Butt 3 435 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 Ale kusicie diabły, aż sam sobie zainstaluję znowu 6-stkę na weekend. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 21 minut temu, Bielik napisał: Z szabelkami na czołgi, poooolzga vibe U mnie wlasnie ta kunegunda to scythia wlasnie byla. Jak ona pijana chyba. W sumie mam atomowke to niech se ten gruby roosvelt sie tam pieni. Wyje.bane. W 3 miastach produkcja pelna para i wyscig kosmicznych zbrojen z elzbieta. Ostatnie 50 tur. CO ZA EMOCJE! Cytuj
Butt 3 435 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 Fajnie jest sobie jebnąć atomówką Yano style, tylko cała okolica wokół miasta będzie zniczona, no i skażona przez ileś tam tur. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 No ja mam tylko w razie co. Bo ten amerykan ma tylko jakies dwie male biedawioski na moim kontynencie obok mnie a reszte imperium za wodą. Takze wiecej szkody bym sobie pewnie narobil. Ale napewno zrobie zapis i walne zeby sprawdzic Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 Atomówki najlepsze narzędzie przywracania sprawiedliwości dziejowej, gdy komp cię wyprzedza w wyścigu kosmicznym. Plus szpiedzy sabotujący porty kosmiczne przeciwnika Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 Kiedyś mi Niemiaszki nadepnęli na odcisk, bo mi podbili 2 miasta z dobrymi surowcami w early-game, później w koło grozili i musialem trzymać sporo wojska przy granicach z nimi, no i jak miałem atomówki to akurat Helmut był w stanie wojny ze mną i po 2 little boyach na łeb wyzwał mnie od najgorszych, po 3 zaczął skomleć i chciał oddać całe złoto, bawełne, wielorybki, sushi, gry na switcha, a nawet 2 miasta w zamian za rozejm. No ale tylko zaśmiałem się cierpko i posłałem następne 4, pieczętując tym samym anihilację tego narodu z mapy świata. Gandżi tam dostawał wylewu co runde i przez niego musiałem zbombardować też całą resztę świata, żeby nie wyjść na słabiaka Kurde, nie nadawałbym się chyba na prezydenta USA w real life. 1 1 Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 No taki Kim Dzong to przy tobie grzeczny nintendowiec 1 Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 Co tak naprawdę zyskuje kupując rozszerzenia? Nie jest tak przypadkiem, że dla początkującego lepiej nie utrudniać sobie gry dodatkami? Póki co spróbowałem zagrać, po przerwaniu samouczka i kurcze nie ogarniam tej gry, znaczy się coś tam zaczynam ogarniać ale chyba lepiej skończyć cały samouczek. Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 Rozszerzenia R&F i GS to istne gamechangery, radykalnie poszerzające i ulepszające grę, z pewnością warte swojej ceny. Tylko jeśli Ci nie podejdzie podstawka, to szkoda kasy. Pobaw się podstawką, jak złapiesz bakcyla to kupuj bez zastanowienia. Minus jest taki, że gra z rozszerzeniami to trochę nauki nowych nawyków, nowych konceptów. Natomiast opanowanie podstaw... Samouczek tylko podstawowe kwestie porusza. Odpal najłatwiejszy poziom, tam się nie da przegrać, włącz podpowiedzi, poczytaj civilopedię. To wbrew pozorom nie jest trudna gra jak opanujesz podstawowe mechanizmy. Mnóstwo poradników znajdziesz w sieci, oczywiście najwięcej po angielsku. Ale i po polsku coś znajdziesz, choćby tu https://www.eurogamer.pl/articles/2016-10-24-civilization-6-poradnik-i-najlepsze-porady Na YT też coś jest po polsku Jak jesteś kompletnie zielony w temacie to trochę czasu trzeba poświęcić, ale zapewniam że to dobrze zainwestowany czas. Myślę, że na forum też można pytać, kilka osób coś tu ogarnia 2 1 Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 Ja już czuję w kościach, że będę się świetnie bawić, więc kupno dodatków to zapewne kwestia kilku dni. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 58 minut temu, Kolos28 napisał: kupno dodatków to zapewne kwestia kilku dni. I pewnie tak samo będzie można opisać Twoją przygodę z grą, patrząc na poprzednie napoczęte i porzucone molochy w Twojej karierze 1 Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 I pewnie tak samo będzie można opisać Twoją przygodę z grą, patrząc na poprzednie napoczęte i porzucone molochy w Twojej karierze Masz na myśli Nintendo? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 Jo, tak żartobliwie właśnie kojarzę, że przed kupn gierki masz jaranko opór i sporo postów na jej temat, a potem mija kilka godzin i jest "meh, szukamy czegoś innego". 1 Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 30 lipca 2021 Opublikowano 30 lipca 2021 Eee, po prostu coś mi wtedy nie podpasowało. Może nie jestem łowcą pucharków ale kilka dużych produkcji mam ukończonych Cytuj
Butt 3 435 Opublikowano 1 sierpnia 2021 Opublikowano 1 sierpnia 2021 Ja sobie odpaliłem na szybko tą darmową z Epic Store, która jest praktycznie goła. Więc jest to nawet ciekawe doświadczenie, bo zawsze grałem w 6-stkę z jakimiś dodatkami. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Opublikowano 2 sierpnia 2021 W gołą na ps4. Wygralem naukowo. Teraz chce wygrac kulturowo. Dokoncze i robie przerwe. Ta gra to diabeł jest. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 6 sierpnia 2021 Opublikowano 6 sierpnia 2021 Chyba się wkręciłem, ciągle poznaje grę i choć sprawia mi jakieś trudności to bawię się dobrze. Póki co każdą nową grę traktuje jako toturial a więc gram na niskim poziomie trudności, ustawiając małe mapki i małą ilość graczy na mapie. Aktualnie posiadam tylko podstawkę ale rozważam zakup parkietu ulepszeń do Antologii, tylko kurcze 209 złociszy to kosztuję.P.S.Słyszeliście o konkurencji Civki czyli Humankind, gra ma wyjść w tym miesiącu na PC i zapowiada się interesująco Cytuj
tjery 1 269 Opublikowano 6 sierpnia 2021 Opublikowano 6 sierpnia 2021 Jak komuś wchodzi Civ to też warto sprawdzić Old World, tak jakoś to przeszło bez echa, a gierka naprawdę mega, mix civ z crusaders king. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 15 sierpnia 2021 Opublikowano 15 sierpnia 2021 Odkurzylem gierke po dlugiej przerwie. Mam Fall and Rise, czy te dwa inne rozszerzenia sa w ogole warte uwagi? Jedno wyglada na nowe rasy i niespecjalnie wyddaje sie byc warte uwagi. Gathering Storm zdaje sie byc lepsze. Opinie na steamie nie zachecaja, ale wole zapytac tez tutaj. Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 15 sierpnia 2021 Opublikowano 15 sierpnia 2021 Rozszerzenia są dwa: R&F i Gathering Storm. Reszta to nowe cywilizacje, można je kupić osobno lub w pakiecie jako New Frontier Pass. GS warto jak najbardziej. Nowe Civki jeśli masz zamiar spędzić w grze te marne kilkaset godzin to jak najbardziej 1 Cytuj
addhoc 65 Opublikowano 16 sierpnia 2021 Opublikowano 16 sierpnia 2021 Czy te dodatki są dalej dostępne? W sklepie widzę tylko ulepszenie do wersji Apocalypse a pojedynczych dodatków brak. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 17 sierpnia 2021 Opublikowano 17 sierpnia 2021 Swoja droga, dzisiaj premiera Humankind from Amplitude Studios, dostepna takze w xbox gamepass. Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 17 sierpnia 2021 Opublikowano 17 sierpnia 2021 Widziałem jedną recenzję i podobno gra sztos. Na pewno ją sprawdzę, bo wszystkie gry tego studia to bardzo dobre tytułu. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 17 sierpnia 2021 Opublikowano 17 sierpnia 2021 Szkoda, że Humankind wychodzi tylko na PC.Wymagania też ma spore więc zostaje mi tylko Civka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi