Skocz do zawartości

Co kupić - PS4 vs XOne.

winner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej kupić obie konsole.

Po ile teraz schodzą? 1000zł? To koszt 5 gier na premierę. Poświęcasz zakup 5 gier na rzecz zakupu nowej platformy, zwiększając pulę możliwych do ogrania produkcji. Ja od czasów PS2 zawsze wciągam pełen zestaw - Sony, Nintendo i Microsoft. Małym kosztem mogę się bawić w co chcę - kółko na nurburgringu w FORZA 6? Nie ma sprawy. Prewencyjne rozdanie wpier.dolu chinpirom w Yakuza Zero? Żaden problem. Skakanie stękającym hydraulikiem w Mario 3D World? Mogę to robić.

Cóż za wspaniały czas, by być graczem!

Edytowane przez ping
  • Plusik 2
Opublikowano

jak nie masz cisnienia(np na u4 czy tam inne gierki) to bym poczekal do e3 i tego co sony zapowie z ta revizja ps4, jesli faktycznie takie cos istnieje i jest o tyle mocniejsze to zakup na tu i teraz w pelnej cenie podstawowego ps4 nie jest oplacalny

Opublikowano (edytowane)

Najlepszy exclusive na XBONE to Rare Replay, oj grałbym. Pingu, też zawsze kupowałem konsole wszystkich producentów, od PSX, N64, DC (co prawda z pominięciem Saturna) aż do ostatniej generacji. Teraz jednak odpuszczam i trzymam się jedynie PS4. Nie ma sensu kupować drugiej, tak podobnej konsoli, no i trzeba się też trochę ogarnąć bo ile można grać w gierki kiedy życie ucieka.

Edytowane przez Czappi
  • Plusik 1
Opublikowano

jak nie masz cisnienia(np na u4 czy tam inne gierki) to bym poczekal do e3 i tego co sony zapowie z ta revizja ps4, jesli faktycznie takie cos istnieje i jest o tyle mocniejsze to zakup na tu i teraz w pelnej cenie podstawowego ps4 nie jest oplacalny

Bzdury gadasz i tyle. Jak kogoś interesuje czysty Gaming a nie przepychanki na pikseli w sieci, to bierze konsolę tu i teraz a nie czeka na jakieś targi, żeby wybrać lepszą wersje konsoli. Odwyk od internetów i plotek technologicznych, kupujesz konsolę za 1200 zł, cieszysz sie grami a w ostateczności możesz sprzedać starą wersje i kupić nową za rok, w czym problem? Z konsolą sie nie wiążesz do końca życia.

• Plusik 5
Opublikowano

Bzdury gadasz i tyle. Jak kogoś interesuje czysty Gaming a nie przepychanki na pikseli w sieci, to bierze konsolę tu i teraz a nie czeka na jakieś targi, żeby wybrać lepszą wersje konsoli. Odwyk od internetów i plotek technologicznych, kupujesz konsolę za 1200 zł, cieszysz sie grami a w ostateczności możesz sprzedać starą wersje i kupić nową za rok, w czym problem? Z konsolą sie nie wiążesz do końca życia.

Ficuś akurat wiąże się.

Opublikowano

Najlepiej kupić obie konsole.

Po ile teraz schodzą? 1000zł? To koszt 5 gier na premierę.

Chciałbym, ale zważając na to ile ostatnio gram to podchodziłoby pod mały absurd i zwykłą głupotę przez marnotrawstwo forsy. To ja już wolę choćby na chwilę kupić tego klocka dla tych 3-4 gier i potem, kupić konsolę na dłuższą metę, na której będę grał do końca generacji tak jak na PS3.

Opublikowano

XOne ponownie kupiłbym tylko dla Sunseta i FH2. Z kolei PS4 tylko dla Alienation :P. Pad lepszy jak dla mnie na XOne.

W Twojej sytuacji chyba bym zrobił tak jak piszesz. Kupił XOne. Ograł co chcę i od razu sprzedał. Ja zrobiłem tak jak pisze ping. Kupiłem wszystko + 3DS i niestety bardzo mało grałem. Wiesiek 3 cały czas w napędzie nieskończony. 

Osobiście jak ogram Alienation to chyba sprzedam PS4. 

Ograniczę się do PC i może nową konsolę Nintendo kupię.