie i maja konkurencyjne ceny. Taniaksiazka.pl - Czytalem troche negatywnych opini, ze slaby stan tomów, dlugo sie czeka itp, ale sie skusilem i zlozylem wieksze zamówienie. Dostalem maila ze jest problem z dostepnoscia jednej ksiazki i albo rozdziela albo musze czekac, bylem wtedy na wakacjach i odpisalem ze nie bede mial jak odebrac jak wysla pozniej bo zmieniam miejsce pobytu. Jakims cudem zdobyli te ksiazke i wyslali odrazu. Paczka bardzo dobrze zabezpieczona, ksiazki i komiksy w idealnym stanie. Zamówilem tam raz jeszcze i wysylka odrazu oraz znowu wszystko bardzo dobrze. Narazie nie mialem przykrych zdarzen z ksiegarniami internetowymi wiec jak wspomnial Rudlok, pewnie zwykly pech, zdarza sie najlepszym, dziennie przetwarzaja setki zamówień. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 @VeliusDokładnie, też zamawiam w dużej ilości księgarń internetowych, bezpośrednio u wydawców też. Osobiście nigdy żadnego problemu nie miałem. Chyba jedyny jaki się przydarzył to delikatnie uszkodzona okładka, ale brałem absolutnie ostatni egzemplarz książki, którą i tak ciężko znaleźć. Końcówki magazynowe zresztą są najczęstszą przyczyną problemów z wysyłką/stanem książki lub komiksu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Zamawialem z gildii kilka razy duze paczki mang, wszystko bylo ok, wysylane na czas, bardzo dobrze zapakowane (rewelacyjnie wrecz) i wszystkie tomy ok. Wiem ze teraz zaszly w gildii zmiany, zmiana pracowników itp i sie podobno pogorszylo, wlasnie zlozylem zamowienie tam wiec zobaczymy co bedzie. "Dzień dobry,z przykrością informujemy, że nie jesteśmy w stanie zrealizować zamówienia na następujące tytuły:" :reggie: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Pewno forumek czytali i masz bana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Te zmiany chyba mają od nowego roku, bo w zeszłym było ok, nie mogę złego słowa powiedzieć. W tym dwa zamówienia i dwa razy wtopa. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Shieeeeeet, a planuję tam właśnie coś kupić. Wcześniej raczej żadnych problemów nie miałem, poza raz obtłuczonym trochę na rogu pakietem Akir (a może to z Mangarden było? nie pamiętam dokładnie), ale zaczynam się lękać. Edytowane 27 Września 2017 przez mugen Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 To ja może coś na temat napiszę ( czyt. nowości komiksowe):Zwykle nie sięgam po komiks suberbohaterski, wyczerpał się dla mnie - z wyjątkami - dość dawno. Wiedziałem, że na MFK będzie debiutować w Polsce Czarny Młot - tria Lemire/Ormston/Stewart. Jeff Lemire to, moim zdaniem, jeden z bardziej utalentowanych scenarzystów rynku USA, opinie zagraniczne o Black Hammer, sugerowały kolejny artystyczny sukces, więc nic tylko sprawdzić.Sprawdziłem. Opinie nie kłamały, mamy zabawę i odwrócenie konwencji znanych z typowych superheroes comics, ale bez typowego zadęcia znanego z wielu podobnych prób, mamy przed sobą szczerą opowieść i tak też napisane postacie - mimo absolutnej kawalkady metakomentarzy i nawiązań do całej historii komiksu z Ameryki Północnej - wszystko kręci się w okół ich emocji, poczucia samotności i rozterek.Mamy więc idealne połączenie komiksu niezależnego i komercyjnego. Bardzo polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Ja juz ktorys raz odbijam sie na rajtuzach. Skalp to kozak, Bekarty z południa i pochodne czy nawet Punio Max. Reszte zaorac. Superbohaterowie marvela wpadaja co miesiac i styka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Przyszla paczka z gildii, pozatym ze nie mogli zrealizowac calego zamowienia bo niby zabraklo w magazynie, wszystko ok, dobrze opakowane, wszystkie ksiazki pachna nowoscia i ogolnie ok. Wysylka tez szybka mimo ze bralem produkty z dostepnoscia 2 tygodnie, to uwineli sie znacznie szybciej. A zeby nie pisac offtopu, sprobuje sobie ten Czarny Młot bo wyglada fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Warto inwestować w takie coś? https://www.deagostini.com/pl/kolekcja/starwars/Czytał ktoś? Grube to? Ciekawe historie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Za kilka dni wychodzi też Daredevil Nieustraszony (tom 1). Warte jest to tych pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Zdecydowanie tak, czyta się to jednym tchem, nie jest przegadany, naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Tylko portfel płacze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Ktoś już zamawial Sknerusa? Na inbooku widze za 65, taniej chyba będzie już ciężko dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Aż tak dobry jest ten komiks? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 No trochę legendarny, już tu my pisali o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 18 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 No jak ktoś lubi Kaczora Donalda, to jest to absolutny must have. Mam stare wydanie w miękkiej oprawie, czas na wymiane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 A ten Sknerus to jest tylko tom 1 ("Życie i czasy") czy wszystkie? Bo od dawna poluję na tom 2 ("Sknerusa" i tom 3 już mam) i za taką kwotę to jest dobry deal jeśli wszystkie tomy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 No jest tak jak piszesz. Są to luźne historyjki ale jedna zahacza o historię pewnej zaginionej gdzieś w peruwiańskich Andach mieścinie gdzie żyją kwadratowe kury znoszące kwadratowe jaja Będę musiał chyba dalej szukać tomu drugiego w przystępnej cenie. Ciekawe czy są w tym nowym historie o pierwszym forcie i nietoperzach z Borneo oraz o podróży Magiki w czasie za pomocą gromnicy do Glasgow bodajże roku pańskiego 1877 jeżeli mnie pamięć nie myli... Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Są jakieś szanse na promocje komiksów z okazji black friday? Jak to wyglądało w poprzednich latach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi