Skocz do zawartości

The Punisher - 2017 - Netflix

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 254
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
17 godzin temu, Shen napisał:

Nawet DD z wysoką oglądalnościa się nie uchowal.

Trzeci sezon wcale nie miał takiej dobrej oglądalności. 

Opublikowano

Mam nadzieję i ja, że przynajmiej utrzyma poziom 1go sezonu. Końcówka wymiata i moja ulubiona poistać Billy powraca:) Oby mniej tych wspomnień żony i dzieci,bo nużą jak cholera. Daredevil mnie wymęczył i darowałem sobie po pierwszym sezonie. Tu jednak jest potencjał. Czekamy...

Opublikowano

Jakos nie moge się w pełni wciagnac. Nie leżą mi bohaterowie, młoda jest irytujaca i po 6 odcinkach nie czuję zadnego przywiazania do jej roli. Pastor kojarzy mi się z psychoreligijnym fanatykiem z Far Cry 5, poki co nadal nie skumalem jakie są jego motywacje. Ot chodzi gdzie chce i morduje.

O stylizacji Billego juz bylo mowione. Jego blizny sa zupełnie nieadekwatne do odniesionych obrazen, a bohaterowie zawsze komentuja jakby wygladal jak z horroru. Juz Frank po walce na ruskiej siłowni był bardziej pokiereszowany niz te zadrapania.

W polowie sezonu mam mieszane uczucia. 

Opublikowano
47 minut temu, _Red_ napisał:

Pastor kojarzy mi się z psychoreligijnym fanatykiem z Far Cry 5, poki co nadal nie skumalem jakie są jego motywacje. Ot chodzi gdzie chce i morduje.

O stylizacji Billego juz bylo mowione. Jego blizny sa zupełnie nieadekwatne do odniesionych obrazen, a bohaterowie zawsze komentuja jakby wygladal jak z horroru. Juz Frank po walce na ruskiej siłowni był bardziej pokiereszowany niz te zadrapania.

A widzisz redziu, na wszystko jest racjonalne wytłumaczenie. Pilgrim to najpewniej wersja Mennonite'a. Musieli tylko zmienić jego religijne backstory (co i po co dowiesz się z

Spoiler

6 albo 7 odcinka)

, a to z racji tego, że wg mennonitów nie można posiadać i używać broni. W komiksach postać jak pamiętam nie przyjęła broni gdy dostała zlecenie na Castle'a. Miał tylko młotek. Z racji scenariusza (posterunek i ruscy) raczej zrozumiałe. No i na Punishera tylko z młotkiem? No nie sądzę. Z racji scenariusza wynika też twarz Russo. Gdyby jego facjata wyglądałaby jak w komiksach to scena

Spoiler

łóżkowa z panią psycholog wyglądałaby jakoś tak:

Spoiler

Opublikowano

Ale tu już nie chodzi nawet o wierność komiksom, ale gość miał przeoraną twarz o rozbite szkło i broczył krwią jak świnia w rzeźni. Dwie-trzy blizny jak po podrapaniu kotka to takie ten tego średnio... 

Opublikowano

Ja wiem o co biega, a ten post to trochę tak ironicznie. Pewnie poprzez sceny z panią psycholog chcieli pokazać, że Russo bardziej jest przeorany w środku niż na zewnątrz ale efekt i tak dziwny właśnie przez wzgląd na finał 1 sezonu.

Opublikowano (edytowane)

Siedem odcinków za mną.

Początek dawał nadzieję, że jednak Punishera będzie więcej, ale znowu zrobiło się to smętne pierdu pierdu. No dobra, jest tu więcej akcji niż analogicznie w pierwszym sezonie, ale liczyłem na więcej starć z Russo.

Pewnie znowu najlepsze zostanie na ostatnie dwa-trzy odcinki. 

Edytowane przez PiotrekP