Frantik 2 571 Opublikowano 19 czerwca 2018 Opublikowano 19 czerwca 2018 Odcinek o Indianinie totalnie do zaorania. Wczorajszy już lepszy, choć mam obawy, że przerodzi się to już tam w kompletny festiwal psychopatów, po tym co spotkało Dolores i ziomka w czerni Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 19 czerwca 2018 Opublikowano 19 czerwca 2018 Przerwałem w połowie odcinka z indianinem, skończe na pewno bo chce zobaczyć jak zakończą sezon, ale hajp kompletnie opadł na WW, gdy wcześniej człowiek czekał na każdy poniedziałek. 1 sezon był GOTY tu za dużo strzelania, chodzenia i zamieszania Cytuj
Pupcio 18 423 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 dobrze że za tydzień koniec tego ścierwa No nie wyszło kerowniku Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 Niech mi dobra duszyszka opowie co się działo od 8 odcinka w kilku zdaniach, może obejrze wtedy ostatni. Ogólnie opuszczanie odcinków to chyba najwieksza potwarz dla serialu. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 Ósmego mogło by nie byc. Totalnie. Dziewiąty już fajny. Dało radę obejrzeć bez znużenia. 2 Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 No i finał... W moim odczuciu połowę z tych niemal 90 minut można przekimać, co jakiś czas łypiąc tylko jednym okiem na ekran, a przez drugą coraz częściej pytać się w duchu "Co tu się, kurła, właśnie odpierdala?" 1 Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Finał jak najbardziej dobry... gdyby nie te minuty po śmierci Spoiler Maeve. Ich mogłoby nie być. Piękne zdjęcia i nawiązania do Księgi Wyjścia jak i Apokalipsy (choć Tessa nie musiała nazywać rzeczy oczywistej, czyli Clementine). Niestety usunięcie datowania wspomnień u Bernarda pomieszało nie tylko jego myśli ale też całą fabułę drugiego sezonu. Ciężko się to oglądało nie wiedząc, w którym momencie jesteśmy. W dialogach dużo Ghost in the Shell co też nie ułatwiało oglądania ale wypełniło obraz swoistą poetyckością. Najlepiej wypadły wątki Maeve i spółki plus osobiste relacje z Sizemorem, Ford i William. Z tym ostatnim jest tylko problem z motywacją. Problemem tego sezonu jest brak pomysłu na niego. Cały czas krążą wokół Doliny i prawdę powiedziawszy mieli za dużo odcinków na ten sezon co skutkowało to odcinkiem z Indianinem czy wspomnienia Mężczyzny w Czerni. Pierwszy dobry jako stand alone ale słaby jako część WW, a drugi przybliżył postać Williama. Chyba nie sądzili, że 1 sezon się uda więc wątek Labiryntu musiał zostać jakoś przemodelowany. Trzeci sezon (lub finał) został nawet zaspoilerowany po napisach. Spoiler Obrócona w ruinę Kuznia pokazuje karę Williama za grzechy. Dążenie do nieśmiertelności zaprowadziło go do pętli gdzie raz za razem zabija córkę. Niestety przez to postać Williama zatraci sens bycia w trzecim sezonie skoro wiadomo kim jest i jaki jest jego koniec. Ostatnie minuty pokazały też, że kilkoro może jeszcze wrócić do gry (te dwie ciapy towarzyszące ekipie Maeve). Rozgrywki przeniosą się zapewne na realny świat. Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 27 czerwca 2018 Opublikowano 27 czerwca 2018 Co co sceny po napisach: To jak, wypierdy drukarek 3d przejęły kontrolę nad planetą? Bo ja innej interpretacji nie widzę. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 27 czerwca 2018 Opublikowano 27 czerwca 2018 To albo tylko tak ma to wyglądać. Scena pokazuje, że sporo wody upłynęło Spoiler po zatopieniu Kuźni co potwierdza tylko, że córka w tej scenie jest hostem tak jak i William. Pytanie czy William uratowany tuż przed odpłynięciem Dolores w ciele Hale jest też hostem? Wcześniej grzebał w ramieniu w poszukiwaniu śladów bycia hostem ale przerwała mu Dolores i nie wiemy nic. Moje zdanie? Dolores przejęła Delos z rąk Williama i wpędziła go (już jako hosta) w pętlę bo jak sama wspominała nie pozwoli mu tak łatwo się wymigać. Tu więc rodzi się pytanie czy został nam zaspoilerowany finał pojedynku Dolores z Bernardem i koniec Westworld? Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 9 lipca 2018 Opublikowano 9 lipca 2018 Skończyłem dzisiaj, no i nie wiem co tak słabo. Fałszywy mesjasz niestety, wszystkie postacie prócz Wiliama są nudne w tym sezonie, a i sam motyw przewodni nie jest nawet w połowie tak interesujący jak droga przez labirynt do świadomości z pierwszego. Ciekawych dialogów ze świecą szukać, wszystko jest jakieś takie banalne, tylko przedstawione w na siłę skomplikowanej formie, która ma ukryć fakt, że treściowo ten sezon niedomaga w porównaniu do poprzednika. No w sumie stare dobre wyrażenie "przerost formy nad treścią" idealnie oddaje moje odczucia co do tego sezonu. Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 16 lipca 2018 Opublikowano 16 lipca 2018 Wczoraj oglądnąłem do końca. Czeka mnie pewnie dzisiaj powtórka ostatniego odcinka bo żona zasnęła i nie ciesze się na ponowny seans. WWS01 jest nieporównywalnie lepszym dziełem. Spójny, świeży z ogromnym twistem na koniec. Tutaj wiemy, że będzie się reżyser bawił narracją skacząc po osi czasu. Cały czar pryska. To jest mój największy zarzut do S02 - niepotrzebnie powielono koncepcję narracji z S01. Powinni spróbować opowiedzieć historię w inny sposób, być może alternatywnych wymiarów. Wtedy, siłą rzeczy, byłaby inna ale efekt "wow" na koniec mógłby zostać utrzymany. Suma summarum, S01 był zbyt wyrazisty. Do tego stopnia, że kopiowanie jego rozwiązań odbiło się kontynuacji czkawką. Spoiler Rozbroiła mnie misja Dolores: "Zniszczmy Kolebkę, bo wtedy nie będą mieli nad nami władzy". Rozumiałem to tak, że śmiertelność dodałaby ich życiu sensu. A tu się okazuje, że jeśli można wyciągnąć metalowa kulkę to nadal są hości niesmiertelni, tylko, że nie wracają do systemu.... Cytuj
boston_luke 193 Opublikowano 16 lipca 2018 Opublikowano 16 lipca 2018 9 godzin temu, szczudel napisał: Czeka mnie pewnie dzisiaj powtórka ostatniego odcinka bo żona zasnęła i nie ciesze się na ponowny seans. Nigdy tego nie zrozumiem Nie chcesz jeszcze raz ogladac, to nie ogladaj. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 1 sierpnia 2018 Opublikowano 1 sierpnia 2018 Koniec. Imo droga przez mękę. Strasznie przekombinowany drugi sezon, wolałbym aby pozostało to w klimatach pierwszego sezonu, zwłaszcza, że mogli pobawić się Samurajami. Trzeciego sezonu nie obejrzę. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 6 września 2018 Opublikowano 6 września 2018 HBO poinformowało, że zdjęcia do 3 sezonu ruszą dopiero w marcu przyszłego roku, więc premiery przed 2020 raczej bym się nie spodziewał... Może to i dobrze? Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 No i HBO potwierdziło, że 3 sezon dopiero w 2020. Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 18 kwietnia 2019 Opublikowano 18 kwietnia 2019 Nie wiem po co oni to ciągną. Pierwszy sezon to jeden z najlepszych seriali, drugi, przez znajomość sposobu narracji to już woda po kisielu. 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 20 maja 2019 Opublikowano 20 maja 2019 fajny trailer, szkoda ze nie dotrwałem do konca drugiego, ale jak myśle o tych kowbojach to mnie skręca. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 18 lipca 2019 Opublikowano 18 lipca 2019 Showrunner o 3 sezonie This is season is a little less of a guessing game and more of an experience with the hosts finally getting to meet their makers... I love shows that find a groove and hang with it for 100 episodes — that was never this show. We always wanted every season to find our characters in radically different circumstances. And with a cast this talented, watching the metamorphosis of all these characters is one of the most fun parts. 1 Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 20 lipca 2019 Opublikowano 20 lipca 2019 U mnie jakoś zero hypu po tym 2 sezonie. Balonik napompowali ale coś nie pykło. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 20 lipca 2019 Opublikowano 20 lipca 2019 Dla mnie miazga. Westworld, Watchmen i His Dark Materials. Ale HBO dostarcza. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 20 lipca 2019 Opublikowano 20 lipca 2019 Ziew. Drugi sezon za mocno mnie zamulił abym się zainteresował. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 19 sierpnia 2019 Opublikowano 19 sierpnia 2019 4 sezon potwierdzony. Premiera na początku 2021. https://discussingfilm.net/2019/08/19/westworld-renewed-for-season-4-exclusive/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi