Stona 569 Opublikowano 23 lutego 2017 Opublikowano 23 lutego 2017 Kolejną cywilizacją będzie 'Stralia :) Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 18 września 2019 Opublikowano 18 września 2019 Leży już kilka lat na dysku szóstka, ale pograłem tylko z 15h. Teraz znowu mnie naszło na civkę - wyszły jakieś fajne DLC w które warto by mieć? Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 20 września 2019 Opublikowano 20 września 2019 Ja mam jeszcze pytanie, czy grał ktoś na macu? Nie wiem czy zawracać sobie głowę czy szkoda czasu. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 To chyba powoli mozna do multiplatform przenieść. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 no powinnismy to przeniesc w zeszlym roku jak na Switcha wyszlo. W ramach formalnosci: Civ 6 zmierza na PS4 oraz X1, premiera 22 listopada tego roku. Tego samego dnia wychodzi pakiet obu duzych DLC : Rise and Fall oraz Gathering Storm w cenie 50 dolcow, dostepne oczywiscie na Switcha, PS4 oraz Xbox One Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 da się w to grać na padzie? Bez heheszków szczerze pytam? A tak w ogóle troszkę (pipi)nia że od razu nie w pełnej edycji tylko dlc co dawno wyszły na pc dodatkowo płatne jak pełna gra.... 1 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 (edytowane) Gram na switchu i sterowanie nie jest problem, większym problemem jest interfejs, Trzeba zainwestować sporo energi na nauke, do tej pory nie ogarniam jak przełaczać jednostki tylko klikam je dotykowo na mapie palcem na ekranem xd Edytowane 25 września 2019 przez Orzeszek Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 czy wersja switcha i pc różni sie czyms poza jakoscia wideo? zawartosc i mechanika jest ta sama? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 42 minuty temu, szejdj napisał: czy wersja switcha i pc różni sie czyms poza jakoscia wideo? zawartosc i mechanika jest ta sama? Na switchu nie ma online a zawartosc jest obecnie tylko z podstawki. Dodatki w listopadzie równo z wersjami na PS4/XO. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 2 godziny temu, szejdj napisał: czy wersja switcha i pc różni sie czyms poza jakoscia wideo? zawartosc i mechanika jest ta sama? Czyli w twoim przypadku jak masz pc nie warto Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 4 godziny temu, blantman napisał: A tak w ogóle troszkę (pipi)nia że od razu nie w pełnej edycji tylko dlc co dawno wyszły na pc dodatkowo płatne jak pełna gra.... No straszne golenie graczy. Ile to wyjdzie, $110 za trzyletnią grę + dodatki? Gdyby wyszło za $59,99 w kompletnej edycji to chyba i sam bym łyknął, ale tak to spadówa mam robotę. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 Paradox też tak (pipi)ie na kasę w swoich strategiach różnymi dlc. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 No dobrze, ale te DLC do EU/CK rozbudowują grę wszerz, a prócz DLC wychodzą patche na bieżąco poprawiające, balansujące i rozwijające podstawkę. Bierzesz te DLC które Cię interesują, i nikt nie każe brać wszystkich. Dodatki do Civki są za to nieodzowną częścią gry, bo przemodelowują jej rdzeń i podstawowe mechaniki. Nikt po dodatku nie gra już w podstawkę, tak jak nikogo nie obchodzi vanilla D2 po Forsaken czy vanilla D3 po RoS. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 A jak Civ6 sprawdza się na iPadzie idzie w to pograć? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 4 minuty temu, kubson napisał: A jak Civ6 sprawdza się na iPadzie idzie w to pograć? Na moim iPadzie 2018 tak średnio mi się podobało. Interfejs nie był tak responsywny jak by mi się marzyło, a wyobrażam sobie, że pod koniec gry będzie jeszcze gorzej. Właściwie to możesz sobie sprawdzić tak jak ja - po prostu ściągnij grę ;). Pierwsze 30 tur jest za darmo. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 A nawet nie wiedziałem xd tez mam iPada z 2018, sprawdzę, ciekawe czy lepiej śmiga na pro Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 25 września 2019 Opublikowano 25 września 2019 Nie znoszę grania na PC, nawet w hack&slashe wole grać na konsoli, ale Civka to chyba jedyna seria, której nie mam ochoty próbowac na konsoli. A troche mi z nią zeszło... Ciekawe ile, w Civ6 pewnie coś ze 100h? O... 435 godzin w Civ 6 Ta gra nie ma jakis potężnych wymagan, w wersji kompletnej na PC jest tansza, a jesli konsolowe wersje nie będą miały wersji PL to juz w ogole nie ma o czym gadać. Boje sie myśleć, ile czasu bedzie trwało czekanie na swoja kolejkę w późniejszych etapach rozgrywki na konsolach. Boję się mysleć jak się w to gra bez modu poprawiającego ekran raportów, bo na kompie był to dramat (chyba, że cos poprawili w paczach, ja wciąż z modu Better Report Screen korzystam). No i boję się jednak mysleć o sterowanie na padzie, to powolna gra dla dżentelmenów, więc mycha i klawiatura, której nie potrafiłem okiełznac w takim Hotline Miami, tu sprawdza się jak złoto. No po prostu jak nie masz jakiegos średniego PC i masz żądzę gry w CIv 6 to próbuj na konsoli, ale warto jednak spróbowac najpierw na PC 2 Cytuj
