Skocz do zawartości

Grillowanko :banderas:


Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Olej, musztarda, czosnek, papryka czerwona, sól, pieprz też są fajne.

  • 3 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...
Gość Rozi
Opublikowano

Jak tam kochani, było już grillowanko w tym roku? Ja dziś udaję się na drugie, pod względem jedzenia - klasyczne: kiełbasa, ser Halloumi, jakaś karkóweczka. A Wy jak tam?

Opublikowano

Co prawda nie grilluję, ale kupiłem na próbę kiszkę ziemniaczana. Piekę w piekarniku, tylko skąd będę wiedział czy już jest dobrze, skoro nigdy tego nie jadłem? :lapka:

Gość Rozi
Opublikowano

HpRDfSp.jpg

 

Ale się nawpierdalałem :obama: Później wjechały jeszcze steki z ligawy - przyprawione samym pieprzem, a potem solą po upieczeniu. Jakie to było kurwa DOBRE!

Opublikowano

Rozaliusz czemu nie smażysz na białym brykiecie tylko na w pół czarnym? Przecież jak kapie sadło z tych "pysznych" kiełbasek na patyku to wszystko w ogniu staję, że nie wspomnę o karku nawet. Amatorka pełnym ryjem - jak najszybciej nasmażyć a później rzuć przyjaraną podeszwę. Nie wspomnę nawet o aspekcie zdrowotnym bo na takim ogniu jak twój na foto się nie grilluje. -__-

Opublikowano

Wyrób białokiełbasopodobny z biedronki czy Lidla. Ogień pod rusztem i tak tylko na środku, reszta położonego żarcia okadza dym. Kiełbasa na górze spalona, pękła a w środku zimna. Co kto lubi. XD

Opublikowano
17 godzin temu, Metoda napisał:

https://smaker.pl/przepis-kiszka-ziemniaczana,155479,kuchmariola63.html

 

Tutaj niby napisali. że musi się piec 100 min w 150 C

Ja wyjąłem po 15 minutach :) ale moja chyba już była wstępnie obrobiona, a tutaj w przepisie jest od zera. No pyry i mięso się raczej w 15 minut nie upieką. 
Ej, całkiem dobre w smaku, trochę jak farsz z pierogów, tyle że w kiszce. Lipna nazwa, ale w smaku dobre.

Opublikowano

Nikt nie wymyslil nic lepszego niz grill. U mnie dzisiaj znowu

31960083_1622601461122905_24192191721866

Slabo widac ale nie chcialo mi sie dupy podniesc z lawki xd no przez ostatnie dwa tygodnie to prawie co 2gi dzien jest grillowane. W tym sezonie kroluja kielba biala z intermarche (te kielbaski na zdj to z lida jakies tam bratwursty ale nawet ok), karkoweczka i cycki z kury. Kurczaka z grilla nigdy nie szanowalem ale jednak dobry wychodzi. Zjadlem 5h temu a znowu moglbym rozpalac <3 Szaszlyki juz byly, trzeba jeszcze burgery machnac

  • Plusik 1
Opublikowano

Polecam polędwicę wieprzową z grilla, w piekarniku zawsze był problem żeby nie wyszła za sucha a z grilla jest idealna, krucha i soczysta. Albo filety z dorsza. Względnie kiełbasę marki Aro, doskonały smak mięsa i sierści.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...