Dobos 83 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Mój kolega miał taką samą sytuację, tyle że ukradziono mu aparat cyfrowy wart 500zł. Osoby wykonujące remont twierdziły że nic o nim nie wiedzą. Kumpel zgłosił sprawę na policję i wezwano na przesłuchanie podejrzanych po czym wypuszczono i sprawę umorzono. Nie przyznali się a mamy domniemanie niewinności. Osoba która jest teraz w posiadaniu tej konsoli prawdopodobnie będzie trzymać nadal w pudełku aby zyskiwała na wartości więc czajenie się na nią w sieci raczej nie przyniesie rezultatu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Mój kolega miał taką samą sytuację, tyle że ukradziono mu aparat cyfrowy wart 500zł. Osoby wykonujące remont twierdziły że nic o nim nie wiedzą. Kumpel zgłosił sprawę na policję i wezwano na przesłuchanie podejrzanych po czym wypuszczono i sprawę umorzono. Nie przyznali się a mamy domniemanie niewinności. Osoba która jest teraz w posiadaniu tej konsoli prawdopodobnie będzie trzymać nadal w pudełku aby zyskiwała na wartości więc czajenie się na nią w sieci raczej nie przyniesie rezultatu. Problem solved Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Redmitsu 972 Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 BOOM! Dostałem dzisiaj info z jednego z lombardów, ze ktos pytał się za ile moglby sprzedać konsole PS4, która była nietrafionym prezentem. Wiadomosc zostala wyslana w piątek i koles zrobił fotke konsoli a w sumie tylko opakowania na ktorym byl numer seryjny, ktory pokrywał sie oczywiscie z moim. Najlepsza rzecz w tym wszystkim to to ze koles wysłał wiadomosc przez Facebooka do tego lombardu i osoba, ktora to wysłala to byl typ co u mnie robil remont XDDDDDDDDDDDDDD Szybko z tymi informacjami pojechalem na psy, zweryfikowali to, zlapali go i przesluchali, wieczorem dzisiaj dostałem info ze konsola sie odnalazla a typek sie przyznał Konsola jest na komendzie, co prawda rozpakowana ale wszystko z tego co mowil policjant znajduje sie (nie wiem czy policja otworzyla w celu weryfikacji czy nie) takze jestem mega szczesliwy. Przynajmniej jutro poznam indywidualny numer mojej konsoli xd 74 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) ten zięć to prawdziwy janusz złodziejstwa xd ja jak bym chcial takiego fanta o(pipi)ić to bym do innego miasta pojechal, a nawet województwa. pamiętacie tych dwóch typków co ukradli aparat od fotografa, a jednemu fotograf fote machy strzelil? xd Edytowane 24 Maja 2016 przez Andżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Matko ale patologia ... Ale dobrze że wszystko się szczęśliwie skończyło i nie było niepotrzebnych twistów. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 chlop co robil remont to mega imbecyl xDDD ale dobrze ze konsola sie odnalazla haha szkoda tylko ze typ pewnie nie dostanie zadnego wyroku Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 koles dostanie zawiasy, a w miedzy czasie wkurzy sie na redmisu, wie gdzie on mieszka i go zabije, tak bedzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Redmitsu ale jak ten typ ci to rozpakował to jeszcze możesz go dojechać odszkodowaniem w postępowaniu cywilnym. A w przypadku takiej kur.wy jest to jak najbardziej wskazane. Edytowane 24 Maja 2016 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 bardzo sympatyczne zakończenie z ficzerem zawierającym popularny pogarda content z januszy kradzieżingu Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Dobrze, że sprzęt w ogóle się odnalazł. Kiedyś mieszkałem w takim akademiku, gdzie ktoś regularnie wchodził przez okna do pokoi na pierwszym piętrze i kradł różne cenne rzeczy. Sprawa skończyła się na spisaniu zeznań poszkodowanych taka skuteczność stróżów prawa, jak się człowiek sam nie zatroszczy o swoje, to nie ma co na nich polegać. Edytowane 24 Maja 2016 przez Masamune Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 972 Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 No wlasnie nie wiem, bo kiedys mial juz zawiasy ze pobicie, wiec moze miec spory problem ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (pipi)ony demon rozkminy xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. _Red_ 11 992 Opublikowano 24 Maja 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Słownik polsko - patologiczny "Nietrafiony prezent" = "Zajumany""Nie wiem czy działa, dostałem w rozliczeniu" = "Nie działa" "Nowy, folia zdjęta dla sprawdzenia zawartości" = "Używany" 21 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Widać, że typ wiedział miej więcej ile to może być warte, więc nie był to taki typowy Janusz. Z drugiej jednak strony próba sprzedaży kradzionego towaru, dodatkowo tak deficytowego w swojej miejscowości jest totalnym debilizmem xD Dobrze, że sprawa się wyjaśniła i odzyskałeś konsolke Swoją drogą zapłaciłeś temu lombardowi za info? Wiem jak to czasem jest w Polsce - jak nie dasz kilku złoty, to nikt Ci nic nie powie :x Edytowane 24 Maja 2016 przez Starh Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 nie wiem po co cudzysłowia po znakach równości Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 972 Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Nie wiedział ile to jest warte, jak poszedl ze mna pierwszy raz na komende bo go podalem jako podejrzanego (cytuje: "no po co mialbym ci to krasc, zeby sobie psuc renome na miescie? Wtedy juz roboty nigdzie nie dostalbym, no ale spoko przeciez jej nie ukradlem to i odciski palcow dam") i musialem podac przy nim wartosc sprzetu to podalem 4-5k golda to wtedy sie troche zdziwil. Prawdpodobnie myslal ze to zwykla ps4 a ze byla zafoliowana to dlatego na nia sie rzucil, w pokoju bylo pelno sprzetu, laptop, amplituner, sluchawki, tablet i masa innych (pipi). Wzial tylko konsole zafoliowana ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Podaj datę rozprawy to przyjedzie autokar z użytkownikami z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 No wlasnie nie wiem, bo kiedys mial juz zawiasy ze pobicie, wiec moze miec spory problem ; ) Ja bym szczelnie zamykal drzwi i okna jak tak Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 To teraz sprawdzic jeszcze ile straciles na rozpakowaniu i tak jak ragus pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Czemu jeszcze nie jest podane konto tego typka na fb? :] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Znawcą nie jestem ale na rozsądek to 20th Anniversary Nie rozpakowana = 4500 - 6000 golda Już rozpakowana = 3500 - 4500 golda Można by się jeszcze prawnie szarpać o te 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Dobrze że sprawa szybko się rozstrzygnęła, ale z drugiej strony liczyłem na jakiś wjazd spartakusów na tego typa Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 To teraz wpie.rdol korekcyjny dla patusa z pomocą kolegów autora tematu i dopiero wtedy będzie happy end! Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Jeśli w tak szlachetnej sprawie, to ja bardzo chętnie się rozruszam. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 613 Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Jakby chodziło o xboxa jakiegoś limitowanego w folii to też bym chętnie kolesiowi naklepał, ale tak... :reggie: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi