YETI 11 003 Opublikowano 26 marca 2019 Opublikowano 26 marca 2019 Od razu przypomina się dzieciństwo, zakup obowiązkowy. https://egmont.pl/Spider-Man,16488464,p.html?gclid=CjwKCAjwm-fkBRBBEiwA966fZKZpPXQa_qVHE_-2s3CORwIu8VjCHeIoiv6PbMB43WSzlwHaH0xM8xoCUY4QAvD_BwE 2 Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 26 marca 2019 Opublikowano 26 marca 2019 Mi wystarczy do szafki sięgnąć po TM-Semici ale fajnie, że wydają, może nowe pokolenie coś liźnie. Cytuj
YETI 11 003 Opublikowano 26 marca 2019 Opublikowano 26 marca 2019 (edytowane) Niestety, ale niektóre moje komiksy z lat 90 przepadły, min. Pajączke. Pamiętam za to jedna historie, jak wraz z Wolverinem polował w lesie na jakiegoś potwora (chyba coś na wzór... Yeti ;)) , klimacik robił mocno, zwłaszcza że się miało z 12 lat. Edytowane 26 marca 2019 przez YETI Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 26 marca 2019 Opublikowano 26 marca 2019 Mnie zeszyty nie jarają, wiekszości dawno się pozbyłem. Fajnie, że biorą się za starsze rzeczy, widzę Spider-man = kupuje. 1 2 Cytuj
Luqat 970 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 (edytowane) Jakaś opinia na temat Fear Agent od Remendera, Moore'a i Openy? Edytowane 27 marca 2019 przez Luqat Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 Coś jak Black Science, ale luźniejsze i bardziej strawne. Miło się czyta, ale dla mnie trochę za wtórne. Szczególnie po lekturze Valeriana 1 Cytuj
Luqat 970 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 Zatem się wstrzymam na razie. Może biblioteka zakupi Chociaż ostatnio mają tyły, no ale nie będę narzekał. W każdym razie co do Black Science, to dla mnie było strawne i czekam dalej, tylko nie wiem czy doczekam. Dzwoniłem jakieś pół roku temu do Taurusa i miły Pan powiedział, że planują wydawać po jednym tomie zbiorczym na rok. Tylko, że u nas wyszły 3, a w stanach już 9ty W 2017 i 2018 U nas nie wydali żadnego, więc nawet jeśli seria by się już skończyła, to u nas ostatni zeszyt przeczytamy za 5 lat Pytałem też o żywe trupy, ale tu z kolei jest problem z Image, bo często się nie mogą dogadać czy coś. No i tutaj są cztery tomy do tyłu Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 Właśnie też się w sumie cieszyłem na to Black Science, ale jak przestali wydawać to po takiej przerwie nie wiem czy nawet mam ochotę wrócić. Nawet nie sądziłem, że chcą to dalej ciągnąć. Cytuj
Hubert249 4 282 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 W dniu 26.03.2019 o 13:25, Rudiok napisał: Mi wystarczy do szafki sięgnąć po TM-Semici ale fajnie, że wydają, może nowe pokolenie coś liźnie. Opowiedziałbym Ci swoją historię kolego, ale po kilkunastu latach ciągle boli Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 54 minuty temu, chris85 napisał: Opowiedziałbym Ci swoją historię kolego, ale po kilkunastu latach ciągle boli Niech zgadnę, sprzedałeś wszystko za bezcen? Cytuj
Hubert249 4 282 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 14 minut temu, Rudiok napisał: Niech zgadnę, sprzedałeś wszystko za bezcen? Kiedyś komiksy poszły w odstawkę na rzecz pierwszego Playstation. Wtedy moja kochana mamusia zasugerowała mi żeby oddać :lzywoczch: stosy moich TM-Semicow i Kaczorow Donaldów. Oddać dzieciakowi mojej kuzynki. Dlaczego się zgodziłem? Nie wiem. I nie przesadzam pisząc stosy. Co miesiąc wydawałem całe kieszonkowe na główne serie Marvela czyli S-M, The Punisher i X-Men plus obowiązkowo Batman, czasem Superman, później Spawn. Zaległe numery brałem z Przychodni Zdrowia, która sprzedawała stare egzemplarze za ułamek ceny. Próbuję sobie przypomnienie ale prawdopodobnie miałem wszystkie numery Spidermana od czasów Todda po finał Maximum Carnage, to samo z The Punisher łącznie z tymi czarno białymi i Batmanem do czasów połączenia serii z Supermanem i widma upadku Tm-Semic. Nawet nie chcę o tym myśleć ale podejrzewam, że na dzień dobry moja kuzynka wrzuciła połowę tych zbiorów do pieca. Niestety wtedy byłem dzieckiem i liczyły się tylko gierki. 1 Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 56 minut temu, chris85 napisał: Kiedyś komiksy poszły w odstawkę na rzecz pierwszego Playstation. Wtedy moja kochana mamusia zasugerowała mi żeby oddać :lzywoczch: stosy moich TM-Semicow i Kaczorow Donaldów. Oddać dzieciakowi mojej kuzynki. Dlaczego się zgodziłem? Nie wiem. I nie przesadzam pisząc stosy. Co miesiąc wydawałem całe kieszonkowe na główne serie Marvela czyli S-M, The Punisher i X-Men plus obowiązkowo Batman, czasem Superman, później Spawn. Zaległe numery brałem z Przychodni Zdrowia, która sprzedawała stare egzemplarze za ułamek ceny. Próbuję sobie przypomnienie ale prawdopodobnie miałem wszystkie numery Spidermana od czasów Todda po finał Maximum Carnage, to samo z The Punisher łącznie z tymi czarno białymi i Batmanem do czasów połączenia serii z Supermanem i widma upadku Tm-Semic. Nawet nie chcę o tym myśleć ale podejrzewam, że na dzień dobry moja kuzynka wrzuciła połowę tych zbiorów do pieca. Niestety wtedy byłem dzieckiem i liczyły się tylko gierki. Miałem niemal identyczną historię, ale z Thorgalami i Asterixami, wszystkie numery poszły za bezcen do komisu, bo potrzebowałem hajsu na gierki Bolało przez lata, a kolekcję Asterixów dopiero w tamtym roku skompletowałem w całości. Cytuj
Farmer 3 277 Opublikowano 27 marca 2019 Opublikowano 27 marca 2019 Ja pasję dzieliłem z rodzeństwem więc koniec końców zeszyty szlag trafił/gdzieś przepadły. Ostał mi się tylko nr Batmana rozpoczynający Knightfall. Trzymam za szkłem. Zaś Giganty z Donaldem leżą na półce przeczytane setki razy. Raz myślałem czy nie oddać w dobre ręce albo młodszemu kuzynostwu ale... Spoiler Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 29 marca 2019 Opublikowano 29 marca 2019 Trochę offtop, ale... powstaje growa adaptacja Blacksada! Szkoda, że jednak nie jakaś animacja, bo gry to chyba nie jest najlepsze medium dla komiksu tego typu. Cytuj
PiotrekP 1 816 Opublikowano 31 marca 2019 Opublikowano 31 marca 2019 Jak mi na FB KG odpisali, drugi tom Jeża Jerzego dopiero jesienią. Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 2 kwietnia 2019 Opublikowano 2 kwietnia 2019 Obie kolekcje marvela olałem, miałem się nie wpierdzielac w kolejne, ale Spider man to mój ulubiony bohater, co pan zrobisz http://filmozercy.com/wpis/spider-man-dostanie-swoja-komiksowa-kolekcje-od-hachette-mamy-potwierdzenie?fbclid=IwAR2hwMuEYfnhoCxiCpsFnVDVGP2RaJvRFwc9Z9ExN22qbCyoFuHTKWxQ8nk 2 1 Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 2 kwietnia 2019 Opublikowano 2 kwietnia 2019 Jakiś fan żółwi? Wyszło ostatnio u nas, dopiero dziś się dowiedziałem. 1 Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 W dniu 2.04.2019 o 07:40, Shen napisał: Obie kolekcje marvela olałem, miałem się nie wpierdzielac w kolejne, ale Spider man to mój ulubiony bohater, co pan zrobisz http://filmozercy.com/wpis/spider-man-dostanie-swoja-komiksowa-kolekcje-od-hachette-mamy-potwierdzenie?fbclid=IwAR2hwMuEYfnhoCxiCpsFnVDVGP2RaJvRFwc9Z9ExN22qbCyoFuHTKWxQ8nk Najprawdopodobnie jestem z innej gliny ulepiony bo dla mnie czy papier czy cyfra nie robi to żadnej różnicy. Lubię czytać komiksy seriami i tak najbardziej doceniam to medium. Dlatego o ile zbieram Ultimate Spider Man to nie wyobrażam sobie niechronologicznej kolekcji o jednym superbohaterze. Trzeba też mieć na uwadze, że komiksy się produkuje nie pod wydania zbiorowe ale pod zeszyty. Toteż w tych wszystkich twardych okładkach źle wyglądają panele większe niż strona. Problem nie istnieje w cyfrze, bo możemy dowolnie panel powiększyć. Toteż zamiast takiej kolekcji, wolę kupić Marvel Unlimited i przeczytać komiks tam. Swoja drogą jako, że czytam od około 300 spidermana praktycznie wszystko to nie wiem czy jest sens kupować komiksy, które już przeczytałem. Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Ja już mam praktycznie wszystko przeczytane, Amazing Spider-man od pierwszego numeru z 1963 czytany. Bardziej moje zbieractwo się budzi 1 1 Cytuj
ornit 2 969 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Gdzieś tam wyżej była jakaś wzmianka o Robie Liefeldzie. Tyle lat w branży i nadal potrafi wypluć takiego potworka Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 4 kwietnia 2019 Opublikowano 4 kwietnia 2019 Rozkład jazdy Egmontu na czerwiec, Doom Patrol wezme na probe, ciekawe czy komiks dorowna genialnemu serialowi 25.06.2019 Star Wars Komiks. Star Wars – Walka o kryształy 19.06.2019 Amazing Spider-Man: Globalna sieć. Demonstracja siły. Tom 3 BBPO. Piekło na Ziemi. Tom 2 Batman – Detective Comics. Życie w samotności. Tom 5 Deadpool. Śmieciowa opowieść. Tom 4 Doom Patrol. Tom 1 Invicible. Tom 4 Kajko i Kokosz – Nowe Przygody. Królewska konna Komiksy są super! Ptyś i Bill. Psi nos. Tom 4 Niezwyciężony Iron Man Przygody wielkiego wezyra Iznoguda 1. Tom 1 Punisher Max. Tom 6 Sherlock Holmes. Czarne są ich dusze. Tom 2 Staruszek Logan. Na granicy. Tom 3 Superman. Imperius Lex. Tom 6 05.06.2019 Batman. Mroczny książę z bajki Corto Maltese. Tango. Tom 10 Ex Machina. Tom 4 Lucky Luke. Na podbój Oklahomy. Tom 14 Lucky Luke. Piękna prowincja. Tom 71 Yakari. Yakari i Nanabozo. Tom 4 Yakari. Yakari u bobrów. Tom 3 1 1 Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 4 kwietnia 2019 Opublikowano 4 kwietnia 2019 17 godzin temu, ornit napisał: Gdzieś tam wyżej była jakaś wzmianka o Robie Liefeldzie. Tyle lat w branży i nadal potrafi wypluć takiego potworka Ukryj zawartość Spoiler Jestem taki stary :| Jeszcze pamiętam jak się ekscytowałem, że syn Cyklopa wrócił z przyszłości, a tu już podobna linia fabularna z wnukiem ;( Cziekawe, czy za 20 lat. Majora Xa też syn odwiedzi. Cytuj
Hubert249 4 282 Opublikowano 4 kwietnia 2019 Opublikowano 4 kwietnia 2019 Słaby miesiąc ale zazwyczaj tak jest w wakacje. Cieszy mnie ostatni tom Punishera. Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 W kioskach pojawił się pierwszy numer kolekcji Spider mana, nie spodziewalem się jej tak szybko. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi