Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Wtedy by było, że wydarzenia podobne ale za mało perwersji i gore. Zresztą słabe to dywagacje, koledze Ornit się nie podoba a mi nawet tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 To ja jestem po środku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 041 Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Dla mnie serial ma swoje głupkowate momenty jak oblężenie kościoła. Nie ma tego w komiksie a jest w serialu dlatego dobrze mi sie to ogląda. Nie jest wierną ekranizacją, ale jest inny od reszty seriali bo cały jest zrobiony z dystansem i przymróżeniem oka. Dla mnie wart poświecenia kilkudziesieciu minut tygodniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 9 ep fajny chociaż na finał sezonu z zapartym tchem nie czekam. Liczę, że 2 sezon to jednak piekło czy kawałek nieba pokaże i więcej kontrowersji chcę bo jest słabo. Wątek Cassidyego wyszedł zaje i to postać serialu dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Najnowszy odcinek bardzo mi się podobał. Pomimo pewnych krótkich nudnych momentów to było to. Chyba powoli zaczynam wybaczać serialowi bycie BARDZO LUŹNĄ adaptacją, bo mają tam parę dobrych patentów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Ja zwyczajnie wybaczam szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Wszyscy już wiedzą jak zakończy się sezon. Przynajmniej ci, którzy czytali papier. Coś co w komiksie było prologiem i skończyło się po kilku zeszytach tutaj jest rozwleczone na 10 epizodów. Ale to nie rozciągnięcie wątku głównego jest problemem lecz zapychacze. Nie wszystkie się sprawdziły. Dopiero od 7 i 8 odcinka można zauważyć, że szykuje nam się powtórka z biblii. Miasto stało się swoistą Sodomą i Gomorą, a gniewem Bożym będzie spalenie wszystkich w kościele. Wszystkich, a więc również Emily. Dlatego pokazali jak zwabia burmistrza do wampira. Szeryf zastrzeli się tak jak w komiksie ale to będzie konsekwencja uduszenia babki w wannie. To samo z resztą. Motyw oblężenia kościoła i 'festynu' pokazuje zepsucie społeczeństwa. innymi słowy wg twórców nikt w mieście nie jest wart ratowania. Dlatego Święty od Morderców pojawi się na niedzielnej mszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Kurde Farmer, teoria jak najbardziej sensowna i ładnie złożona do kupy (he he). Ja dzisiaj planuję dalej czytać komiks, bo jesteś gdzieś w połowie całości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Bardzo fajny finał. Trochę szkoda, że było aż 10 odcinków w tym sezonie. Jakby skrócili go do 6 i usunęli część zapychaczy to chyba lepiej całość prezentowałaby się. Telekonferencja z Bogiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Ta scena... Ten... BOG XDD XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Goty koncowka, czekam na drugi sezon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Finał bardzo fajny, a podbudowa pod kolejny sezon solidna. Nic tylko czekać na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 10 ep historyczny dla tego serialu. Oby było na co czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Trochę się rozczarowałem tym finałem. Taki... bezpieczny. Mieli wszystko na tacy, a obrócili pożogę w groteskę jak zresztą cały odcinek. Może gdybym nie czytał papierowego Preachera to byłbym zadowolony z efektu. Motyw z telekonferencją do Boga niepotrzebny (patrząc z perspektywy komiksu) i służący jedynie do złagodzenia efektu końcowego, czyli "wielkiego pierdu", który też był groteskowy. Nie lubię gdy adaptacja próbuje wiernie odzwierciedlić karty komiksu po czym wrzuca coś co mocno burzy kontekst. A wystarczyło by podczas tego zebrania wpadł Saint of Killers, wytłukł wszystkich i spalił kościół. W tym tempie to Babcię zobaczymy pewnie gdzieś w 3 sezonie chociaż wieść gminna niesie, że w drugim ma pojawić się Herr Starr więc kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Pierwszy teaser nowego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 czy mi się wydaje że oprócz potyczki Ekipa vs gliny vs Święty to mało co będzie wspólnego z komiksem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Coraz bardziej odchodzą od oryginału, Rogen niech sobie wsadzi gadanie o wierności ekranizacji. Ja już w połowie pierwszego sezonu odpadłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 To będzie kino drogi w stylu Rogena, czyli droga, rozmowy w aucie, motele, droga, rozmowy w aucie, motele, a wszystko przerywane krótkimi scenami akcji. Pewnie w ostatnim odcinku dojadą do miejsca docelowego, czyli wierność komiksowego oryginału skończy się na... 1-2 zeszytach? Bo ile zajęło im przejechanie w komiksach z wiochy do miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 https://www.youtube.com/watch?v=YQN4HivD5jk https://www.youtube.com/watch?v=_UkTs42GPuI Czeeeeeekaaaaaaaam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Oczy mi krwawią, brakuje tylko śmiechu z puszki i loga Comedy Central Przypominam, że w Polsce wydawnictwo Egmont wznowiło Kaznodzieję. Na prawdę warto, przeczytać pierwowzór tej syerdoliny od AMC http://aros.pl/ksiazka/kaznodzieja-tom-1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Pierwsze 2 epy nowego sezonu już są. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 902 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Jest lepiej niż w 1 sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Pierwszy odcinek wciąga du.pą cały poprzedni sezon. Nie można było takiego serialu od początku zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Pierwszy ep 2 sezonu rzeczywiście zaje. Za to w 2 ep znowu zwolnienie tempa i dużo gadaniny. Sympatycznie się to ogląda ale w rzeczywistości czekam na opowieści o rodzinie księdza, trumnie i o pewnym kowboju co wpadł do piekła też bym zobaczył. :p Serial nie urywa ale z sentymentu dla świetnego komiksu jakoś wchodzi. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez wuJJek Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) 3 ep powykręcany przez niezłe postaci drugoplanowe. Pan pies pozamiatał, że nie wspomnę, że wraca mocniej wątek Eugene i kogo on spotyka w piekle to :obama: Poza tym odcinki nieco się ciągną, dialogi w komiksie wchodzą o wiele łatwiej. Edytowane 4 Lipca 2017 przez wuJJek Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Ok sezon zaczął się nieźle bo jednak poszli w stronę komiksu. Jednak mieszają niepotrzebnie i przedłużaja. Jest sporo smaczków i kiedy człowiek myśli już że pójdą w wątki z kart to taki chu.j. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi