Opublikowano 22 maja 20168 l Nie jestem jedynym tutaj który kupuje gry na zapas "bo kiedyś ogram". Jak to u was wygląda? Z obecna generacja jestem raczej na biezaco (ps4 i 3ds), WiiU odpuscilem, bo wiem ze i tak wszystkiego bym nie ograł. Przespałem za to prawie cały żywot ps3 i ds'a, o ile z ps3 jakos sobie radze i backlog się zmniejsza, zostało mi jakieś 30 tytułow, tak z ds juz stracilem nadzieje ze ogram te wszystkie gry, mam ich ponad 70, z czego sporo to jrpg.
Opublikowano 22 maja 20168 l Zmień ktoś nazwę tematu na "Nasze backlogi", poważnie. Jak to brzmi w ogole xD
Opublikowano 22 maja 20168 l Miałem mega backlog przez hurtowe kupowanie gier i Wii U i ich nie przechodzenie na początku tego roku, ale mocno spiąłem du.pe i dosyć mocno nadrabiam, dokopując przy okazji nowe tytuly ktore juz sukcesywnie przechodzę. Także jest git i liczę, że pod koniec roku zostanie z max 5 gier z tej kupki wstydu do przejścia.
Opublikowano 22 maja 20168 l Większy z każdym dniem. Skończyłem setki gier na kilkanaście platform, ale nie sposób ograć wszystkiego. Edytowane 22 maja 20168 l przez Czappi
Opublikowano 22 maja 20168 l X360/PS3/Wii/NDS - raczej nieduży, pojedyncze tytuły do przejścia. Zasadniczo to era moich studiów, więc miałem sporo czasu na gierki. GCN - pierwsza stacjonarka, jedyna na czas gimnazjum/liceum, więc też sporo rzeczy ogranych. Kilka tytułów, które chciałbym dokończyć, ale też kilka, które chciałbym zaliczyć ponownie, bo już zdążyłem sporo pozapominać. N64 - marzenie dzieciństwa z podstawówki, które, aby się spełnić musiało czekać do czasu aż zacząłem na siebie zarabiać. W związku z tym, jak na wielkość biblioteki gier, jeszcze sporo tytułów przede mną. PSX/PS2 - w zasadzie to co mnie interesowało przeszedłem na PS3/PSP. Nie mam nostalgii do tych sprzętów, więc tutaj akurat backlog nie jest problemem. Jedyne co czeka w kolejce to seria Yakuza. GB/GBC/GBA - tutaj jest czeka sporo rzeczy, bo to moja największa nostalgiczna nuta. Niewiele rzeczy udało mi się zaliczyć za dzieciaka ze względu na możliwości finansowe. WiiU/XOne/PS4/3DS - no i tu jest cała kupa rzeczy. W przeciwieństwie do retro nie ma tutaj problemów z dostępnością (pomijam limitki), więc rzadko coś teraz kupuję. Znając życie wejdzie ten fajny okres kiedy gierki są tanie, bo ani nie są nowe, ani nie weszły jeszcze w strefę kolekcjonerstwa i wtedy pewnie będę nadrabiać
Opublikowano 22 maja 20168 l W pewnym momencie trzeba sobie po prostu umieć powiedzieć szczerze, że do pewnych tytułów się już nie wróci i mieć święty spokój. Pomijając gatunki, których nie lubię, więc nie wrzucam do backloga ("bo trzeba znać", choroba, na którą cierpią niektórzy "core'owi" gracze), to na liście mam może z 10 gierek z czasów PS2 i PS3. Jakbym się uparł i nie szkoda by mi było czasu (więcej gram w sumie tylko w okresie jesień-zima), to dorzuciłbym do listy najlepsze exy Nintendo od N64 do Wii (z 20 gierek by się uzbierało). Sprzętu obecnej generacji nie mam i nie zamierzam w najbliższym czasie nabywać, więc niby backlog urośnie, ale liczba interesujących tytułów jest tak żałosna, że nie stanowi to żadnego problemu. Ba, jak coraz więcej osób chociażby z forum, uznaję słabość obecnej generacji za dobrą okazję do nadrobienia spokojnie i bez spiny zaległości.Aha, kupowanie na zapas nie wchodzi w rachubę, całkowicie bezsensowne (no chyba, że miałaby to być jakaś niesamowita okazja cenowa).
Opublikowano 23 maja 20168 l Co Wy wiecie o backlogu. Tylko @ping Edytowane 23 maja 20168 l przez iMEVEK
Opublikowano 23 maja 20168 l Co Wy wiecie o backlogu. Tylko @ping Jak będę duży chcę być taki jak ping
Opublikowano 23 maja 20168 l Obecnie 379 giereczek na wszystkie platformy. Ja mam kolorową tabelkę w excelu z auto sumowaniem osobno dla kazdej platformy. Cieszy mnie, że od początku roku udało się zejśc poniżej 400. najwięcej zaległosci na PC (Steam + GOG) a zaraz potem PS3. Zawsze jak są jakieś świąteczne sale'e kupuje duzo gierek więc straciłem nadzeję, że uda się kiedyś zredukować zaległości do jakichś śmiesznych 30 tytułów.
Opublikowano 23 maja 20168 l Wczoraj sobie przejrzałem gierki na poprzednią generację i wyszło mi, że jest trochę gierek, które niby w sumie mógłbym/chciałbym ograć, ale jak nie ogram to się w sumie nic nie stanie. Lista: Demon's Souls Resistance Resitance 2 Resitance 3 The Darkness God of War: Ascension Yakuza 5 Heavenly Sword Killzone HD Yakuza 4 Army of Two: The 40th Day Silent Hill: Downpour Medal of Honor: Frontline Yakuza 3 Condemned 2: Bloodshoot Yakuza: Dead Souls I to tylko to, na obecnej generacji jestem na bieżąco nie licząc tych 3 gierek do ogrania na PS4, ale mam nadzieję, że już niedługo ogram. Na reszcie platform też ograłem co chciałem. Szczególnie w tym roku nadrobiłem co chciałem na Wii, WiiU i 3DS.
Opublikowano 23 maja 20168 l Autor Zmiencie temat na "klatwa Figaro". juz mi jakis smieszek zmienil nazwe tematu
Opublikowano 23 maja 20168 l Mój backlog to jakieś 50% gier z zeszłej generacji, z obecnej to jakies 90%. Wcześniejszych nawet nie liczę, bo bez sens
Opublikowano 23 maja 20168 l Mój backlog jest w ch,uj duży ale pogodziłem sie z tym ze większości gier nie skończę
Opublikowano 23 maja 20168 l Moj tez duzy ale ciesze sie, ze obecna generacja jest taka ch.ujowa, ze poki co interesuje mnie z niej moze 5 tytulow i po cichu licze ze nadrobie zaleglosci.
Opublikowano 23 maja 20168 l Autor Obecnie 379 giereczek na wszystkie platformy. Ja mam kolorową tabelkę w excelu z auto sumowaniem osobno dla kazdej platformy. Cieszy mnie, że od początku roku udało się zejśc poniżej 400. najwięcej zaległosci na PC (Steam + GOG) a zaraz potem PS3. Zawsze jak są jakieś świąteczne sale'e kupuje duzo gierek więc straciłem nadzeję, że uda się kiedyś zredukować zaległości do jakichś śmiesznych 30 tytułów. Ja za dzieciaka w czasach PSXa robiłem sobie listę w notatniku (ale takim prawdziwym) i zapisałem tak kilkanaście stron, tytułami gierek w które chciałem zagrać. Flamastrem podkreślałem te gierki, w które chciałem zagrać najpierw, No i tak starałem się ogrywać te tytuły, ale i tak backlog był duży. Dzisiaj mam wy(pipi)ane, w co zagram to zagram. Szkoda tracić czasy na pierdoły. I tak wystarczy, że całymi dniami przesiaduję na forumku. Ja nie mialem listy, nie bylo forumka, tylko te pare godzin w szkole. Kupowalo sie Neo+, PsxExtreme, wybieralo hity z danego miesiaca, lecialo na hale targowa do ruskich po gry, ogrywalo sie, za miesiac kolejne numery i wymiana tytulow po nizszej cenie.
Opublikowano 23 maja 20168 l Dobry temat, taka wewnetrzna spowiedz jak malo teraz czasu i jak wiele do nadrobienia. Z PS3: Z gier ktore mam- Catherine, Batmany AA, AC( AA w trakcie) Dead Island Riptide, MGS 4, Hitman Absolution, Deadly Premonition, Ni No Kuni, Valkyria Chronicles, Silen Hill Homecoming, Dead Space 2 i 3 i pewnie kilka innych ktorych teraz sobie nie przypominam PS4 to masakra, z tych ktore mam: Until Dawn, Alien Isolation( wlasnie zaliczam), MGS V, Metro Redux, Walking Dead S1-2, The Wolf Among Us, Zombie, Wolfenstein NO. Dalej znow nie pamietam ale pewnie jeszcze kilka. A do tego dochodzi jeszcze po kilka tytulow ktorych nie mam jeszcze w kolekcji takze masakra.... Edytowane 23 maja 20168 l przez okens
Opublikowano 23 maja 20168 l Ja za dawnych czasow gierki wybieralem bezpośrednio u pana pirata oczywiście też po okładkach, jak się spodobała to brałem, w ten sposób trafiłem na przykład na genialne Breath of Fire IV. Dużą pomocą były też płyty z demówkami, jak się trafił jakiś fajny tytuł, to się dzwoniło z zapytaniem albo z zamówieniem danego tytułu. Dzieki demówkom zagrałem w takie hity jak Gran Turismo, MGS, FF8, był też Spider-Man 2 i świetne Hogs of War. Ridge Racer 4! Magiczne czasy! <3