Skocz do zawartości

Grillowanko :banderas:

Featured Replies

Opublikowano

Za 15-20 lat wujaszek będzie książkowym przykładem Janusza.

  • Odpowiedzi 314
  • Wyświetleń 58,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Ostatnio mam fazę na grillowanie ryb na cedrowych deskach, drewno naprawdę dodaje duuuużo dobrego do smaku i aromatu. Są pyszne   

  • U mnie majoweczka trwa nadal  szaszlyki i slaska juz sie znudzily takze ostatnio troche kombinuje. Biedronkowe rzeczy jakie polecam to karkowka w takiej czerwonej marynacie i boczek wasabi, a do tego

  • Wlecialy dzisiaj przepyszne skurwysynki. Euro + bulki wlasnej roboty + grill= kon zwalony  

Opublikowano
  W dniu 4.06.2018 o 07:28, szejdj napisał(a):

Za 15-20 lat wujaszek będzie książkowym przykładem Janusza.

A nie jest już? 

Opublikowano

teraz jeszcze ewoluuje z Seby

Opublikowano

Pro tip grillowy. Żeby nie używać rozpałek, podpałek, czy czegokolwiek, dobra jest taka rzecz:

 

351253_1351397_500x500w50.jpg

 

Jest jeszcze elektryczna wersja, jeśli mamy blisko gniazdko. 

Opublikowano

Kurła, wsypujesz węgiel i odpalasz tym zamiast śmierdzącą, chemiczną rozpałką.

Opublikowano

Dla lamusów, którzy drewienkiem nie potrafią sobie poradzić i szukają ratunku w jakichś rozpałkach, to jak znalazł.

Opublikowano

Sami inżynierkowie od węgla drzewnego się znaleźli.

Opublikowano

Za małego to się na obozy harcerskie jeździło i się umie rozpalić ognisko i grilla na luzie. :cool:

Opublikowano

można użyć też suszarki zwykłej

Opublikowano

Efekt i tak 10 razy lepszy niż dmuchanie ustami, wystarczy by brykiet lekko podłapał żar by po minucie mieć czerwone piekiełko.

Opublikowano

Nigdy nie widziałem jak ktoś przychodzi z suszarką na grilla. Ja tam macham gazetami. 

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

No raczej, tylko pisze że jak ktoś musi się wspomagać to zamiast wydawać na opalarkę może użyc suszarki.

Opublikowano

Dałem alternatywę, w której nie potrzeba nawet ognia, bo używamy tego DO ROZPALENIA od zera, suszarka jest raczej do rozkręcenia rozpalonego już żaru.

Opublikowano
  W dniu 5.06.2018 o 10:51, krupek napisał(a):

Dałem alternatywę, w której nie potrzeba nawet ognia, bo używamy tego DO ROZPALENIA od zera, suszarka jest raczej do rozkręcenia rozpalonego już żaru.

Suszarka pomaga własnie jak ktoś nie potrafi rozpalić samemu porządnego żaru, albo chce skrócic czas kopcenia się grilla np. na balkonie, to juz wujaszkoodporna metoda po prostu,  wystarczy podpalić podpałkę i napierdalać suszarką.

 

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale burgerki wjechaly dzisiaj do meczu :banderas: trzeba bylo co prawde odpuscic ogladanie pierwszej polowy Argentyny z Islandia i sluchac z radio ale warto bylo

aZQ9DAs.jpg

 

Zadnych przypraw, dopiero po zgrillowaniu posolone. Do tego kiszony ogor, pomidor, majonez, sos bbq, cebula i to wszystko z zgrillowanej buleczce :cool:

Opublikowano

Gordon Ramsey soli i pieprzy przed położeniem na grilla :/ 

Opublikowano

Steka się nie soli przed obróbką termiczną, ale mięso mielone trzeba, jak najbardziej.

  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

sezon  roziego i  wujaszka pora rozpocząć.

kiełby pakowane z lidla wystąp!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.