Opublikowano 24 maja 20168 l Mój kolega miał taką samą sytuację, tyle że ukradziono mu aparat cyfrowy wart 500zł. Osoby wykonujące remont twierdziły że nic o nim nie wiedzą. Kumpel zgłosił sprawę na policję i wezwano na przesłuchanie podejrzanych po czym wypuszczono i sprawę umorzono. Nie przyznali się a mamy domniemanie niewinności. Osoba która jest teraz w posiadaniu tej konsoli prawdopodobnie będzie trzymać nadal w pudełku aby zyskiwała na wartości więc czajenie się na nią w sieci raczej nie przyniesie rezultatu.
Opublikowano 24 maja 20168 l Mój kolega miał taką samą sytuację, tyle że ukradziono mu aparat cyfrowy wart 500zł. Osoby wykonujące remont twierdziły że nic o nim nie wiedzą. Kumpel zgłosił sprawę na policję i wezwano na przesłuchanie podejrzanych po czym wypuszczono i sprawę umorzono. Nie przyznali się a mamy domniemanie niewinności. Osoba która jest teraz w posiadaniu tej konsoli prawdopodobnie będzie trzymać nadal w pudełku aby zyskiwała na wartości więc czajenie się na nią w sieci raczej nie przyniesie rezultatu. Problem solved[emoji2]
Opublikowano 24 maja 20168 l Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. BOOM! Dostałem dzisiaj info z jednego z lombardów, ze ktos pytał się za ile moglby sprzedać konsole PS4, która była nietrafionym prezentem. Wiadomosc zostala wyslana w piątek i koles zrobił fotke konsoli a w sumie tylko opakowania na ktorym byl numer seryjny, ktory pokrywał sie oczywiscie z moim. Najlepsza rzecz w tym wszystkim to to ze koles wysłał wiadomosc przez Facebooka do tego lombardu i osoba, ktora to wysłala to byl typ co u mnie robil remont XDDDDDDDDDDDDDD Szybko z tymi informacjami pojechalem na psy, zweryfikowali to, zlapali go i przesluchali, wieczorem dzisiaj dostałem info ze konsola sie odnalazla a typek sie przyznał Konsola jest na komendzie, co prawda rozpakowana ale wszystko z tego co mowil policjant znajduje sie (nie wiem czy policja otworzyla w celu weryfikacji czy nie) takze jestem mega szczesliwy. Przynajmniej jutro poznam indywidualny numer mojej konsoli xd
Opublikowano 24 maja 20168 l ten zięć to prawdziwy janusz złodziejstwa xd ja jak bym chcial takiego fanta o(pipi)ić to bym do innego miasta pojechal, a nawet województwa. pamiętacie tych dwóch typków co ukradli aparat od fotografa, a jednemu fotograf fote machy strzelil? xd Edytowane 24 maja 20168 l przez Andżej
Opublikowano 24 maja 20168 l Matko ale patologia ... Ale dobrze że wszystko się szczęśliwie skończyło i nie było niepotrzebnych twistów.
Opublikowano 24 maja 20168 l chlop co robil remont to mega imbecyl xDDD ale dobrze ze konsola sie odnalazla haha szkoda tylko ze typ pewnie nie dostanie zadnego wyroku
Opublikowano 24 maja 20168 l koles dostanie zawiasy, a w miedzy czasie wkurzy sie na redmisu, wie gdzie on mieszka i go zabije, tak bedzie
Opublikowano 24 maja 20168 l Redmitsu ale jak ten typ ci to rozpakował to jeszcze możesz go dojechać odszkodowaniem w postępowaniu cywilnym. A w przypadku takiej kur.wy jest to jak najbardziej wskazane. Edytowane 24 maja 20168 l przez ragus
Opublikowano 24 maja 20168 l bardzo sympatyczne zakończenie z ficzerem zawierającym popularny pogarda content z januszy kradzieżingu
Opublikowano 24 maja 20168 l Dobrze, że sprzęt w ogóle się odnalazł. Kiedyś mieszkałem w takim akademiku, gdzie ktoś regularnie wchodził przez okna do pokoi na pierwszym piętrze i kradł różne cenne rzeczy. Sprawa skończyła się na spisaniu zeznań poszkodowanych taka skuteczność stróżów prawa, jak się człowiek sam nie zatroszczy o swoje, to nie ma co na nich polegać. Edytowane 24 maja 20168 l przez Masamune
Opublikowano 24 maja 20168 l Autor No wlasnie nie wiem, bo kiedys mial juz zawiasy ze pobicie, wiec moze miec spory problem ; )
Opublikowano 24 maja 20168 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Słownik polsko - patologiczny "Nietrafiony prezent" = "Zajumany""Nie wiem czy działa, dostałem w rozliczeniu" = "Nie działa" "Nowy, folia zdjęta dla sprawdzenia zawartości" = "Używany"
Opublikowano 24 maja 20168 l Widać, że typ wiedział miej więcej ile to może być warte, więc nie był to taki typowy Janusz. Z drugiej jednak strony próba sprzedaży kradzionego towaru, dodatkowo tak deficytowego w swojej miejscowości jest totalnym debilizmem xD Dobrze, że sprawa się wyjaśniła i odzyskałeś konsolke Swoją drogą zapłaciłeś temu lombardowi za info? Wiem jak to czasem jest w Polsce - jak nie dasz kilku złoty, to nikt Ci nic nie powie :x Edytowane 24 maja 20168 l przez Starh
Opublikowano 24 maja 20168 l Autor Nie wiedział ile to jest warte, jak poszedl ze mna pierwszy raz na komende bo go podalem jako podejrzanego (cytuje: "no po co mialbym ci to krasc, zeby sobie psuc renome na miescie? Wtedy juz roboty nigdzie nie dostalbym, no ale spoko przeciez jej nie ukradlem to i odciski palcow dam") i musialem podac przy nim wartosc sprzetu to podalem 4-5k golda to wtedy sie troche zdziwil. Prawdpodobnie myslal ze to zwykla ps4 a ze byla zafoliowana to dlatego na nia sie rzucil, w pokoju bylo pelno sprzetu, laptop, amplituner, sluchawki, tablet i masa innych (pipi). Wzial tylko konsole zafoliowana ; )
Opublikowano 24 maja 20168 l No wlasnie nie wiem, bo kiedys mial juz zawiasy ze pobicie, wiec moze miec spory problem ; ) Ja bym szczelnie zamykal drzwi i okna jak tak
Opublikowano 25 maja 20168 l To teraz sprawdzic jeszcze ile straciles na rozpakowaniu i tak jak ragus pisze.
Opublikowano 25 maja 20168 l Znawcą nie jestem ale na rozsądek to 20th Anniversary Nie rozpakowana = 4500 - 6000 golda Już rozpakowana = 3500 - 4500 golda Można by się jeszcze prawnie szarpać o te 1500 zł.
Opublikowano 25 maja 20168 l Dobrze że sprawa szybko się rozstrzygnęła, ale z drugiej strony liczyłem na jakiś wjazd spartakusów na tego typa
Opublikowano 25 maja 20168 l To teraz wpie.rdol korekcyjny dla patusa z pomocą kolegów autora tematu i dopiero wtedy będzie happy end!
Opublikowano 25 maja 20168 l Jakby chodziło o xboxa jakiegoś limitowanego w folii to też bym chętnie kolesiowi naklepał, ale tak... :reggie: