krupek 15 493 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Kurczaka, skrzydełka, udka, a w szczególności pierś warto potrzymać lrzez jakiś czas zamarynowanego w przyprawach i posmarowanego olejem rzepakowym, nie będzie suchy potem. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Chłopie ty propagator zdrowego żywienia i życia fit używa oleju rzepakowego? Weź wyj eb to od razu z domu. Olej rzepakowy w Polsce jest w 90% procentach nawożony UWAGA Roundupem https://www.google.pl/search?q=randup&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=LAIGV57eJsbJPPqAp-AJ#q=roundup. Prawie najmocniejszym środkiem na chwasty zabijającym wsio dookoła. Polacy pryskają nim przed zbiorami, żeby rzepak był suchy i łatwiej się zbierał! No chyba że używasz specjalnego ekologicznego rzepakowego (on ma certyfikat, że nie jest używany roundup itp) to przepraszam. Ewentualnie zamiast rzepakowego to jeszcze można winogronowy stosować. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Ja uwiebiam, jak kiedys doczytałem o tym, to zacząłem używac w kuchni bezpośrednio Roundupa, jedyna wada to progresywne ślepniecie. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 A czy można zostać programistą/web coderem w wieku 33 lat, znając dobrze Win 3.11 i popijając Roundup? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Żeby Roundap szkodził to musiałbyś jeść olej rzepakowy jak zupę, kilka razy w tygodniu. Tyle, co ja używam, to butelkę na 3 miesiące mam. Można też posmarować oliwą, ale nie wiem, czy ona dobrze znosi grilla. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Żeby Roundap szkodził to musiałbyś jeść olej rzepakowy jak zupę, kilka razy w tygodniu. Skąd ta teoria? Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 z innej beczki - ten temat mnie nakręcił i w ten weekend sprobuje zorganizować star grillowego sezonu u siebie oooo, no to ekipa z warszawy czeka na zapro Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Wujaszek , milan, czezky, balon. Wchodzisz pewny ze sie wyzywaja i jest smiesznie a tutaj na spokojnie o kiełbaskach. Chu.jowo Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Żeby Roundap szkodził to musiałbyś jeść olej rzepakowy jak zupę, kilka razy w tygodniu. Skąd ta teoria? No wyolbrzymiłem, ale serio, żeby był on dla Ciebie szkodliwy, to musiałbyś codziennie smażyć na nim i używać go w dużych ilościach. Sporo już o tym czytałem. Kokosowy też zawiera podobne substancje, ale normalny człowiek nie spożywa takich ilości tłuszczu. Bo wiadomo, że jak się smaży w dużych ilościach, głębokim tłuszczu, czy codziennie je fryteczku to już można się martwić. Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Poza tym co wymienione jeszcze grillowany camembert robi robotę, a co do mięsa - fajnie przechodzi jak się robi niewielkie nacięcia w które wtykamy płatki czosnku. Cycek kury polecam w marynacie jogurtowej, najpierw trochę w sreberku, potem szybkie podpiekanie bez. No i na grillu można zrobić chyba najlepsze hamburgery, wystarczy jakiś surowy gulasz wołowy przemielić, żeby spoko doszły i się nie popaliły polecam nakrywać je małą miseczką od góry.Zapierdziel przy ogniu z browarem mnie niebywale rajcuje 3 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Żeby Roundap szkodził to musiałbyś jeść olej rzepakowy jak zupę, kilka razy w tygodniu. Tyle, co ja używam, to butelkę na 3 miesiące mam. Można też posmarować oliwą, ale nie wiem, czy ona dobrze znosi grilla. Jezeli temp grila bedzie mniejsza niz 170C to luzik. Powyzej oliwa zacznie sie palic i kopcic. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Dorzucam: - pstrąga z wkładką (koper, pietruszka, masło, czosnek, pieprz, sól), posmarowany oliwą i zapieczony w folii błyszczącą stroną do środka, - oscypki, ale trzeba pilnować żeby się nie rozlały, - ananas z solą, pieprzem i płatkami chili, - szaszłyki warzywne jako dodatek do mięcha, papryka, pieczarki, cebula, z jakąś dowolną przyprawą, - cukinia marynowana w oliwie, czosnku i pieprzu, - jako dodatek domowe tzatziki na gęsto (odciśnięty tarty i solony ogórek, serek bieluch, czosnek, sól, pieprz, cukier, oliwa). 3 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Jak zwykle z pomysłem :ok: Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 (edytowane) z innej beczki - ten temat mnie nakręcił i w ten weekend sprobuje zorganizować star grillowego sezonu u siebie oooo, no to ekipa z warszawy czeka na zapro ten grill to u mojego ojca by był bo on ma ogródek i ogolnie spokojny dostęp do grilla na swoim terenie a nie gdzieś w lesie, więc nie moge obiecać. ale szczerze mowiąc może i kiedyś jak sie już ociepli poważnie a ojciec gdzieś wyjedzie (nie mieszkam z nim) to może i nawet by sie udało zrobić impreze z grillem i jakimś graniem, tylko trzeba by przywieźć konsole albo kompa bo u niego to jedynie spory telewizor jest i ogródek do grilla - żadnych gierkowych rzeczy nie ma, trza by dowieźć,ale może to nawet by miało sens i dało by sie to ugrać, pomyślmy (ojciec miesza przy wiśle w okolicy czerniakowskiej, konkretnie bartyckiej - może kiedyś by sie udało coś zorganizować, jestem całkiem zaciekawiony tym pomysłem) w sumie serio można by coś zrobić ale to pewnie bliżej wakacji jak już pogoda bedzie pewna a ojciec gdzieś sie ulotni bo tak normalnie to on jest (pipi)anym hejterem gier, więc nie ma co ryzykować tekstów "banda dorosłych facetów a gra w gierki" - (pipi)ać takie podejście. ale jak go nie będzie to może i bym go namówił zeby mi dał klucze i by sie dało zrobić grilla + jakieś giereczki. mam ten pomysł na uwadze Edytowane 7 kwietnia 2016 przez Yano 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Podsumowując, grill u ojca Yana to dobry pomysł i może się udać. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 A kiszkę ziemniaczaną z grilla ktoś jadł? Zawsze mnie taka kicha obrzydzała, ale jak spróbowałem w zeszłe wakacje z grilla, to z braku laku da radę zjeść. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 (edytowane) Pisałem o kiszce 1-2 strony temu. Bardzo dobry dodatek. W smaku jest dobre ale pod warunkiem że z dobrego źródła. To już bardziej obrzydliwa patrząc na skład jest kaszanka. Przecież tam są ziemniak, cebula, boczek w kondomie jak kaszanka. Edytowane 8 kwietnia 2016 przez balon Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 A kondom ktora strona w stronie zaru, matowa czy sliska? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 byle bez zawartości bo marnowanie nasienia pis też potępia Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Nie używany czyli bez nasienia. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Zapierdziel przy ogniu z browarem mnie niebywale rajcuje No i najlepsze jest jak się wszystko fajnie uda i zarzucasz gorącym mięchem na stół a ekipa się zajada, mlaska i cię wychwala pod niebiosa. Warto się napocić! Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Eee to i świniom można namoczonej paszy do koryta wylać, też będą mlaskać a i nawet pierdzieć z zachwytu jednocześnie. 2 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Jakby nie posmakowała ci moja karkóweczka z grilla, którego ogarniam od lat to znaczy, że możesz z Blubciem zjadać kotlety z boczniaka. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Nie no, bez przesady. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.