Opublikowano 7 kwietnia 20169 l Kurczaka, skrzydełka, udka, a w szczególności pierś warto potrzymać lrzez jakiś czas zamarynowanego w przyprawach i posmarowanego olejem rzepakowym, nie będzie suchy potem.
Opublikowano 7 kwietnia 20169 l Chłopie ty propagator zdrowego żywienia i życia fit używa oleju rzepakowego? Weź wyj eb to od razu z domu. Olej rzepakowy w Polsce jest w 90% procentach nawożony UWAGA Roundupem https://www.google.pl/search?q=randup&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=LAIGV57eJsbJPPqAp-AJ#q=roundup. Prawie najmocniejszym środkiem na chwasty zabijającym wsio dookoła. Polacy pryskają nim przed zbiorami, żeby rzepak był suchy i łatwiej się zbierał! No chyba że używasz specjalnego ekologicznego rzepakowego (on ma certyfikat, że nie jest używany roundup itp) to przepraszam. Ewentualnie zamiast rzepakowego to jeszcze można winogronowy stosować.
Opublikowano 7 kwietnia 20169 l Ja uwiebiam, jak kiedys doczytałem o tym, to zacząłem używac w kuchni bezpośrednio Roundupa, jedyna wada to progresywne ślepniecie.
Opublikowano 7 kwietnia 20169 l A czy można zostać programistą/web coderem w wieku 33 lat, znając dobrze Win 3.11 i popijając Roundup?
Opublikowano 7 kwietnia 20169 l Żeby Roundap szkodził to musiałbyś jeść olej rzepakowy jak zupę, kilka razy w tygodniu. Tyle, co ja używam, to butelkę na 3 miesiące mam. Można też posmarować oliwą, ale nie wiem, czy ona dobrze znosi grilla.
Opublikowano 7 kwietnia 20169 l Żeby Roundap szkodził to musiałbyś jeść olej rzepakowy jak zupę, kilka razy w tygodniu. Skąd ta teoria?
Opublikowano 7 kwietnia 20169 l z innej beczki - ten temat mnie nakręcił i w ten weekend sprobuje zorganizować star grillowego sezonu u siebie oooo, no to ekipa z warszawy czeka na zapro
Opublikowano 7 kwietnia 20169 l Wujaszek , milan, czezky, balon. Wchodzisz pewny ze sie wyzywaja i jest smiesznie a tutaj na spokojnie o kiełbaskach. Chu.jowo
Opublikowano 7 kwietnia 20169 l Żeby Roundap szkodził to musiałbyś jeść olej rzepakowy jak zupę, kilka razy w tygodniu. Skąd ta teoria? No wyolbrzymiłem, ale serio, żeby był on dla Ciebie szkodliwy, to musiałbyś codziennie smażyć na nim i używać go w dużych ilościach. Sporo już o tym czytałem. Kokosowy też zawiera podobne substancje, ale normalny człowiek nie spożywa takich ilości tłuszczu. Bo wiadomo, że jak się smaży w dużych ilościach, głębokim tłuszczu, czy codziennie je fryteczku to już można się martwić.
Opublikowano 7 kwietnia 20169 l Poza tym co wymienione jeszcze grillowany camembert robi robotę, a co do mięsa - fajnie przechodzi jak się robi niewielkie nacięcia w które wtykamy płatki czosnku. Cycek kury polecam w marynacie jogurtowej, najpierw trochę w sreberku, potem szybkie podpiekanie bez. No i na grillu można zrobić chyba najlepsze hamburgery, wystarczy jakiś surowy gulasz wołowy przemielić, żeby spoko doszły i się nie popaliły polecam nakrywać je małą miseczką od góry.Zapierdziel przy ogniu z browarem mnie niebywale rajcuje
Opublikowano 7 kwietnia 20169 l Żeby Roundap szkodził to musiałbyś jeść olej rzepakowy jak zupę, kilka razy w tygodniu. Tyle, co ja używam, to butelkę na 3 miesiące mam. Można też posmarować oliwą, ale nie wiem, czy ona dobrze znosi grilla. Jezeli temp grila bedzie mniejsza niz 170C to luzik. Powyzej oliwa zacznie sie palic i kopcic.
Opublikowano 7 kwietnia 20169 l Dorzucam: - pstrąga z wkładką (koper, pietruszka, masło, czosnek, pieprz, sól), posmarowany oliwą i zapieczony w folii błyszczącą stroną do środka, - oscypki, ale trzeba pilnować żeby się nie rozlały, - ananas z solą, pieprzem i płatkami chili, - szaszłyki warzywne jako dodatek do mięcha, papryka, pieczarki, cebula, z jakąś dowolną przyprawą, - cukinia marynowana w oliwie, czosnku i pieprzu, - jako dodatek domowe tzatziki na gęsto (odciśnięty tarty i solony ogórek, serek bieluch, czosnek, sól, pieprz, cukier, oliwa).
Opublikowano 7 kwietnia 20169 l z innej beczki - ten temat mnie nakręcił i w ten weekend sprobuje zorganizować star grillowego sezonu u siebie oooo, no to ekipa z warszawy czeka na zapro ten grill to u mojego ojca by był bo on ma ogródek i ogolnie spokojny dostęp do grilla na swoim terenie a nie gdzieś w lesie, więc nie moge obiecać. ale szczerze mowiąc może i kiedyś jak sie już ociepli poważnie a ojciec gdzieś wyjedzie (nie mieszkam z nim) to może i nawet by sie udało zrobić impreze z grillem i jakimś graniem, tylko trzeba by przywieźć konsole albo kompa bo u niego to jedynie spory telewizor jest i ogródek do grilla - żadnych gierkowych rzeczy nie ma, trza by dowieźć,ale może to nawet by miało sens i dało by sie to ugrać, pomyślmy (ojciec miesza przy wiśle w okolicy czerniakowskiej, konkretnie bartyckiej - może kiedyś by sie udało coś zorganizować, jestem całkiem zaciekawiony tym pomysłem) w sumie serio można by coś zrobić ale to pewnie bliżej wakacji jak już pogoda bedzie pewna a ojciec gdzieś sie ulotni bo tak normalnie to on jest (pipi)anym hejterem gier, więc nie ma co ryzykować tekstów "banda dorosłych facetów a gra w gierki" - (pipi)ać takie podejście. ale jak go nie będzie to może i bym go namówił zeby mi dał klucze i by sie dało zrobić grilla + jakieś giereczki. mam ten pomysł na uwadze Edytowane 7 kwietnia 20169 l przez Yano
Opublikowano 8 kwietnia 20169 l A kiszkę ziemniaczaną z grilla ktoś jadł? Zawsze mnie taka kicha obrzydzała, ale jak spróbowałem w zeszłe wakacje z grilla, to z braku laku da radę zjeść.
Opublikowano 8 kwietnia 20169 l Pisałem o kiszce 1-2 strony temu. Bardzo dobry dodatek. W smaku jest dobre ale pod warunkiem że z dobrego źródła. To już bardziej obrzydliwa patrząc na skład jest kaszanka. Przecież tam są ziemniak, cebula, boczek w kondomie jak kaszanka. Edytowane 8 kwietnia 20169 l przez balon
Opublikowano 10 kwietnia 20169 l Zapierdziel przy ogniu z browarem mnie niebywale rajcuje No i najlepsze jest jak się wszystko fajnie uda i zarzucasz gorącym mięchem na stół a ekipa się zajada, mlaska i cię wychwala pod niebiosa. Warto się napocić!
Opublikowano 10 kwietnia 20169 l Eee to i świniom można namoczonej paszy do koryta wylać, też będą mlaskać a i nawet pierdzieć z zachwytu jednocześnie.
Opublikowano 10 kwietnia 20169 l Jakby nie posmakowała ci moja karkóweczka z grilla, którego ogarniam od lat to znaczy, że możesz z Blubciem zjadać kotlety z boczniaka.