Sedrak 766 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Ja chyba jednak wolę V część. Jakoś przyjemniej mi się gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Ja właśnie kupiłem sobie Civ 4, to będzie moje pierwsze starcie z serią. Jakieś porady mile widziane. Kurła, to mój pierwszy pudełkowy zakup na PC od czasów... nie wiem, Pizza Syndicate w 2003 roku :lmao: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Civki to dosyć proste gry, gra tak jak Ci zdrowy rozum i intuicja podpowiada Mi z kolei udało się ukończyć pierwszy raz całą grę w Civ6 na iPadzie. Wcześniej wywalało mnie z gry na późnych etapach, widać faktycznie to naprawili. I tak jak nie włączałem gry od... nie wiem, roku? Tak teraz po prostu syndrom jeszcze jednej tury na maxa Czekam na sensowny obniżki i biorę te dwa duże dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 O luju słodki, rebelia za rebelią mi się robi w moim polskim imperium, w którym słońce nigdy nie zachodzi. Ludność jest zmęczona wojną i mam w wielu miastach -8 do udogodnienia. Nie wiem za bardzo co z tym zrobić, na razie pokończyłem wojny i nakurwiam buntowników. Ale nawet nie zdążę wybić wszystkich w jednym mieście przed rebelią w następnym... Cytuj Odnośnik do komentarza
grabipl 149 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Jak wygląda sprawa z dostępnych języków w grze? W regionie pl jest tylko polski i ewentualnie angielski? Mogę mieć gre z Holandii, ale zależy mi na napisach pl i nie wiem czy na płycie są dostępne wszystkie języki czy regionalne Edit: chodzi o wersje ps4 Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez grabipl Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 na płycie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grabipl 149 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Ok, gdyby ktoś po coś, albo na coś potrzebował info o lokalizacji w civce to informuje, że na japońską konsole sony PlayStation 4 gra nabyta w krajach beneluxu a dokładniej w niderlandach(a zapewne też w całej EU) posiada zarówno napisy w języku naszym rodzimym oraz dubbing Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Nowe paczki dodatków w formie season-passa aż do 2021 roku. Jaranko Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Jest jakaś edycja GOTY na PS4 na płytce czy wsio osobno muszę brać? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 W dniu 26.04.2020 o 13:00, grabipl napisał: Ok, gdyby ktoś po coś, albo na coś potrzebował info o lokalizacji w civce to informuje, że na japońską konsole sony PlayStation 4 gra nabyta w krajach beneluxu a dokładniej w niderlandach(a zapewne też w całej EU) posiada zarówno napisy w języku naszym rodzimym oraz dubbing Specjalnie wlazlem tu spytać. Na OLX widzę wersje z polskim znaczkiem o dubbingu jak i z 3x flaga angielską na okładce (voice/text/manual). Czyli obie powinny skutkowac polskim dubbem po pobraniu jakichś aktualizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Dobra ta Civka będzie dla takiego nooba strategii? Na storze jest dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 No i czy wersja płytowa daje dostep do tych samych dodatków co ta promocyjna podstawowa ze stora za 51 zl? Na storze widzę, ze wersja ps4 zawiera jakies dodatkowe kampanie, ale nie wiem, czy to cos innego niz wersja z dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Generalnie to goła Civka, a wersja z dodatkami R&F i Gathering Storm to dwie różne gry. I moim zdaniem nie ma sensu bawić się wersją gołą, o ile ktoś chce poważnie pograć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Ciekawe spostrzeżenie. Te dwa dodatki to jakies osobne scenariusze, czy zmieniają podstawowy gameplay? Bo w takim razie zwątpiłem co do kupowania golasa. Goła wersja tez ma duzo jakichs darmowych pakietow dodatkowych z tego co widzę, a zestaw R&F+GS to 169 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 To ogromne rozszerzenia zmieniające całkowicie koncepty gry. Plus oczywiście nowe civki, jednostki, cuda świata etc https://www.gry-online.pl/dodatki-i-dlc-do-gry.asp?ID=18325 Dodatki do Civki zawsze były drogie, ale IMO sa konieczne jesli chcesz powaznie wejśc w temat. Oczywiście moze byc tak, że komus civka nie siądzie, nie wiem spróbuj podstawki i decyduj. No i mimo wszystko, ja bym próbował na PC, jeżeli masz kompa w miare z tej epoki to ruszy bez problemu. Jestem graczem ortodoksyjnie konsolowym, jednak granie w Civ 6 na konsoli to jak przeglądanie neta na konsolowej przeglądarce, można, ale to nie jest szczyt wygody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Kupcie se tego golasa za pół darmo, a potem sie zobaczy. Nie ma co od razu wpadac w syndrom kolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 No nie ma co, potem konczycie jak te przegrywy z 1000h na steam Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Bede mial poczucie, ze cos tracę jesli dodatki zmieniają podstawowy gameplay xd Ale ok dzięki, rozważę tylko boję sie o brakujące milion godzin czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 C6 tylko z dodatkami niestety, ale z 5 było tak samo. Ja na lapku trochę grałem i szczerze piąta część bardziej mi się podoba. Jednak 6 to dalej bardzo dobra gra i jest całkiem dobrze rozwijana. Chyba odpalę z ciekawości i zobaczę co tam nowego, bo ostatnio z rok temu grałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 6 godzin temu, _Red_ napisał: Bede mial poczucie, ze cos tracę jesli dodatki zmieniają podstawowy gameplay xd Ale ok dzięki, rozważę tylko boję sie o brakujące milion godzin czasu. No ja civa uruchamiam raz na rok, wpadam w tygodniowy trans w ktorym robie 50h i potem odstawiam na rok. Pojebana gra. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Braciak na switcha chce kupić, ale w sumie ma ps5 i się zastanawia. Niby wolałby gdziekolwiek odpalić, ale jak port? Skasztanili coś? Czy loadingi godzinne i nie ma co się męczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Jak coś to na PSN jest budle tych 2 dużych dodatków na przecenie - 84.50zl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Niezle. A podstawka nadal za 50 zl, to full opcja zaczyna byc w znośnej cenie. Nie ma chyba wersji retail dodatkow? Albo jakies GOTY/Complete edition? To ten rodzaj gry, który jak mi nie podejdzie to wolałbym móc odsprzedac. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 O, jak ktos chce koniecznie grac na konsoli to rewelacyjna cena Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi