Gość kufir Opublikowano 17 maja 2016 Opublikowano 17 maja 2016 Mam problem z oryginalnym padem do PS3. Pad zaczął wariować, sam wciska przyciski kierunkowe (krzyżak) w menu głównym cały czas przeskakuje wszystko góra , dół i na boki a ja nic nie wciskam. Dzieję się tak bez znaczenia czy na kablu czy bez. Da się to jakoś wyeliminować / naprawić bez kupowania nowego pada ? Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 17 maja 2016 Opublikowano 17 maja 2016 Proponuję zacząć od tego: Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 17 maja 2016 Opublikowano 17 maja 2016 (edytowane) To możesz jeszcze próbować w ten sposób: Na tym jest lepiej pokazane co i jak Edytowane 17 maja 2016 przez Yeah Bunny Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 17 maja 2016 Opublikowano 17 maja 2016 Mi z rok temu przestał działać kwadrat w DS3. Znaczy się działał, ale trzeba było go bardzo mocno wciskać, na chama wręcz. Rozkręciłem, poczyściłem - wszystko zaczęło śmigać elegancko, tyle że po kilku minutach też zaczął wariować (kierunki/przyciski funkcyjne same się odpalały) - okazalo się, że pad był źle złożony, coś tam się poluzowało. Rozkręciłem, złożyłem porządnie i śmiga - może też Ci się coś poluzowało? Cytuj
grykom 283 Opublikowano 17 maja 2016 Opublikowano 17 maja 2016 Mój pad także czasem szaleje, ale wystarczy podczas uruchamiania konsoli naciskać wszystkie przyciski i bawić sie gałkami (kręcić na wszystkie strony). Sposób bardzo dziwaczny, ale w moim przypadku skuteczny. Dodam, ze go dokładnie czyściłem, ale nic nie dało, nadal raz na jakiś czas muszę wykonać w/w 'kalibracje'. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 17 maja 2016 Opublikowano 17 maja 2016 Może się przyda komuś mój biedny poradnik, co do rozkręcania Dual Shocka: http://grzybiarz.2ap.pl/rozkrecanie-i-czyszczenie-dualshocka-3/ 1 Cytuj
Gość kufir Opublikowano 18 maja 2016 Opublikowano 18 maja 2016 Rozkręcenie i wyczyszczenie, póki co pomogło. Dzięki Cytuj
Gość kufir Opublikowano 25 maja 2016 Opublikowano 25 maja 2016 Reset faktycznie pomógł ale problem wrócił niczym bumerang po 2-3 godzinach grania. Rozkręciłem jak na filmiku, przeczyściłem i działa super Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi