PiotrekP 1 730 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Odcinek już jest, 130 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Szkoda mi to odpalać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Ja wieczorem zasiąde, piwerko, chusteczki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 300 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września 1 hour ago, Bartg said: Ja wieczorem zasiąde, piwerko, chusteczki To samo. Ale płakać nie będę. Pora to skończyć z godnośćią Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Będzie ciężko, mnie moment, jak żegnali się z namiotem i jeszcze Clarkson się rozkleił, że nie miał okazji się Z Top Gearem pożegnać trochę zmiękczył. Ale tu stawiam bardziej na "And on that bombshell, Goodbye" i odjadą ku zachodzącemu słońcu Afryki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września (edytowane) Moja żona to samo dzisiaj mówi. Pizza, prosecco i oglądamy. Ale ten show miał coś kiedy zgraja dorosłych mężczyzn przeżywa koniec podobnie jakby umarła Królowa czy Księżna Wielkiej Brytanii Edytowane 13 września przez Sedrak Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 570 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Smutno wpyte, że to koniec. TG i GT będą dobrą pocztówką dla motoryzacji przełomu 20. i 21. wieku bo kolejne pokolenia już czegoś takiego nie doświadczą. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 769 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września a ostatni Sand Job faktycznie taki słaby? Zostało mi do nadrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 973 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września 3 minuty temu, ginn napisał(a): a ostatni Sand Job faktycznie taki słaby? Zostało mi do nadrobienia. olej marudzenie. obejrzyj i sam oceń. ot kolejna wycieczka trzech emerytów. zachwytów może i nie ma ale dobrze się oglądało, jak wszystko od nich. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Jakiś czas temu widziałem pierwsze odcinki TG gdzie Hammonda jeszcze nie było jak Jeremy z "afro" próbował używać Ferrari na co dzień i chciał wepchnąć choinkę do bagażnika. Jak kolega wyżej pisał ich odejście idealnie wpasowuje się w koniec pięknej epoki prawdziwej motoryzacji kiedy samochody byle różne, odmienne było po prostu jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza
Artur_K 188 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Godzinę temu, Sedrak napisał(a): Jakiś czas temu widziałem pierwsze odcinki TG No kawał życia, do tej pory pamiętam jakie wrażenie robiły na mnie niektóre rzeczy, np. próby zniszczenia Hulixa, pierwsze pływające samochody, czy ich nietypowe wyścigi auto vs. No i chyba pierwszy special jaki pamiętam do wyścig na biegun zaprzęg vs Hilux. No i wiele wiele innych. Moje top jeżeli chodzi o wyprawy to Boliwia, Wietnam i Birma. Pozostaje obejrzenie ostatniej wyprawy (jako właściciel forda capri tym bardziej jestem ciekawy ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Poka Capriego w dziale moto Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 730 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Nawet nie pamiętam jaki był pierwszy fragment TG widziany w necie. Potem wchodziły całe odcinki i zaległe speciale. Afrykę uważam za najlepszy special z czasów TG. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Ja bardzo lubiłem Amerykę Południową. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 037 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Powiem wam, że dawno nic mnie tak nie rozśmieszyło, jak niektóre odcinki tego programu. Autentyczny śmiech do łez. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 300 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września 5 hours ago, ginn said: a ostatni Sand Job faktycznie taki słaby? Zostało mi do nadrobienia. Nie no zły nie był. Trochę śmiesznych motywów, fajne auta. Na pewno leszy epizod od tego z amerykańskimi autami w Anglii. Dlatego Sand Job'a warto obejrzeć. Ja polecam a narzekaczem jestem i uważam że już pora skończyć te farsę, i nawet się cieszę że to definitywny koniec. Jadę po pizze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Chmielinski 212 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Obejrzane, moim zdaniem jeden z najlepszych, jak nie najlepszy odcinek Grand Tour. Bez zbędnych udziwnień, wybuchów, żartów na siłę. Bardzo przypominał czasy Top Gear, gdzie to wszystko było prostsze i trzeba było kombinować ze stosunkowo niskim budżetem. Ech, szkoda się zrobiło pod koniec, ale lepiej skończyć tak niż ciągnąć na siłę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 394 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Jestem po seansie i łezka się w oku kręci. Panowie dostarczyli masy godzin świetnej zabawy i już nigdy nie zobaczymy takiego show, dlatego tym bardziej należą się im wszelkie słowa uznania. Były lepsze i gorsze odcinki, ale zawsze się oglądało z uśmiechem na ustach. Lata lecą, więc najwyższa pora dać sobie spokój, szczególnie gdy się wciąż jest na szczycie. Sam odcinek świetny, mocno przypominał dawne lata Top Gear i pewnie taki mieli cel. Stare kultowe fury, trochę udziwnień na drodze, dziwne przeróbki, itd. Zdecydowanie jeden z lepszych odcinków specjalnych GT (dla mnie ten ze składaniem dżipka wciąż #1). No i końcówka bardzo nastrojowa, ale nie przeciągnęta. Widać, że dali od siebie co mogli na swoje lata i brawo. Na pewno będę wracał wielokrotnie do starych TG i GT, ale kończy się pewna era. Człowiek sobie uświadamia jak ten czas zapierdala, a jeszcze niedawno oglądaliśmy Jeremiego w Atomie. Masakra... Niech panowie korzystają w pełni z emerytury, najwyższa pora. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Top3 odcinków Grand Tour na pewno, wspaniale auta, epickie widoki, genialna muzyka, wszystko się zgadza. Dyszka i chyle czoła za pożegnanie w takim stylu Spoiler Przejazd przez salt flats w rytm Brothers in Arms zmiekczy każdego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 300 Opublikowano 14 września Udostępnij Opublikowano 14 września Byłem z nimi od początku do końca. I nie bede oceniać ostatniego odcinka. Serie Top Gear i Grand Tour w ich wykonaniu to arcydzieło. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 046 Opublikowano 17 września Udostępnij Opublikowano 17 września Panowie wychowali pokolenia fanów motoryzacji i to w najlepszy sposób jaki się dało. Szakunec Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 17 września Udostępnij Opublikowano 17 września (edytowane) Ja chyba podczas odcinku, który kończył cykl w studiu bardziej się wzruszyłem, ale tutaj już dawno się pogodziłem, że to koniec. Najbardziej do mnie jednak trafiły słowa Clarksona, że już się znudził motoryzacją, bo mam podobnie. Czy jest jakaś opcja obejrzeć stare odcinki TG, ale bez polskiego lektora tylko z napisami? Bo wydanie BBC na DVD chyba jest tylko z lektorem? Edit: znalazłem kilka odcinków specjalnych na DVD z lektorem i podobno polskimi napisami, więc dam znać jak przyjdą paczki jak to wygląda Edytowane 17 września przez Sedrak Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 730 Opublikowano 18 września Udostępnij Opublikowano 18 września Odcinek obejrzałem w niedzielę i też się jakoś tak smutno na serduchu zrobiło. Rzecz jasna GT to już nie był stary TG, gdzie po szkole/robocie wypatrywało się nowego odcinka, bo człowiek w tv nie miał jak oglądać. A sam finałowy odcinek? O wiele lepszy od Sand Job, taki "skromniejszy", bez odjechanych przeróbek aut. Nie ma też przynudzania i czas za szybko leci. Pozostaje teraz tylko wracać do starych odcinków- głównie speciali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 18 września Udostępnij Opublikowano 18 września Nie wiem na ile Clarkson koloryzuje, ale w wywiadzie po premierze odcinka mówił, że kręcili go w większości na bani i oprócz samolotu ze sprzętem mieli kilkanaście skrzynek alkoholu dla całej ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 18 września Udostępnij Opublikowano 18 września Ale to chyba było widać. Oni zawsze piwkowali, ale teraz mam wrażenie, że motyw alkoholu był bardzo mocno widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi