Tomtu 122 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Kilka takich pozycji przeczytałem, dlatego chciałem zapytać jak to u Was wygląda? Pewnie zaraz polecą gromy, że to nie to forum... Czytając książkę "Ja Ibra" co rusz przewija się motyw, jak to Zlatan giercuje w Halo czy CoD'a. Poza tym książka świetna. Z tych ciekawszych mogę polecić pozycje Wojtka Kowalczyka, Szamo czy Janusza Wójcika, teraz kupiłem sobie biografię Dariusza Dziekanowskiego. Nie polecam Mourinho, Błaszczykowskiego, a z daleka proszę trzymać się od Balotellego. I tyle moich wypocin w niedzielę rano...tak na rozluźnienie. 1 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Dziennik Domenecha, ktory pozwala spojrzec jego oczami na kryzys we francuskiej pilce reprezentacyjnej na MS 2010. Ksiazka pokazuje w jak trudnym srodowisku pracowal i ze nie do konca bylo tak, jak przedstawialy ta afere media. Ja sam wciagnalem w kilka dni, polecam. 1 Cytuj
Atos 392 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 Warto przeczytać biografię Grzegorza Króla "Przegrany". To momentami bardzo śmieszna( anegdoty i historie z szatni), ale jednak przede wszystkim tragiczna opowieść o człowieku, którego alkoholizm i hazard doprowadziły dosłownie na samo dno, i który w popisowy wręcz sposób utracił rodzinę, pieniądze, przyjaciół i szacunek. Podobała mi się też biografia Arkadiusza Onyszki "Fucking Polak". Pierwsze wydanie tej książki w Danii wywołało ogromny skandal, a to dlatego, że Onyszko nie jest miłośnikiem poprawności politycznej (najdelikatniej mówiąc). Ciekawa historia, a do tego poruszająca ważny temat, jakim jest zgoda na pobranie organów po śmierci.Sam Onyszko ciężko zachorował, i czekał ponad 2 lata na dawcę nerki, i teraz zachęca wszystkich do wypełnienia deklaracji dawcy, która znajduje się na końcu książki. Cytuj
Tomtu 122 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Autor Opublikowano 5 sierpnia 2017 (edytowane) Jestem mniej więcej w połowie pozycji "Dogrywka". To świat Premier League widziany oczami sędziego Marka Halseya. Gość opowiada o tym jak zaczynał pogrywać w piłkę, oczywiście marnie mu to szło. Wziął się za sędziowanie i...tu już było lepiej. Książka opowiada o kulisach sędziowania, kolesiostwie wśród władz, śmiertelbej chorobie Marka... Zresztą przeczytajcie sami. Kupiłem ją kiedyś w jakimś koszu z książkami przed Media Markt za 10zł. Edytowane 5 sierpnia 2017 przez Tomtu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi