Skocz do zawartości

Fear the Walking Dead - 2015 - AMC

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spoko, poprzedni sezon (sumarycznie obie części) wypadał całkiem znośnie. Powiedziałbym nawet, że dało się go oglądać bez grymasów przez większość czasu.

Opublikowano
Godzinę temu, gekon napisał:

serio? jezuuu, ja szybko odpuściłem

IMO albo mi tolerancja wzrosła, albo Madison już tak bardzo nie irytowała, tak samo ćpunek i jego siostrzyczka. Parę nowych postaci miało nawet ręce i nogi, a wprowadzenie

Indian

dało nawet lekki powiew świeżości. Może to kwestia letniej posuchy serialowej, że tak całkiem znośnie mi się to oglądało, ale na pewno 3 sezon FTWD > 8 sezon TWD, choć nie wiem czy to takie wielkie osiągnięcie. :lapka:

Opublikowano
2 godziny temu, gekon napisał:

serio? jezuuu, ja szybko odpuściłem

wiele gorsze niż Walking Ded,a Walking Ded to szmira 2/10

Powtórzę się Gekon, ale daj może szansę, bo każdy kolejny sezon był coraz lepszy i fajnie zmienia się sceneria.

Widać wyraźnie, że robią to inni ludzie niż serial matkę.

W The Walking Dead coś zaczęło się psuć mniej więcej od piątego sezonu a tutaj jak na razie jest tendencja wzwyżkowa.

No i mamy zaginionego brata Idrisa Elby, który jest bardzo fajnie napisaną postacią

fear-the-walking-dead-season-3b-strand-d

No chyba, że generalnie gardzisz serialami i tematyką zombie apocalypse, to nie namawiam.

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy było ale na amazon prime macie wszystkie odcinki łącznie z najnowszymi. Polskie napisy też. Jakość tylko hd niestety bo to nie jest produkcja amazona.  Przypominam amazon prime tylko ok 12 zł za miecha

Edytowane przez blantman
  • Plusik 1
Opublikowano

pierwszy odcinek sezonu lepszy niż finał TWD, oprócz oczywiście początku, bo myślałem, że się porzygam od mądrości trójki jegomości. Nie było moim marzeniem, żeby oglądać Morgana w FTWD, ale nowe postaci, stara ekipa i brak konieczności podążania za komiksem może z tego zrobić coś ciekawego, zresztą sami kręcą bekę z TWD kilkoma hasełkami. Jest dobrze

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No niestety... Podobno na zyczenie aktora, jako wyraz protestu na objecie pieczy showru(i)nnera przez Gimpla.

Mam obawienia co do utrzymania dalej poziomu serialu w takim wypadku :/

Opublikowano
W dniu 2.05.2018 o 20:27, smoo napisał:

Mam obawienia co do utrzymania dalej poziomu serialu w takim wypadku :/

W sensie, że jak ekipy obu seriali zaczną między sobą zakulisową wojenkę? Nah, myślę, że AMC będzie w stanie ogarnąć wewnętrzny burdel w razie czego. No a jeśli nie to... :dunno: 

Jestem dopiero po dwóch epkach nowego sezonu, no i generalnie :banderas: Nie licząc tego ckliwego pitolenia wiadomo kogo z początku pierwszego.

Pani

dziennikarz i jej fura

to niezły zastrzyk świeżości. Brakuje mi czegoś podobnego w samym TWD. Widać, że tutaj nikt nie musi martwić się ramami komiksu i kreatywność idzie odpowiednio w górę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

może ktoś mi wyjaśni bo się trochę pogubiłem na przełomie s03/04

ostatni odcinek s03

tama wybucha, Madison na łodzi z córką i strandem, nick z danielem i dwóch indiańców

pierwszy odc s04 - wprowadzenie głupiego murzyna i dwóch nowych postaci do fear

drugi odc s04  - WTF jak ekipa Madison przejęła stadion/market? gdzie jest Daniel? skąd nagle taki dobrobyt, skąd nagle się pojawiła ta meksykańska dupa Nicka która zaniknęła gdzieś w s03, co to za pajace co niby blokują stadion a jednak pozwalają im jeździć i szukać zapasów?

Opublikowano

@tukan No główny wątek dzieje się trochę później niż finał S3, a to co się wydarzyło w międzyczasie jest w formie retrospekcji.

W drugiej połowie sezonu pewnie zostanie wyjaśnione więcej wątków, które w pierwszej zostały odłożone.

Opublikowano

Ok pękło te osiem epizodów s04. Słabizna straszna. O ile poprzednie sezony były o wiele lepsze niż TWD tak ten jest na równi. Męcząca narracja z ciągłymi przeskokami w czasie, kiepskie nowe postacie,  pełno nielogicznych debilizmów. Nawet to pięciosekundowe intro zmienili na jakąś kupę ;/ 

ALE NAJGORSZY TO JEST TEN DEBILNY MURZYN Z TWD, JAK JA GO KUR.WA NIENAWIDZĘ

Opublikowano (edytowane)

Ja oglądam powoli, bez pośpiechu. S04E08 jeszcze przede mną. O ile 2 pierwsze odcinki zrobiły mi dość fest, tak potem jest dość nijako, faktycznie męczą przeskoki w czasie i trochę aż miejscami człowiek się gubi co, jak i dlaczego. Nadal Alicia największą atrakcją serialu jest. :s159:

Druga połowa sezonu startuje 12 sierpnia. Dziś powinien wjechać trailer z Comic Conu

update: no i jest

Edytowane przez Frantik
  • 4 tygodnie później...