Figaro 8 300 Opublikowano 1 maja Opublikowano 1 maja 35 minut temu, grzybiarz napisał: A co sąsiedzi na to? Tak można? trzeba pytać bo nie ma sztywnej reguły. 1 Cytuj
PiotrekP 1 880 Opublikowano 1 maja Opublikowano 1 maja Też trzeba grilla z garażu wygrzebać. 2 lata temu chyba kupiony z Lidla i daje radę. O ile gaz w butli jakiś został. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca Kurla zmieniłem jakiegoś starego noname grila gazowego na amerykańca z topu branży. Nowa iteracja Broil King Royal 320. Bozesz ty mój jak różnica w smaku (aromat), regulacji temp. Jakby ktoś się zastanawiał na wymiana jakiegoś gazowego „chinczyka” na coś lepszego to polecam. Żałuję że tak późno to zrobiłem. Teraz to faktycznie grillowanko banderassssss + patriot! Spoiler 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca PANIE A GDZIE FOTO KIEŁBASY, TO DOPIERO SIĘ OCENI 1 Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca No, teraz to grille grillują. Bosz... 1 Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca Wlecialy dzisiaj przepyszne skurwysynki. Euro + bulki wlasnej roboty + grill= kon zwalony 8 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 23 czerwca Opublikowano 23 czerwca Nie widzę tematu o stekach więc zapytam się tu. Panowie macie jakieś dobre polecajki gdzie są najlepsze steki do samodzielnego zrobienia? Lidl? Biedra? Aldi? Widzę także, że jest dużo sklepów online. Ktoś jakieś sprawdzał? Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 24 czerwca Opublikowano 24 czerwca 8 hours ago, balon said: Lidl? Biedra? Aldi? wolowina z polskich marketow jest niejadalna. Najlepiej znajdz sobie jakis porzadny sklep online bo zazwyczaj stosunek ceny do jakosci maja najlepszy. Z lokalnymi rzeznikami tez trzeba uwazac bo czesto leca w chuja z jakoscia miesa. 1 Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 24 czerwca Opublikowano 24 czerwca 17 godzin temu, balon napisał(a): Nie widzę tematu o stekach więc zapytam się tu. Panowie macie jakieś dobre polecajki gdzie są najlepsze steki do samodzielnego zrobienia? Lidl? Biedra? Aldi? Widzę także, że jest dużo sklepów online. Ktoś jakieś sprawdzał? Próbowałem różnych i z opcji marketowych najlepsza zdecydowanie jest od Sokołowa. 1 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 24 czerwca Opublikowano 24 czerwca 9 godzin temu, Il Brutto napisał(a): wolowina z polskich marketow jest niejadalna. Najlepiej znajdz sobie jakis porzadny sklep online bo zazwyczaj stosunek ceny do jakosci maja najlepszy. Z lokalnymi rzeznikami tez trzeba uwazac bo czesto leca w chuja z jakoscia miesa. poleć więc porządny sklep online. 1 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 24 czerwca Opublikowano 24 czerwca Mi ostatnimi czasy reklama tego sklepu się pojawia. https://beefonline.pl/? Opinie ok ale mało. Ceny z Angusa chyba ok, coś jak w lidlu. Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 24 czerwca Opublikowano 24 czerwca 16 minut temu, balon napisał(a): Mi ostatnimi czasy reklama tego sklepu się pojawia. https://beefonline.pl/? Opinie ok ale mało. Ceny z Angusa chyba ok, coś jak w lidlu. Sprawdz u siebie jakie masz w okolicy hurtownie ktore zaopatruja horece. Najltawiej dostepne w selgrosie ale masz makro, farutex, chefs culinar, bruno tassi, mille sappori. W prawie kazdej mozna wejsc na hale i kupic albo zadzwonic i zamowic. Jak masz w miescie jakas stekownie to na 99% bierze od kogos z nich bo malo ktora knajpa odwazy sie sciagac na wlasna reke palete swiezego miesa z terminem 14 dni. Czasami tez stekowanie maja lodowki albo szafy do sezonowania i tez sprzedaja 1 Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 24 czerwca Opublikowano 24 czerwca 35 minutes ago, balon said: Mi ostatnimi czasy reklama tego sklepu się pojawia. https://beefonline.pl/? Opinie ok ale mało. Ceny z Angusa chyba ok, coś jak w lidlu. Nie ryzykuj tego, nawet nie podaja co to jest za kawalek. Na zdjeciach a to filet a to striploin, koniec koncow pewnie dostajesz sirloin bo najtanszy. 1 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 14 lipca Opublikowano 14 lipca U mnie w domu teraz faza na skrzydełka i testuję różne marynaty. Jakoś nigdy nie byłem ich fanem, ale odkąd wymieniłem grilla na większą kulkę, do tego dobry węgiel i grillowanie na połowie grilla żeby złapać kolor a potem lekkie wędzenie na drugiej stronie z mniejszą temperaturą to wychodzą sztos. Szybkie marynaty - do każdej po 1 cebuli i kilka ząbków czosnku, wszystko zblendowane: - oliwa, kurkuma, kmin, kolendra, mielona słodka papryka, oregano, jogurt, sok z cytryny, sól, pieprz - pomidor, zielona papryka świeża, olej, sok z cytryny, pieprz, seler suszony, szczypta cynamonu, sól, pieprz - ketchup, sos sojowy, worcestershire, coca-cola, odrobina pasty marmite, trochę miodu, sos teriyaki. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.