Skocz do zawartości

Civilization VI

Ryuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie przerwa. Skonczylem wszystkie typy wygranej procz na tury bo mi sie nie chcialo.

Chyba najbardziej mi sie podobalo granie pod turystyke.  Najmniej dominacja chyba. Religia tez byla spoko.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak kupię edycję Platinum za 60zl to już wszystko co się da mieć będę? Niby pakiet rozszerzeń pokazuje, ale w antologii są wyszczególnione pakiety cywilizacji jeszcze 

Opublikowano

Na to wyglada, ale dobra oferta :O Ja osobno bralem civke za 50zl i osobno Rise/Gathering za 80 zl.

"Ten pakiet przeznaczony jest dla osób, które nie zetknęły się jeszcze z Civilization VI, i zawiera podstawową wersję gry, sześć pakietów DLC oraz rozszerzenia Rise and Fall i Gathering Storm. Platinum Edition nie zawiera przepustki New Frontier."

Opublikowano

Kurde, ale za stówe jest już doładowanie do antologii gdzie wszytsko jest. Na którąś wersję się dziś skusze, ale muszę pomyśleć czy raz a dobrze czy się bujać jak ewentualnie za mocno siądzie gra.

Opublikowano

To chyba dodaje tylko jeszcze przepustkę sezonową New Frontier z jakimis dodatkowymi dowódcami?

Bez wahania bralbym te platinum, nawet nie grałem więcej niż 2h od maja gdy kupiłem rozszerzenia a tu świetny deal.

Opublikowano

PRZEPUSTKA NEW FRONTIER – wprowadza 6 nowych przywódców, możliwych do rekrutowania herosów znanych z historii i mitów, 8 nowych cywilizacji i 9 przywódców, jeszcze potężniejsze naturalne katastrofy w trybie apokalipsy i tajne stowarzyszenia, które mogą pomóc lub zaszkodzić twojemu imperium.

Gość MarvelozaGrzybozaApoptoza
Opublikowano

Zapytanie z mojej strony z ciekawości: 

Mam opcję kupna "Civilization VI" za dość niską cenę (obrazek poniżej), w dość konkretnym zestawie premium. Pytanie jest jedno - i proszę o nieusuwanie tego posta - czy kupując tę grę na Ps4/Ps5 przez PS Środę, dostanę opcję językową polską? W Sklepie PlayStation nie ma żadnej informacji odnośnie języka zawartego w grze: jakie są napisy, ani jakie jest audio. Czasami się zdarza, że przy niektórych tytułach w tabelce właściwości i specyfikacji na PS Store, nie ma językowych danych.

spacer.png

Opublikowano
W dniu 12.09.2021 o 10:30, MarvelozaGrzybozaApoptoza napisał:

Zapytanie z mojej strony z ciekawości: 

Mam opcję kupna "Civilization VI" za dość niską cenę (obrazek poniżej), w dość konkretnym zestawie premium. Pytanie jest jedno - i proszę o nieusuwanie tego posta - czy kupując tę grę na Ps4/Ps5 przez PS Środę, dostanę opcję językową polską? W Sklepie PlayStation nie ma żadnej informacji odnośnie języka zawartego w grze: jakie są napisy, ani jakie jest audio. Czasami się zdarza, że przy niektórych tytułach w tabelce właściwości i specyfikacji na PS Store, nie ma językowych danych.

spacer.png

To jest wersja ze wszystkimi dodatkami itd? :)

Opublikowano

Nie ma przepustki z nowymi cywilizacjami, ale to nic, bo cena jest zajebista. Dzisiaj odpalam, trochę się cykam, że przepadnę.

Gość MarvelozaGrzybozaApoptoza
Opublikowano

To spolszczenie do "Civilization VI" w końcu jest w samej grze i rozszerzeniach czy nie? Bo interesuje mnie kupno opcji Platinum tej gry, na PS Store. Grałem x lat temu w IV-kę i byłem mega zadowolony z rozgrywki, mechaniki i grafiki. 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Siema! Na store jest wlasnie promka na cywilizacje 6 normalna wersję i upgrade do antologii. Czy kupujac takie coś mam już dostęp do ABSOLUTNIE wszystkiego co ta gra zawiera?

Opublikowano

No Antologia to niby wsio, o tym samym byla mowa pare postów wyżej (dodatki, dlc, nacje itp). O dziwo pokazuje mi, ze wersję Platinum mam juz kupiona i możliwa do pobrania, a bankowo brałem osobno swego czasu:

- Civ 6 podstawka za 50 zł

- Dwupak Gathering Storm i Rise and Fall za 80zl (potem płakałem jak widzialem Platinum za 62 zl do kupna w promce :frog:)

Jakos złączyło licencje czy kij wie. Tylko ze Antologia to niby zawiera 6 DLC z przepustki Frontier Pass, a Platinum z tego co czytam tez je zawiera. To jest jakakolwiek praktyczna różnica na dzień dzisiejszy?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupował ktoś ta civke w promocji na psstore? Kupiłem podstawke i ulepszenie do antologii która zawiera w opisie przepustkę new frontier, ale niestety jak odpalam gierkę to odpala się gathering storm a new Frontier muszę dokupić. WTF

Opublikowano

A to nie jest tak ze Gathering Storm jest nowszy więc zawiera content z New Frontier, stąd jakby nie możesz mieć obu równocześnie?

edit

pomylilem nazwy dodatków

Opublikowano

Cos pojebalem w ogole, chodzilo mi o Rise and Fall (jeden z expansionów tak jak Gathering Storm), a nie New Frontier (przepustka DLC). To nie wiem, dlaczego musisz ją dokupic xd

Opublikowano

Dobra coś tam sobie pykam i całkiem fajna gierka ale mam pytanie. Pojawią mi się powiadomienie że moje miasto ma za mało miejsc mieszkalnych, jak je dorobić? Druga rzecz, czy jednostki mogę jakoś łączyć, np żebym nie biegał dwoma jednostkami wojowników tylko je połączył? Ogólnie gierka spoko ale chyba wymaga w chuj czasu do ogarnięcia:D