PiotrekP 1 863 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego A ten kolejny epizod to też afryka? Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego 3 minutes ago, PiotrekP said: A ten kolejny epizod to też afryka? Tak, ostatni ever odcinek to Zimbabwe. 1 Cytuj
Kaczi 829 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego chłopaki z Auto Alex albo Car Throttle, z którego zresztą Alex odszedł i założył Auto Alex. Mają całkiem dobry kontent Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego Sand Job obejrzane i Spoiler mocno przeciętne jak dla mnie. Widać wyczerpanie tej formuły. Auta? Na swój sposób przeciętne, a ich przeróbki też niezbyt odjechane- choć taki mógł być zamysł. Hammond jak zwykle problemy z autem, trochę ładnych widoczków i to tyle. Niby 135 minut a odcinek mógłby trwać 100 i niewiele by stracił. Dobrze że już kończą bo jakby to mieli dalej tak ciągnąć to nie bardzo. Wiem że będą tacy co będą zachwyceni i mają do tego prawo. Przez wiele lat ci trzej wariaci TG i TGT dostarczali nam niezłe show. Były odcinki lepsze i gorsze. Ciekawe i nudne. I za to wszystkim którzy to tworzyli należą się podziękowania, bo to nie tylko zasługa Hammonda, Maya i Clarksona. Czekam na Zimbabwe a potem? Pozostaną stare odcinki na prime i TG gdzieś w odmętach internetu. Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Odcinek zaliczyłem, ale bez specjalnych emocji ot wiało nudą. Mało humoru. Ci panowie zrobili już wszystko z samochodami co było do zrobienia. Nie rozumiem po co pchają sią na takie odludzia i ekstremalne temperatury. Chyba tylko po to żeby dobrze wygrzać stare zmarznięte Angielskie kości. Obecnie oglądam jak Hammond męczy się ze starymi autami i uczy córkę jazdy bokiem w Rajdowej Imprezie A James May plącze się w kuchni gotując wynalazki w swoim żółwim tempie. Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego I ja obejrzałem i faktycznie nic odkrywczego, no ale co jeszcze moga z autami zrobić, chyba nic. I tak ponad 2 godziny minely nie wiadomo kiedy, człowiek dowiedział się nowych rzeczy o świecie - i tak bede tęsknił. To była mega rzecz w kazdej ich podróży po świecie, człowiek dowiedział się więcej ciekawych rzeczy niz w jakiejkolwiek szkole czy programie przyrodniczo-podrozniczym. No i na początku jak leciało Chicago If you leave me now to ciary, że zaraz koniec Jedyne czego nie zrobili nigdy, a wiele razy planowali to podróż przez Rosję, ale z wiadomych względów się to nigdy nie udało. Parę razy już mieli wszystko ogarnięte, ale w ostatnim momencie cofano im zgody na filmowanie. Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Jak dla mnie, dwie najlepsze wyprawy to Mongolia i Wietnam na łodziach. Na trzecim miejscu Kolumbia. Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego 3 hours ago, PiotrekP said: Jak dla mnie, dwie najlepsze wyprawy to Mongolia i Wietnam na łodziach. Na trzecim miejscu Kolumbia. Mongolia to dla mnie top5 ich wszystkich wypraw, także z czasów Top Geara. 1) Wietnam (Clarkson na motocyklu ) 2) Botswana (Oliveeeeeeeeeeeeeeeeer) 3) Boliwia (droga śmierci, wysokości, dżungla) 4) Mongolia (John The Car) 5) Tu bym chyba dał poszukiwanie źródła Nilu (za samochody) 1 Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Jak chodzi o TG to zdecydowanie Źródło Nilu. Mina Maya i "Clarksoooooon!!" po wycięciu maski 1 1 Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Aż sobie wrzuciłem torrenta ze wszystkimi specjalami TG, założę nostalgia hat i lecimy Cytuj
Colin 1 975 Opublikowano 2 lipca Opublikowano 2 lipca https://www.gram.pl/news/jeremy-clarkson-richard-hammond-i-james-may-zegnaja-sie-z-the-grand-tour-wiadomo-kiedy-amazon-wyemituje-ostatni-odcinek-serialu-motoryzacyjnego niby we wrześniu ostatni specjalny odcinek i kurtyna. ciekawe na ile w tym prawdy ale wszystko kiedyś musi się skończyć niestety. 1 Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 2 lipca Opublikowano 2 lipca Ja dzięki odcinkowi Euro Crash spędziłem wakacje w Bled które było celem ich podróży. Nietrudno było odnaleźć miejsca z samego odcinka, bo sama miejscowość jest malutka ale niezwykle urokliwa. Cytuj
MaZZeo 14 239 Opublikowano 3 lipca Opublikowano 3 lipca Ja tam gorąco polecam Farmę Clarksona, jakoś tak ambiwalentnie do tego podchodziłem wcześniej ale jak w końcu usiadłem to w parę dni już prawie skończyłem 3 sezony. Świetny serial. Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 3 lipca Opublikowano 3 lipca 20 hours ago, Colin said: https://www.gram.pl/news/jeremy-clarkson-richard-hammond-i-james-may-zegnaja-sie-z-the-grand-tour-wiadomo-kiedy-amazon-wyemituje-ostatni-odcinek-serialu-motoryzacyjnego niby we wrześniu ostatni specjalny odcinek i kurtyna. ciekawe na ile w tym prawdy ale wszystko kiedyś musi się skończyć niestety. Całą trójka + Andy Wilman już potwierdziła, że to ostatni odcinek GT i jedyne co, to jak się znudzą obecnymi projektami (Farma, Warsztat Hammonda, podróże Jamesa) to może coś jeszcze nakręcą w przyszłości. 7 minutes ago, MaZZeo said: Ja tam gorąco polecam Farmę Clarksona, jakoś tak ambiwalentnie do tego podchodziłem wcześniej ale jak w końcu usiadłem to w parę dni już prawie skończyłem 3 sezony. Świetny serial. Farma jest świetna i fajnie pokazuje, w jakiej dupie po Brexicie jest przeciętny brytyjski rolnik. Teraz Clarkson widziałem wspominał, że mieli bardzo słabe zbiory jęczmienia i odkupują jęczmień od lokalnych farmerów, zamiast sprowadzać taniej zza granicy, bo ich farma ma tyle źródeł finansowania, że mogą sobie na to pozwolić. W pierwszym sezonie chyba były rozmowy z rolnikami, którzy wprost mówili, że gdyby nie jedli tego co sami wyprodukują to by z głodu umarli bo ledwo na zero wychodzą w skali roku. Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 3 lipca Opublikowano 3 lipca Był tez temat dofinansowań. Clarkson zarobił na farmie kilkaset funtów z ziaren w skali roku! i wspominał, że ma Nas tj. Amazon i tak dalej, a farmerzy jak mają sobie poradzić to już nie ma pojęcia. Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 17 lipca Opublikowano 17 lipca Spółka, która zrzeszała wielką trójce w GT została rozwiązana, więc faktycznie koniec... Każdy widział już, że to był cień ich najlepszych lat, ale jednak trochę smuteczek Cytuj
ddreamer 4 Opublikowano 22 lipca Opublikowano 22 lipca Koniec był oczywisty odkąd Clarkson odniósl suckes z Clarkson's Farm Cytuj
Chmielinski 214 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca Koniec był oczywisty już wcześniej. Praktycznie od początku Grand Tour było takie wymęczone jakby za karę to robili. Pewnie będzie smutno obejrzeć ostatni odcinek z nimi, ale chyba lepiej, żeby to już skończyli niż ciągnąć na siłę. Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca I tak jestem w szoku, że tak długo to ciągnęli. Stare dziady chcą w końcu odpocząć W pełni na to zasłużyli. Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca U mnie niestety cała magia zniknęła razem z Top gearem. Wydaje mi się, że całą oprawę i ten klimat to również tworzyli tam montarzyści, ludzie od scenariuszu też było kilka. Clarkson sam tego nie robił i widać to było już w Gran Tour, który po pierwszym sezonie stracił zainteresowanie dla mnie kompletnie. Top gear to był ewenement, tyle sezonów zrobić i każdy praktycznie poza ostatnim trzymał poziom. Do dzisiaj sobie włączam stare sezony i mam ubaw jak za pierwszym razem. Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca Grand Tour z tego namiotu był słaby i to każdy wiedział, nawet oni. Ale te specjalne odcinki wciąż były świetne i kilka było zdecydowanie na poziomie tych z czasów Top Gear albo jeszcze lepiej, więc dobrze że poszli w tę stronę. Odcinek, gdzie składali sami terenówkę i potem nią jechali to chyba #1 całej serii. 1 Cytuj
Chmielinski 214 Opublikowano 25 lipca Opublikowano 25 lipca W dniu 23.07.2024 o 23:59, oFi napisał(a): U mnie niestety cała magia zniknęła razem z Top gearem. Wydaje mi się, że całą oprawę i ten klimat to również tworzyli tam montarzyści, ludzie od scenariuszu też było kilka. Clarkson sam tego nie robił i widać to było już w Gran Tour, który po pierwszym sezonie stracił zainteresowanie dla mnie kompletnie. Top gear to był ewenement, tyle sezonów zrobić i każdy praktycznie poza ostatnim trzymał poziom. Do dzisiaj sobie włączam stare sezony i mam ubaw jak za pierwszym razem. Teoretycznie tam za tą trójką poszła chyba masa innych ludzi, w tym Andy Willman, który był mózgiem całego programu. Mam wrażenie, że chcieli z jednej strony na siłę utrzymać format TG, ale jednocześnie zrobić to na nowo i bardziej "edgy" i to po prostu nie wyszło. W TG jednak robotę robiło to, że musieli być poprawni politycznie, ale byli też sobą i różne docinki realizowali w sposób bardziej kreatywny. Cytuj
ddreamer 4 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia W dniu 25.07.2024 o 03:03, Chmielinski napisał(a): Teoretycznie tam za tą trójką poszła chyba masa innych ludzi, w tym Andy Willman, który był mózgiem całego programu. Mam wrażenie, że chcieli z jednej strony na siłę utrzymać format TG, ale jednocześnie zrobić to na nowo i bardziej "edgy" i to po prostu nie wyszło. W TG jednak robotę robiło to, że musieli być poprawni politycznie, ale byli też sobą i różne docinki realizowali w sposób bardziej kreatywny. W GT według mnie było zbyt bardzo scenariuszowo i zanim zaczeli robić te duże wyprawy to każdy odcinek był taki sam, a w Top Gear było coś innego zawsze no i mieli gości Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Ja bardzo lubiłem oryginalny TG, ten miks testów na serio, wygłupów, wywiadu z celebrytą i okrążenia, cała formuła była naprawdę strawna. Teraz poszli w mega wygłupy, ale całość zrobiła się sztuczna. Imo ludzie szukają też większej autentyczności i dlatego tak lubimy Farmę, gdzie Clarkson jest sobą i tak wypada najlepiej. Na szczęście youtuberzy dostarczają obecnie naprawdę spoko content i każdy znajdzie coś dla siebie. 1 Cytuj
funditto 661 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Kurde, jaki hejt na The Grand Tour :o Oczywiście kiedyś uwielbiałem Top Gear, ale pierwszy sezon Grand Tour podobał mi się jeszcze bardziej. Następne były trochę gorsze, ale nadal świetne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi