Skocz do zawartości

Skradziona Playstation 4 20th

Redmitsu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój kolega miał taką samą sytuację, tyle że ukradziono mu aparat cyfrowy wart 500zł. Osoby wykonujące remont twierdziły że nic o nim nie wiedzą.

Kumpel zgłosił sprawę na policję i wezwano na przesłuchanie podejrzanych po czym wypuszczono i sprawę umorzono. Nie przyznali się a mamy domniemanie niewinności.

Osoba która jest teraz w posiadaniu tej konsoli prawdopodobnie będzie trzymać nadal w pudełku aby zyskiwała na wartości więc czajenie się na nią w sieci raczej nie przyniesie rezultatu.

Opublikowano

Mój kolega miał taką samą sytuację, tyle że ukradziono mu aparat cyfrowy wart 500zł. Osoby wykonujące remont twierdziły że nic o nim nie wiedzą.

Kumpel zgłosił sprawę na policję i wezwano na przesłuchanie podejrzanych po czym wypuszczono i sprawę umorzono. Nie przyznali się a mamy domniemanie niewinności.

Osoba która jest teraz w posiadaniu tej konsoli prawdopodobnie będzie trzymać nadal w pudełku aby zyskiwała na wartości więc czajenie się na nią w sieci raczej nie przyniesie rezultatu.

Problem solved
Opublikowano (edytowane)

ten zięć to prawdziwy janusz złodziejstwa xd

ja jak bym chcial takiego fanta o(pipi)ić to bym do innego miasta pojechal, a nawet województwa.

pamiętacie tych dwóch typków co ukradli aparat od fotografa, a jednemu fotograf fote machy strzelil? xd

Edytowane przez Andżej
  • Plusik 1
Opublikowano

chlop co robil remont to mega imbecyl xDDD ale dobrze ze konsola sie odnalazla haha szkoda tylko ze typ pewnie nie dostanie zadnego wyroku

Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

Redmitsu ale jak ten typ ci to rozpakował to jeszcze możesz go dojechać odszkodowaniem w postępowaniu cywilnym.

A w przypadku takiej kur.wy jest to jak najbardziej wskazane.

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Dobrze, że sprzęt w ogóle się odnalazł. Kiedyś mieszkałem w takim akademiku, gdzie ktoś regularnie wchodził przez okna do pokoi na pierwszym piętrze i kradł różne cenne rzeczy. Sprawa skończyła się na spisaniu zeznań poszkodowanych ;) taka skuteczność stróżów prawa, jak się człowiek sam nie zatroszczy o swoje, to nie ma co na nich polegać.

Edytowane przez Masamune
Opublikowano (edytowane)

Widać, że typ wiedział miej więcej ile to może być warte, więc nie był to taki typowy Janusz. Z drugiej jednak strony próba sprzedaży kradzionego towaru, dodatkowo tak deficytowego w swojej miejscowości jest totalnym debilizmem xD 

Dobrze, że sprawa się wyjaśniła i odzyskałeś konsolke ;)

Swoją drogą zapłaciłeś temu lombardowi za info? Wiem jak to czasem jest w Polsce - jak nie dasz kilku złoty, to nikt Ci nic nie powie :x

Edytowane przez Starh
Opublikowano

Nie wiedział ile to jest warte, jak poszedl ze mna pierwszy raz na komende bo go podalem jako podejrzanego (cytuje: "no po co mialbym ci to krasc, zeby sobie psuc renome na miescie? Wtedy juz roboty nigdzie nie dostalbym, no ale spoko przeciez jej nie ukradlem to i odciski palcow dam") i musialem podac przy nim wartosc sprzetu to podalem 4-5k golda to wtedy sie troche zdziwil. Prawdpodobnie myslal ze to zwykla ps4 a ze byla zafoliowana to dlatego na nia sie rzucil, w pokoju bylo pelno sprzetu, laptop, amplituner, sluchawki, tablet i masa innych (pipi). Wzial tylko konsole zafoliowana ; )

Gość ragus
Opublikowano

Podaj datę rozprawy to przyjedzie autokar z użytkownikami z forum.

Opublikowano

Znawcą nie jestem ale na rozsądek to 20th Anniversary

• Nie rozpakowana  = 4500 - 6000 golda
  • Już rozpakowana = 3500 - 4500 golda 

Można by się jeszcze prawnie szarpać o te 1500 zł.