Skocz do zawartości

Koutetsujou no Kabaneri (Kabaneri of the Iron Fortress)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W temacie o anime godnych polecania widziałem, że co najmniej kilka osób ogląda niniejsze anime, przez niektórych swojsko zwane Kabanami, więc pomyślałem, ze w sumie można założyć osobny wątek. :)

Ja po trzech odcinkach jestem nastawiony bardzo pozytywnie. Choć widać mocne podobieństwa do Tytanów (w końcu tworzy to chyba samo studio), to bardzo pozytywnie wypadają bohaterowie - w końcu jakieś postacie z jajami i dobry klimacik.

https://www.youtube.com/watch?v=cbxfXbs9Mpo

Edytowane przez Frantik
  • Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

No, mniej więcej. Tylko zamiast tytanów są takie jakby a'la zombiaki. Konstrukcja świata przedstawionego jest zresztą jak na razie bardzo podobna, może tylko z różnicą tutejszego nacisku na podróże pancernymi pociągami między miastami-twierdzami. :)

Edytowane przez Frantik
  • 2 tygodnie później...
Gość aphromo
Opublikowano

Póki co dobrze się ogląda, jest już 5 epizod. Dla samej kreski i animacji warto obejrzeć, jeśli kogoś nie odpycha przemoc to anime jest szybkie i przyjemne. Jak ktoś czeka na Tytany, to musi obejrzeć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z każdym kolejnym odcinkiem coraz mniejszy boner. Schodziła akcja survivalu wg mnie a w zamian otrzymałem to co praktycznie jest w kazdym innym anime. Czyli walka gł bohatera z złym gościem. Bohater dostaje po ryju ale wraca po power-upie i kosi każdego. Warto jednak obejrzeć dla animacji, kreski i konkretnej nuty w endingu. 

Opublikowano

Kurna, zapomniałem sobie o tym anime kompletnie. Stanąłem chyba na czwartym epie. Aż się zastanawiam czy jest sens wracać, ale chyba jednak dam jeszcze szansę.  :pawel:

• 1 rok później...
Gość aphromo
Opublikowano

Stare, ale zapowiedzieli kontynuacje gdzies na 2018. Biorac pod uwage co sie dzieje z Tytanami warto sie zastanowic. Ja obejrzalem calosc i czekam na wiecej.

Opublikowano

zapowiedzieli kontynuacje tego gniota? xD zapowiadalo sie to niezle, pierwszych kilka epizodow bylo nawet ok. druga polowa za to byla takim cuchnacym gunwem, ze nawet na reddicie sie z tego smiali (a tam poprzeczka jest zawieszona wyjatkowo nisko)