Skocz do zawartości

Granie "mobilne" pomoc

Makot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ;)

Mam pewien problem mianowicie większość czasu spędzam za granicą,ostatnio wpadłem na pomysł by zabrać ze sobą swojego One-a jednak nie mam opcji podpięcia go do tv.Myślałem nad zakupem Gaems Vanguard ale cena kosmiczna.

Postanowiłem więc ze zakupię monitor 20-22cale + torba na laptop i w tym tkwi właśnie problem gdyż ciężko mi wyszukać jakąkolwiek sensowną torbę która zmieści konsolę + monitor (Sam ekran bez podstawki itp) czy ktokolwiek mógłby mi poradzić gdzie taką torbę znależć? Będę bardzo wdzięczny

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mam lapka z W10 właśnie teraz ogrywam DSIII żeby tv zwolnić ;) tylko do streamowania potrzebny jest net no i sama onsola musi być wcześniej podpięta pod coś więc ta metoda się nie sprawdzi :(

Opublikowano

Samym RJ45 po kablu da radę streamować? bo jeśli chodzi o neta to problem jest w tym że za granicą nie mam jak podpiąć się pod neta bo odpada metoda net mobilny + niemiecka sieć itd ,nie wiem ile transferu zżera samo streamowanie poza tym budynek w którym mieszkam ma grube ściany i ciężko złapać jakikolwiek zasięg a wiadomo że w przypadku streamowania musi być na "normalnym" poziomie

Opublikowano

albo kabel albo wifi

tu większym problemem nie jest sposób połączenia ale wymóg zalogowania się na swój profil

skoro piszesz że z netem lipa to chyba zostanie Ci ten nieszczęsny monitor

ew. udostępniasz net z telefonu tylko na potrzebę zalogowania się 

Opublikowano

Miałem swego czasu psp i ps vita ,jednak chciał bym kontynuować rozgrywkę na X one dlatego myślę nad kombinacją konsola + monitor.Lepiej by było mieć Gaems Vanguard bo już jest wszystko w jednym czyli case monitor i głośniki i całośc solidna jednak cena zaporowa no i w Polsce nie ma szans na zamówienie

Opublikowano

Sam bym taką torbe sobie sprawił, muszę się bardziej przyjrzeć cenom itd. Ale jak wpiszesz w Google carrying case bapewno coś znajdziesz. Choć zawsze konsole wrzucam w bagaż i jeszcze nigdy nic się nie stało

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie i jak ma ktoś jakiś pomysł ? ew. czy nie ma problemu gdy podłączymy konsolę pod monitor z wejściem Dvi? poprzez przejściówkę

Problemu nie ma żadnego, musisz jedynie dźwięk wyprowadzić, ale zakładam, że masz słuchawki, bo złącze dvi zdaje się tylko obraz przenosi.

Edytowane przez Andreal
  • 2 lata później...
Opublikowano

Też myślę o takim przenośnym zestawie i niestety z tym streamowaniem nie jest tak kolorowo. Po pierwsze często mi się zdarza że program xbox na win10 coś ma focha i mówi że nie będzie streamowal i nie da się go zmusic trzeba zrobić reeboot lapka. Po drugie M$ nic się nie chwali ale nie każdy komputer to uciągnie. Mam dwa różne lapki ale oba maja i5 i grafikę na Intelu - niestety nie da się - nawet na najbliższej jakości streamowania sa problemy. Niby często wyskakuje komunikat że to problem połączenia sieciowego ale po pierwsze widziałem jak ludzie streamuja po wifi a po drugie ja mam kabel 1000 więc bez jaj. Nie dawało mi to spokoju i na próbę podłączyłem starego kompa który miał gorsza sieciowkę 100 gorszego dużo procka bo jakiś core2duo ale karta grafiki była jakaś w miarę. Streaming zasuwał aż miło na najlepszej jakości.

Tak więc niestety doszedłem jak na razie do tych samych wniosków co kolega lepiej i pewniej wsiąść monitor.