UberAdi 2 285 Opublikowano 31 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2016 Cliff Blesziński robi coś takiego: Shooter z elementami MOBY chociaż Cliff zarzekał się, że będzie to arena shooter. Nie jestem fanem tego typu shooterów w których mamy system papier, kamień, nożyce a postacie mają skille i ulty bo to zupełne odejście od tradycji gatunku w którym wygrywał lepszy a nie ten który miał kontrę na określoną postać. Z tego co widziałem, nie ma jeszcze oficjalnej daty premiery. Dostałem dziś klucz na dostęp do alpha eventu jednak potrwa on tylko kilka godzin w piątek i sobotę. W sobotę pogram ze streamem to może coś ciekawego nagram i napiszę jakieś wrażenia. 20 minut gameplayu od IGN: Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 31 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2016 Dziwne myślałem że to będzie czysto skillowa naparzanka. No cóż i tak czekam zobaczyć jak to będzie imo fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 285 Opublikowano 4 czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 czerwca 2016 Zagrałem niecałe 4 mecze w czasie tego alpha eventu, spróbowałem każdej postaci i wyrobiłem sobie zdanie. CliffyB od pierwszych zapowiedzi głośno mówił o powrocie do korzeni "hardkorowych arena shooterów" które tak kochał. Niezły troll. To dokładnie ten sam gatunek co Overwatch w trochę mniej bajkowym klimacie i z he he cool przekleństwami. Czyli dostajemy kolejnego shootera z elementami MOBY będącego do oporu noob friendly. Tempo rozgrywki jest również porównywalne do gry Blizza, w moim odczuciu miejscami można zasnąć. Szczególnie Titanem który pełni rolę tanka, gra nim to męka dopóki nie odpalimy ulta z którym zadajemy takie obrażenia, że wszystko pada w moment. Dla mnie osobiście taki brak "płynności" w poruszaniu i różne tempo przemieszczania się poszczególnych postaci to mechanika która do shooterów zupełnie nie pasuje i psuje dynamikę gry. Nie ma weapon pickupów, każda postać ma swoja bron i zestaw skilli. Nie ma health pickupów, leczymy się stojąc w określonym miejscu w bazie. Dla mnie ten gatunek to komedia, w dodatku bardzo nudna. Brak pickupów na mapach o które trzeba walczyć, wolne tempo rozgrywki, noskillowe skille (heh) i mechanika papier-kamień-nożyce z gier MOBA sprawiają, że w ankiecie po evencie odznaczyłem punkt w którym deklaruje chęć dalszego uczestnictwa w alpha testach. Nie o takie shootery nic nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
OmerPL 20 Opublikowano 22 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2016 Hej, otrzymałem kod na alphę LawBreakers w dniach 22 - 23 lipca (oczywiście Steam). Kto pierwszy ten... będzie miał 0GZAE-CPA72-DQH0P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 22 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2016 Hej, otrzymałem kod na alphę LawBreakers w dniach 22 - 23 lipca (oczywiście Steam). Kto pierwszy ten... będzie miał 0GZAE-CPA72-DQH0P Dzięki wielkie już się ściąga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
OmerPL 20 Opublikowano 22 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2016 Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza
OmerPL 20 Opublikowano 28 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2016 Hej! Dostałem jeszcze dwa kody na alphe. Aktualna od 28 do 31 lipca. Friend Alpha Key 1: YQLGY-JFXI5-E3K78 Friend Alpha Key 2: C4BDN-53G6R-YHBQE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 28 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2016 Wziąłem drugi. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza
OmerPL 20 Opublikowano 28 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2016 No i fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 28 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2016 Pograłem godzinkę, co pozwoliło mi rozegrać jakieś 4 mecze. Nadal nie rozumiem co tylu ludzi widzi w moba fps-ach, jak zresztą i w samych mobach. Gra się w to nijako, a skillowości też tutaj nie zauważam. No, może tylko trzeba coś ogarniać grając tą babką która ma miecz i linkę do przyciągania się. Akrobacje, jakie potrafią wyczyniać nią niektórzy gracze budzą szacun. Może faktycznie jest to aż nazbyt podobne do Overwatcha, wyłączając oczywiście mniej bajkową stylistykę, ale nie wiem, nie grałem. Werdykt: meh Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi