Skocz do zawartości

Grillowanko :banderas:

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurla zmieniłem jakiegoś starego noname  grila gazowego na amerykańca z topu branży. Nowa iteracja Broil King Royal 320.
Bozesz ty mój jak różnica w smaku (aromat), regulacji temp. 
Jakby ktoś się zastanawiał na wymiana jakiegoś gazowego „chinczyka” na coś lepszego to polecam. Żałuję że tak późno to zrobiłem.  

Teraz to faktycznie grillowanko banderassssss:banderas:

IMG_2070.thumb.jpeg.31ee64c8a02bf05b151699b5b386de91.jpeg

+ patriot! ;)

Spoiler

IMG_2066.thumb.jpeg.2a2a1d725d5ec993428989146205d001.jpeg

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie widzę tematu o stekach więc zapytam się tu. 
Panowie macie jakieś dobre polecajki gdzie są najlepsze steki do samodzielnego zrobienia? Lidl? Biedra? Aldi?

Widzę także, że jest dużo sklepów online. Ktoś jakieś sprawdzał? 

Opublikowano
8 hours ago, balon said:

Lidl? Biedra? Aldi?

:beka: wolowina z polskich marketow jest niejadalna. Najlepiej znajdz sobie jakis porzadny sklep online bo zazwyczaj stosunek ceny do jakosci maja najlepszy. Z lokalnymi rzeznikami tez trzeba uwazac bo czesto leca w chuja z jakoscia miesa. 

• Dzięki 1
Opublikowano
17 godzin temu, balon napisał(a):

Nie widzę tematu o stekach więc zapytam się tu. 
Panowie macie jakieś dobre polecajki gdzie są najlepsze steki do samodzielnego zrobienia? Lidl? Biedra? Aldi?

Widzę także, że jest dużo sklepów online. Ktoś jakieś sprawdzał? 

Próbowałem różnych i z opcji marketowych najlepsza zdecydowanie jest od Sokołowa.

• Dzięki 1
Opublikowano
9 godzin temu, Il Brutto napisał(a):

wolowina z polskich marketow jest niejadalna. Najlepiej znajdz sobie jakis porzadny sklep online bo zazwyczaj stosunek ceny do jakosci maja najlepszy. Z lokalnymi rzeznikami tez trzeba uwazac bo czesto leca w chuja z jakoscia miesa. 

poleć więc porządny sklep online.

• This 1
Opublikowano
16 minut temu, balon napisał(a):

Mi ostatnimi czasy reklama tego sklepu się pojawia.
https://beefonline.pl/?

Opinie ok ale mało. Ceny z Angusa chyba ok, coś jak w lidlu. 

Sprawdz u siebie jakie masz w okolicy hurtownie ktore zaopatruja horece. Najltawiej dostepne w selgrosie ale masz makro, farutex, chefs culinar, bruno tassi, mille sappori. W prawie kazdej mozna wejsc na hale i kupic albo zadzwonic i zamowic. Jak masz w miescie jakas stekownie to na 99% bierze od kogos z nich bo malo ktora knajpa odwazy sie sciagac na wlasna reke palete swiezego miesa z terminem 14 dni. Czasami tez stekowanie maja lodowki albo szafy do sezonowania i tez sprzedaja

• Dzięki 1
Opublikowano
35 minutes ago, balon said:

Mi ostatnimi czasy reklama tego sklepu się pojawia.
https://beefonline.pl/?

Opinie ok ale mało. Ceny z Angusa chyba ok, coś jak w lidlu. 

Nie ryzykuj tego, nawet nie podaja co to jest za kawalek. Na zdjeciach a to filet a to striploin, koniec koncow pewnie dostajesz sirloin bo najtanszy.

• Dzięki 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie w domu teraz faza na skrzydełka i testuję różne marynaty. Jakoś nigdy nie byłem ich fanem, ale odkąd wymieniłem grilla na większą kulkę, do tego dobry węgiel i grillowanie na połowie grilla żeby złapać kolor a potem lekkie wędzenie na drugiej stronie z mniejszą temperaturą to wychodzą sztos. 

Szybkie marynaty - do każdej po 1 cebuli i kilka ząbków czosnku, wszystko zblendowane:

- oliwa, kurkuma, kmin, kolendra, mielona słodka papryka, oregano, jogurt, sok z cytryny, sól, pieprz

- pomidor, zielona papryka świeża, olej, sok z cytryny, pieprz, seler suszony, szczypta cynamonu, sól, pieprz

- ketchup, sos sojowy, worcestershire, coca-cola, odrobina pasty marmite, trochę miodu, sos teriyaki.

• Plusik 1