grzybiarz 10 314 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Białej nigdy z grilla nie jadłem, spróbuję wujek Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Biała kaszanka z papryką (w InterMarche było w tamtym sezonie). Polecam. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 (edytowane) Grilla propsuje bardzo i zawsze. U mnie zawsze duży grill, 2 worki brykietu luzik, ziemniaki z folii alu z węgla wychodzą jak z ogniska, karkówka z marynaty tylko na alu tackach, kto smaży na ruszcie ten lewak. Kiełbasa z grilla? Kaszanka / biała dla mnie numery jeden - jak już brać kiełbę to drogą, żeby mięso miała bo śląska jest z całym szacunkiem dla impotentów smakowych. Zresztą dla samej kiełbasy szkoda ogień rozpalać. Kaszanka albo biała kiełbasa to drogie mięso xddd Oj wujek wujek. Śląska z mojej wsi jest NAJLEPSZA. Zamawiana z lokalnej rzeźni. Dużo mięska, pyszny smak, a nie napier.dolona wodą i solą jak z marketów. Kto smaży na ruszcie, ten prawdziwy facet. Tacki dobre do mięcha, do kiełby wolę na ruszcie, mocno spieczone. Kto pali brykietem, ten pizda - tylko węgiel drzewny. Dla samej kiełbasy warto rozpalić każdy ogień. A kiełba z ogniska na patyku <3 Edytowane 5 kwietnia 2016 przez Rozi Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Widać jaki z ciebie miszczu grilla Rozi jak porównujesz drzewny do brykietu - ja chce mięso długo grillować, mam 20 kotletów do przerobienia dla głodnej rodzinki to nie podrzucam co chwilę jak amator. Chyba, że ty tylko kiełbasę robisz to bierz drzewny ale to chu.j nie zabawa, temperatura jaką żarzy się brykiet to jest to. A śląska lokalna może być dobra, zwracam honor - lokalne wypusty mogą zaskoczyć. W mieście raczej śląska = nudna do wyrzygania. I nie pisz mi, że karczek z marynaty robisz na drzewnym bo nie dałbyś rady, ogień by ci mięso na niejadalną podeszwę zrobił. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 <kłótnia nt grillowania> Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 (edytowane) Ogólnie z wielu źródeł słyszałem/czytałem, że powinno się grilować tylko na tackach ze względów zdrowotnych. Co do kiełbas śląskich itp kiełbasianej masówki to nie lubię. Jak kiełbasa to cieńka biała, lub polska surowa (polecam). Z rzeczy co się szybko robią to propsuję kiszkę ziemniaczaną jako dodatek do mięs (mega sprawa), np zamiast ziemniaków. Główny kontent to karkóweczki, szaszłyki drobiowe i wieprzowe, choć klasyczną DOBRĄ kaszana też nie pogardzę (mega plus bo szybko soę robi). Z bardzej "wyszukanych "(rzadziej robionych) mięs to kofty wieprzowe oraz burgery wołowe . Z dodatków to pieczarki i duszona cebula (w folii alu, gdzieś z boku na obrzeżach grilla), jasne pieczywo (jak normalnie tylko ciemne jem tak w święta i do grilla tylko jasne), surówki oraz pomidory z mozzarelą. To wszystko z duzą ilością papryczek chilli krakusa, pikantnym keczupem, musztardą i dobrym browarkiem (np Lubuskie Jasne) mmmmm. No chyba w weekend odpalę grilla ***************** piękny temat. Edytowane 6 kwietnia 2016 przez balon Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 W tym sezonie do obracania kiełbas najmodbiejsze szczypce aborcyjne. Najlepiej używane. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 dzik kręcony nad ogniskiem > kiełbasy z biedry 1 Cytuj
Tankietka 25 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 A później robak w (pipi)e. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Poznań powinien mieć nakaz jedzenia gołębi. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 dzik kręcony nad ogniskiem > kiełbasy z biedry Też porównujesz Shusi od pana Mijagi > chleb z pasztetem a z grilowanych to karkóweczka >> kaszanka > ziemniak w folii > kiełba >>>>> kurczak Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Zakładam ten temat, bo tu takiego kurde brakuje. Przepisy, zdjęcia, dyskusje na temat tego przyrządu i tego co z niego schodzi. Dziś zaczęliśmy sezon, pozdrawiam! Pozdrów tatę. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Tata niestety wraca dopiero pod koniec kwietnia. Cytuj
obrazus 20 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Ja planuje pogrllowac skrzydelka z kurczaka. Np w biedronce sa te gotowe na grilla w paczkach ale podejrzewam ze jakosciowo mogą byc lipne. W miesnym chyba powinny byc na sztuki. Ale pytanie dla tych co próbowali te marketowe w paczkach- dobre sa??? Cytuj
Kosmos 2 741 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 smakowo nawet ujdą, ale składowo to panierka chyba niebardzo. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 dzik kręcony nad ogniskiem > kiełbasy z biedry Dobra dziczyzna GOTY!!!!!! Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 (edytowane) Ja planuje pogrllowac skrzydelka z kurczaka. Np w biedronce sa te gotowe na grilla w paczkach ale podejrzewam ze jakosciowo mogą byc lipne. W miesnym chyba powinny byc na sztuki. Ale pytanie dla tych co próbowali te marketowe w paczkach- dobre sa??? właśnie wczoraj gadałem z ludzmi z pracy o grillu i jeden zaczął opowiadać że ma znajomego który pracował w markecie i powiedział mu że mięso w markecie potrafi być nawet 6 razy uzdatniane do spożycia zanim zostanie wyrzucone a gdy już dawno normalnie było by zgniłe. powiedział że ostatnim stadium uzdatniania, gdy mięso nie nadaje sie już kompletnie do niczego jest zrobienie z tego paczkowanego mięsa na grilla obtoczonego w chemii i przyprawach tak żeby nie było czuć syfu zbytnio ile jest w tym prawdy? nie wiem, ale zakładam że troche jest. ja już przed tą informacją trzymałem sie od takich grillowych gotowców z daleka. myśle że jak większość ludzi o zdrowych zmysłach. także odpowiadając na twoje pytanie - myśle że 100 razy lepiej zrobisz kupując normalne mięso i dodając sensownych przypraw od siebie, przepisów na marynaty i inne bajery jest od groma. lepsze to niż kupować zgniłego kota w worku przypraw z innej beczki - ten temat mnie nakręcił i w ten weekend sprobuje zorganizować star grillowego sezonu u siebie edit.... chyba jednak nie... pogoda na weekend to 10 stopni i deszcz.... to wątpliwa przyjemność grillować w takich warunkach.. kurfa Edytowane 6 kwietnia 2016 przez Yano 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 No to masz kolegę, który ma kolegę, który tak gada. A jak jest naprawdę, nie wiadomo:/ Plugawy robił w Biedronce i może potwierdzić, ze kolega kolegi sie myli. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 No te paczkowane żarcie na grill z biedry i lidlów to najgorszy shitt. Jak ktoś nie ma naprawdę czasu lub skilla do marynat itp. to niech odwiedzi jakiś dobry mięsny i tam mu dadzą w miarę świeże przyprawione mięso już na grilla (karkówki, szaszłyki, skrzydełka itp.) na bank znacznie lepsze niż ten paczkowany syf. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Wiadomo, że samemu najlepiej zrobić mięso tylko trzeba mieć ostry nóż, wodę, olej i przyprawy. No i nie jest to gotowe tylko trzeba zrobić. Cytuj
Grze(pipi) 521 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 (edytowane) Edytowane 2 maja 2016 przez Grze(pipi)rz Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Grzesiu poruszył bardzo ważną sprawę - szaszłyki. <3 Kurczak obsypany przyprawami robi się szybko i można na ruszcie robić tylko często obracać bo jak mięso się przyjara i zetnie w środku od razu to słabizna. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 ja uwielbiam grilla, od lat wierny; -filet z kurczaka -podwawelska -krupniok -szaszlyk -wolowinka na burgera no i oczywiscie piwo, duzo piwa, grill to jedna z lepszych rzeczy latem 1 Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 ja uwielbiam grilla, od lat wierny; -filet z kurczaka -podwawelska -krupniok -szaszlyk -wolowinka na burgera no i oczywiscie piwo, duzo piwa, grill to jedna z lepszych rzeczy latem Ze wszystkim zgadzam się w 200%, ale jedno muszę sprostować... Polacy mówią KASZANKA, a nie krupniok Co do reszty, masz mojego plusa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.