estel 806 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 (edytowane) 18 godzin temu, Orzeszek napisał: Gram na switchu i sterowanie nie jest problem, większym problemem jest interfejs, Trzeba zainwestować sporo energi na nauke, do tej pory nie ogarniam jak przełaczać jednostki tylko klikam je dotykowo na mapie palcem na ekranem xd L3 albo R3 chyba. Pograłem na Switchu w Civ6 z 40 godzin i było ok, ale w późniejszych misjach loadingi potrafiły zająć nawet po 40s. Nie jest to aż taki problem, bo w tym czasie można oglądać mapę i zastanawiać się nad następnym ruchem, ale jak się chce coś szybko przeklikać to może być lipa. iPad w późniejszych turach (150-200+) już w ogóle nie dawał rady i gra się wyłączała. Ponoć to poprawili z nowym patchem. Screen raportów jest poprawiony w nowym patchu na PC ponoć, nie wiem jaka wersja będzie na konsolach. 110$ za 3 letnią grę z dodatkami to zdecydowanie za dużo. Jak ktoś jest zainteresowany i nie może obczaić na PC to polecam poczekać na recenzję i na obniżkę do 60$ ze wszystkim. Ciekawe jak będzie z performancem na "dużych" konsolach. Edytowane 26 września 2019 przez estel Cytuj
Butt 3 428 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 W C2 na PSXa w końcowych turach czekało się nawet po kilkanaście minut, a tu narzekają na 40s. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 Cytat Screen raportów jest poprawiony w nowym patchu na PC ponoć, nie wiem jaka wersja będzie na konsolach. Aż sprawdziłem i...nope Wciąz brak raportu jednostek, brak porządnego raportu miast by np. ustawiać je wg produkcji. Już pierwszy przypadek sprawia, że nie wyobrażam sobie gry bez moda. Gdy w pozniejszym etapie masz co najmniej kilkadziesiat róznych jednostek nie da sie tego ogarnąć bez porządnie zrobionego ekranu raportów. Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 25 listopada 2019 Opublikowano 25 listopada 2019 Czy laik powinien zagrać wpierw w Stellaris czy może Civ 6? Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 25 listopada 2019 Opublikowano 25 listopada 2019 Civilization jest jednak bardziej przystępna i zdecydowanie bardziej wciągająca 1 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 26 listopada 2019 Opublikowano 26 listopada 2019 18 godzin temu, Figaro napisał: Czy laik powinien zagrać wpierw w Stellaris czy może Civ 6? Ciwka jest banalna przy Stelaris. Całkowicie różne gry moim zdaniem, ale oby dwie warto sprawdzić. Ja grałem na PC więc mogę jeszcze polecić Endless Space 2 to jest taka Ciwka, ale w kosmosie 1 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 2 stycznia 2020 Opublikowano 2 stycznia 2020 Wczoraj miałem dzięki Civce najdłuższą sesję grania od daaawna. No żaden otwarty świat, loot shooter czy cokolwiek nie są w stanie tak przykuć do ekranu, jak strategia W samej grze nie podoba mi się uproszczona oprawa względem piątki ale ok, wiem o co chodzi. Szczególnie wkurzają menusy, strasznie brzydkie i wielkie to wszystko. Muzyka w V też była nieporównywalnie lepsza, do dziś pamiętam główny motyw, a z tej części nic. Zaskoczyło mnie bardziej agresywne podejście SI, nie przypominam sobie, żeby w poprzedniej części nagle atakowały mnie trzy państwa na raz i to w każdej grze jaką rozegrałem. Cytuj
Butt 3 428 Opublikowano 11 stycznia 2020 Opublikowano 11 stycznia 2020 No ja wczoraj odpaliłem szóstkę i przegrałem całą nockę, kładąc się spać w pół do 6. Prawilnie wziąłem Polskę i faktycznie, agresywność innych cywilizacja jest jeszcze większa niż w piątce, gdzie tam już mnie to drażniło. Nie tak dawno kupiłem na gogu czwórkę w promocji za jakieś grosze i przy bezpośrednim porównaniu to niebo a ziemia. Tam miałem nieraz sztamę przez całą grę, a tutaj co kilka kolejek, to się potrafi wszystko zmienić jak w kalejdoskopie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi