Opublikowano 10 kwietnia 20169 l A ty wujek to gdzie tego grilla palisz na balkonie swojego m2/3 w prawdziwym mieście Wrocław?
Opublikowano 10 kwietnia 20169 l Jakby nie posmakowała ci moja karkóweczka z grilla, którego ogarniam od lat to znaczy, że możesz z Blubciem zjadać kotlety z boczniaka. karkowka najc,hujowsze mieso na swiecie
Opublikowano 10 kwietnia 20169 l A ty wujek to gdzie tego grilla palisz na balkonie swojego m2/3 w prawdziwym mieście Wrocław? Co wypisuję w WKP nie do końca musi się zawsze pokrywać z prawdą userze Balon. Aczkolwiek grille palę w ogrodzie u rodziców żony, mają dom wolnostojący. Duży ruszt to jest to. @Tommo - jakbyś dostał dobrego kotleta to by ci się ujarana japa zamknęła na chwilę i byś mlaskał.
Opublikowano 21 kwietnia 20168 l To ja to moze tutaj zostawie..absolutni mistrzowie..nie do podj.ebania sam juz od lat jestem fanem https://www.youtube.com/user/BarbecueWeb
Opublikowano 21 kwietnia 20168 l Nie wiem czemu, ale mnie wku.r.wia ta ich maniera podnoszenia kciuka do góry przy każdej możliwej okazji.
Opublikowano 21 kwietnia 20168 l Nie wiem czemu, ale mnie wku.r.wia ta ich maniera podnoszenia kciuka do góry przy każdej możliwej okazji. Koncentrujesz sie na zlych rzeczach xD
Opublikowano 21 kwietnia 20168 l Kolesie z ZZ Top na grillu? Ja po jednej takiej bółce byłbym cały dzień napchany. bółka
Opublikowano 7 maja 20168 l Ogólnie polecam dobre kiełbachy z Niewieścina na grilla. Ostatnio nieco się wkurzyłem jak robiłem żarło na tackach i mimo mocnego żaru to kiełby dopiekały się bardzo długo aż w końcu wyje.bałem tackę i były gotowe w 7 minut. Jakbym miał jeszcze piersi z kuraka dawać na tackach to bym do wieczora tego grilla nie skończył.
Opublikowano 7 maja 20168 l Nie no kiełbasa jak dobrej jakości to nie syfi tłuszczem mocno w węgiel i nawet mniej biały węgiel nie powinien się palić. Najważniejsze ponacinać ale nie za głęboko, bo jak się dobrze zagrzeje to może pęknąć na 2 części. Obracać często i szlus. No i pro tip, stawiajcie na wszystkich stronach kiełbasę, jak kratka leży to układając "kiełbę" wzdłuż kratki można postawić ją na boku. No i pro tip 2 - jak chcecie zobaczyć czy mięso się usmażyło dobrze w środku wbić widelec / nóż i dotknąć językiem sztuciec. Osobiście tacek aluminiowych używam do tłustych mięs jak karkówka, tam nawet dobrze rozpalony do białości brykiet może się zapalić i zwęglić mięso. Czasem tłuszcz wycieka przez dziurki w tacce więc dokładam 1 warstwę zwykłej folii aluminiowej i nic nie kapie a mięsko się pięknie robi. Jak nie wiesz czy mięso już jest ok - nakrój najgrubsze i zobacz jak w środku. Polecam od siebie serio beefmastera z Biedry - 4x100 g wołowiny robi bardzo dobrze, żadnych tacek - na ruszt, po 3-4 minuty z każdej strony i jest moc.
Opublikowano 7 maja 20168 l Dziś na obiad dorsza w folii z gryla, a na kolacje jakaś chuda, podwędzana kiełba. Do obydwu dań sałatka z pomidora, ogóra małosolnego i cebuli. Today was a good day.
Opublikowano 7 maja 20168 l Dzięki jj za pro tipy ;p Tych beefmasterów z biedry to nie polecam. Jak jeszcze tam pracowałem to pamiętam, że szybko się robiły sine same z siebie i często mieliśmy polecenie z centrum, żeby usunąć jakąś partię z sali sprzedaży, oczywiście nikt powodu nie podawał. Oj rybę z grilla to bym wszamał z chęcią.
Opublikowano 7 maja 20168 l Te rady wujaszka to jest mistrzostwo swiata - "sprawdz mieso czy jest dobre, jak bedzie dobre to bedzie dobre, jak nie to nie". Ta gimnastyka z ukladaniem kielbasy na kazdym boku, stryj romuald i ciotka janina pewnie klaszcza do rubika z wrażenia co palica?
Opublikowano 7 maja 20168 l Jesteś żenujący w swoim hejcie i wylewaniu jadu. Idź sobie do wkp Bizon pokrzycz jak nie masz nic do napisania w temacie. I dlaczego piszesz do mnie po nazwisku? Co to ma być w ogóle? Nie ogarniam twoich intencji i zgryźliwych komentarzy, czy ja cię gdzieś szykanuje? Z poważaniem. Dzięki jj za pro tipy ;p Tych beefmasterów z biedry to nie polecam. Cała przyjemność po mojej stronie. Są tu też inni userzy, co są zieloni w kwestii grillowania - dla nich te tipsy. A co do beefmastera - jem je tylko tego samego dnia po zakupie, nigdy się nie przejechałem. Jak mięso ma normalny kolor i nie śmierdzi to wrzucam na ruszt.
Opublikowano 7 maja 20168 l Jak skarpetki mają normalny kolor i nie śmierdzą to też wrzucasz na ruszt ?
Opublikowano 8 maja 20168 l Ja już przejedzony gylem jestem. To są właśnie te czarne strony mieszkania w domu z ogrodem i grillem w gotowości 24h
Opublikowano 8 maja 20168 l Nie no, ja uwielbiam grillować, stać przy nim, pocić się i obracać mięsko a później obserwować jak wszyscy zajadają z uśmiechem. @Mq - przyczepiłeś się do oczywistych oczywistości i był pojazd na mnie, no bo "przecież wystarczy usmażyć i zdjąć". Jeśli masz ochotę prowadzić konstruktywną wymianę doświadczeń to zapraszam. Zdziwiłbyś się ilu jest "grillowych Januszy" co podają spaloną kiełbasę na węgiel z zewnątrz a w środku zimne mięso, karkówka niby prosta ale często podają albo niedosmażoną w środku i jest nie do przeżucia albo wysuszoną na podeszwę. Niby rozwiązanie "dla debila" przekroić / nakroić i sprawdzić w środku ale niestety wiele osób tak nie robi. Chciałem zwrócić na to uwagę - dobra marynata, grill płonie a ktoś podaje niedorobione mięso. No słabo.
Opublikowano 8 maja 20168 l Ja tam nie mam tak, że nudzi mi się jedzenie. Jak gdzieś na domku, czy biwaku byłem to grill 3 razy dziennie był grany i przesytu nie czułem.
Opublikowano 8 maja 20168 l Ja również tak mam, jem zazwyczaj codziennie to samo o stałych porach i żyję.
Opublikowano 8 maja 20168 l Nie no, ja uwielbiam grillować, stać przy nim, pocić się i obracać mięsko a później obserwować jak wszyscy zajadają z uśmiechem. @Mq - przyczepiłeś się do oczywistych oczywistości i był pojazd na mnie, no bo "przecież wystarczy usmażyć i zdjąć". Jeśli masz ochotę prowadzić konstruktywną wymianę doświadczeń to zapraszam. Zdziwiłbyś się ilu jest "grillowych Januszy" co podają spaloną kiełbasę na węgiel z zewnątrz a w środku zimne mięso, karkówka niby prosta ale często podają albo niedosmażoną w środku i jest nie do przeżucia albo wysuszoną na podeszwę. Niby rozwiązanie "dla debila" przekroić / nakroić i sprawdzić w środku ale niestety wiele osób tak nie robi. Chciałem zwrócić na to uwagę - dobra marynata, grill płonie a ktoś podaje niedorobione mięso. No słabo. Dlugo sie zastanawiales aby jeszcze drugi raz odpisac lol. Po prostu zabawne sa takie rady bo traci troche klanem i maciusiem jakby wszyscy inni byli autystyczni a ty opiekasz zwykla kielbase z czterech stron i sprawdzasz jej wewnetrzna temperature termometrem. Nie obraz sie, ale jakbys prowadzil restauracje i mial duze doswiadczenie to bym to czytal z zaciekawieniem. Ale ty sie podniecasz zwykla kielbasa i karkowka z grilla wiec troche elemejo.
Opublikowano 8 maja 20168 l Jak zwykle - zabawny pojeździk Mq i heheszki z Wujaszka. Zauważyłeś mistrzu ironii o czym traktuje ten topic i zdajesz sobie sprawę, że większość czytających to konsolomaniacy co z gotowaniem / grillem nie mają za wiele wspólnego? E tam, lepiej znowu dogryźć.
Opublikowano 8 maja 20168 l Ale dlaczego ty za wszelka cene probujesz tutaj przedstawic innych jako tych, ktorzy nie radza sobie z usmazeniem kielbasy i wymagaja szczegolnej pomocy?
Opublikowano 8 maja 20168 l Bo z dobre 10 lat obsługuję grille w sezonie wakacyjnym i widzę co ludzie wyprawiają i co jedzą. Zdziwiłbyś się mocno. Oczywiście nie mowa o wszystkich. Rozbija się raczej o to, dlaczego gdy coś piszę pojawiasz się ty ze swoimi niesmacznymi i mało śmiesznymi wtrąceniami. Jakiś uraz z forum? Za mocno cię cisnąłem kiedyś linijkami? Wybacz, to już przeszłość!
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.