Rudiok 3 376 Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 Sos sojowy, czosnek i miód. Albo sos BBQ + miód. I na grilla. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 18 lutego 2017 Opublikowano 18 lutego 2017 Sypiesz przyprawą do grilla i gotowe. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 18 lutego 2017 Opublikowano 18 lutego 2017 Olej, musztarda, czosnek, papryka czerwona, sól, pieprz też są fajne. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Jak tam kochani, było już grillowanko w tym roku? Ja dziś udaję się na drugie, pod względem jedzenia - klasyczne: kiełbasa, ser Halloumi, jakaś karkóweczka. A Wy jak tam? Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 U mnie lipa, ale za tydzień idę na urodziny + grill + alkohol + gitara i śpiew. Ech... Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Od ostatniej soboty zaliczyłem 4 grille i 2 ogniska, chyba rekord życia w tak krótkim czasie. Dzisiaj kolejny o 16 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 (edytowane) jeden grill i jedno ognisko (wczoraj), ale dobra kiełbaska kwiii Edytowane 5 maja 2018 przez c0ŕ Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 4 grille zaliczone a 30 kwietnia pierwsza kąpiel w stawie zaliczona. Sezon w pełni, na wadze 92 kg, na jesień będzie co zrzucać. 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Co prawda nie grilluję, ale kupiłem na próbę kiszkę ziemniaczana. Piekę w piekarniku, tylko skąd będę wiedział czy już jest dobrze, skoro nigdy tego nie jadłem? Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Daj foto na forumka to Ci powiemy, ile jeszcze. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 https://smaker.pl/przepis-kiszka-ziemniaczana,155479,kuchmariola63.html Tutaj niby napisali. że musi się piec 100 min w 150 C Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Ale się nawpierdalałem Później wjechały jeszcze steki z ligawy - przyprawione samym pieprzem, a potem solą po upieczeniu. Jakie to było kurwa DOBRE! Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Pamietajcie tylko ze spalony tluszcz to rakotworcze weglowodany. Uwaga nie dotyczy wujaszka niech zdycha 3 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Rozaliusz czemu nie smażysz na białym brykiecie tylko na w pół czarnym? Przecież jak kapie sadło z tych "pysznych" kiełbasek na patyku to wszystko w ogniu staję, że nie wspomnę o karku nawet. Amatorka pełnym ryjem - jak najszybciej nasmażyć a później rzuć przyjaraną podeszwę. Nie wspomnę nawet o aspekcie zdrowotnym bo na takim ogniu jak twój na foto się nie grilluje. -__- Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Wyrób białokiełbasopodobny z biedronki czy Lidla. Ogień pod rusztem i tak tylko na środku, reszta położonego żarcia okadza dym. Kiełbasa na górze spalona, pękła a w środku zimna. Co kto lubi. XD Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 17 godzin temu, Metoda napisał: https://smaker.pl/przepis-kiszka-ziemniaczana,155479,kuchmariola63.html Tutaj niby napisali. że musi się piec 100 min w 150 C Ja wyjąłem po 15 minutach ale moja chyba już była wstępnie obrobiona, a tutaj w przepisie jest od zera. No pyry i mięso się raczej w 15 minut nie upieką. Ej, całkiem dobre w smaku, trochę jak farsz z pierogów, tyle że w kiszce. Lipna nazwa, ale w smaku dobre. Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Nikt nie wymyslil nic lepszego niz grill. U mnie dzisiaj znowu Slabo widac ale nie chcialo mi sie dupy podniesc z lawki xd no przez ostatnie dwa tygodnie to prawie co 2gi dzien jest grillowane. W tym sezonie kroluja kielba biala z intermarche (te kielbaski na zdj to z lida jakies tam bratwursty ale nawet ok), karkoweczka i cycki z kury. Kurczaka z grilla nigdy nie szanowalem ale jednak dobry wychodzi. Zjadlem 5h temu a znowu moglbym rozpalac <3 Szaszlyki juz byly, trzeba jeszcze burgery machnac 1 Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Przedstawiam bilans majówkowy: 0 grilli 0 ognisk Właśnie pszną pastellę łososiową wpierdalam Pozdrawiam 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Jakoś dziwnie klasyczne kiełbasy wypadły z mody Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Polecam polędwicę wieprzową z grilla, w piekarniku zawsze był problem żeby nie wyszła za sucha a z grilla jest idealna, krucha i soczysta. Albo filety z dorsza. Względnie kiełbasę marki Aro, doskonały smak mięsa i sierści. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.