Gość Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Uwaga odnośnie rzutów wolnych. Rozwiązanie z ręcznym przesuwaniem bramkarza powoduje, że rzuty wolne w kanapowych pojedynkach nie mają racji bytu. Skoro rywal widzi gdzie celuję, to właściwie zawsze zdąży ustawić odpowiednio bramkarza. Z drugiej strony, rzuty wolne z odległości 20-25 są tak proste, że zawodnik z FK w granicach 80 daje ci bramkę raz na dwa strzały. Rzut wolny powinien mieć mniejszą skuteczność, ale też dawać jakieś szanse na bramkę, a nie być rozwiązaniem sytuacji dla broniącego się kiedy idziesz z groźną kontrą. Cytuj
Wojtas angol 20 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 sierpnia 2016 (edytowane) Też ale zaznaczasz z l2 a później gdzie indziej o oddajesz strzał Edytowane 4 sierpnia 2016 przez Wojtas angol Cytuj
Gość Opublikowano 4 sierpnia 2016 Opublikowano 4 sierpnia 2016 Oooo człowiek się uczy całe życie. Dzięki SZYKUJ DUPĘ PLEJU! Cytuj
nero2082 822 Opublikowano 5 sierpnia 2016 Opublikowano 5 sierpnia 2016 naprawdę nieźle to wygląda, bramkarze nie puszczają wszystkiego znowu trzeba będzie kupić 2 piłeczki Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 6 sierpnia 2016 Opublikowano 6 sierpnia 2016 Wygląda zacnie, w tym roku na pewno pes tylko mam nadzieje, że ktoś pójdzie po rozum do głowy by w myclub można było samemu ustawiać taktykę bo to głupota i dramat. Cytuj
TrueGrand 14 Opublikowano 6 sierpnia 2016 Opublikowano 6 sierpnia 2016 Ale w MyClub można grać 3 trenerami jednocześnie (zmieniając ) więc można kombinować . Oczywiście jest to głupie, że nie da się samemu zmieniać suwaków, ale dodawanie asystentów ratuje sytuację w jakimś stopniu . Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 7 sierpnia 2016 Opublikowano 7 sierpnia 2016 (edytowane) Z tego co widziałem na jakimś filmiku to sporo się zmieni w ustawianiu taktyki bo będą już jakieś gotowe schematy, tiki taka itp. Problemem jest, że większość trenerów nie pomieści wszystkich gwiazdy i trzeba wybierać tych najlepszych a taki pojawia się raz na dobę do kupienia, gdyby dali całą listę trenerów do nabycia a nie kazali czekać miesiąc aż pojawi się ten odpowiedni to by trochę uratowało sytuację. Może dodadzą też możliwość stworzenia własnego turnieju poniżej 8 osob bo chyba czas najwyższy xd Edytowane 7 sierpnia 2016 przez simonldz Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 7 sierpnia 2016 Opublikowano 7 sierpnia 2016 Ja tu dalej widzę TRÓJKĄT/IGREK czyli gówniany online. Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 7 sierpnia 2016 Opublikowano 7 sierpnia 2016 znowu wszystko się ślizga, znowu słaby system kolizji, znowu to jest taka gra na automaty. Nie przekonuje mnie to. Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 7 sierpnia 2016 Opublikowano 7 sierpnia 2016 ci poprawieni zdaniem konami bramkarze tez mnie niepokoja, sila pesa i frajda od zawsze byly strzaly z dystansu, po prostu fajnie jak wpadaja soczyste bramki zza pola karnego, a nie wzorem starszych fif strzaly zza 16m to tylko dla statystyk i przez caly mecz schematycznie konstruuje sie akcje by wystukac obrone do tej sytuacji 1 na 1 lub szczurka z pola karnego Cytuj
Gość Opublikowano 7 sierpnia 2016 Opublikowano 7 sierpnia 2016 ci poprawieni zdaniem konami bramkarze tez mnie niepokoja, sila pesa i frajda od zawsze byly strzaly z dystansu Dyskutowałbym . Ogólnie w czasach grania online w piłeczkę stawiałbym jednak na ograniczenie roli przypadku/widzimisię komputera w wynikach końcowych. Nie chcę bezsensownego ostrzeliwania bramki z 30 metrów, z zupełnie nieprzygotowanych pozycji, często stojąc wręcz tyłem do bramki, to mi się właśnie kojarzy ze strzałami z dystansu w starych PESach. Nie chodzi o to, że bramkarz powinien wyciągać okienka, bo to po prostu głupie, ale w PES zbyt łatwo można oddać uderzenie o mocy atomówki i precyzji snajpera. To mnie trochę rozwala u fanów PESowych bomb, bo z jednej strony chwalą sobie przegięte petardy, że są takie soczyste i realistyczne (tjaaaa...), a z drugiej strony narzekają, że bramkarze dostają boosta przy ich obronie. Muszą, inaczej mecze fanów napierdalania z 30 metrów kończyłyby się wynikami 10-9. Mnie bardziej zależy na "sprawiedliwym" bronieniu. Bramkarz nie powinien popełniać wciąż tego samego typu błędów, ale też nie powinien latać ciągle od słupka do słupka. W PES 2016 naprawdę rzadko zdarza mi się sytuacja, że wypracowuje sobie 5-6 setek, strzelam dobrze ( tak, że 9 na 10 takich sytuacji wykańczam), ale piłka mija słupek o centymetry albo bramkarz przypomina sobie, że musi wybronić każdy strzał, a z drugiej strony rywal dwa razy widzi moją bramkę, strzela zupełnie z dupy, często po jakieś paraolimpiadzie bramkarza i wygrywa np. 2-0. Nie jest więc źle, ale najlepiej pozbyć randoma w takich sytuacjach, w tym względzie powinni poprawić bramkarzy,tylko nie tak, żeby stawali się supermenami, bez możliwości ich minięcia czy zlobowania. Po prostu kiedy oddajesz zły strzał, to bramkarz powinien mieć większą szansę go wybronić, niż w przypadku strzału dobrego. Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Gdyby nie podania trójkątami, gówniana gra bramkarzy i totalnie odrealnione w kosmos handicapy to 16 byłaby naprawdę dobrą grą i mam nadzieje, że w 17 poprawią to i dodadzą jakieś nowe rozwiązania. Myclub ma mieć jakiś nowy system agentów aby można było losować piłkarzy z danych klubów? Ktoś może przybliżyć temat? nie ukrywam, że najbardziej w ten tryb celuje. Cytuj
TrueGrand 14 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Opublikowano 8 sierpnia 2016 (edytowane) Długie piłki to błahostka, jeśli drużyna nie jest upośledzona jak napisałeś przez odrealniony handicap. Konami chyba sięga dna jeśli chodzi o ingerencję w wynik. Edytowane 8 sierpnia 2016 przez TrueGrand Cytuj
Wojtas angol 20 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 8 sierpnia 2016 Pajgi właśnie przez strzały z dystansu tą moc zawsze odróżniają go od Fify i tu pes ma przewagę, co do tempa to jednak jest wolniej, takie -1,5 z tempa pesa 2016, można będzie spokojnie konstruować akcje i się ustawiać, myślę że wracamy do gry defensywnej i tego sobie zyczę Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Jest jakieś info czy będzie edycja "day one edition" z tymi wszystkimi bonusami co w przedsprzedaży na psstore? Cytuj
TrueGrand 14 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Chyba nie ma info, ale IMO będzie bankowo . Cytuj
Reno 4 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Jak długo po premierze trzeba czekać na patcha z oryginalnymi strojami ? Cytuj
Wojtas angol 20 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 sierpnia 2016 Podobno teraz ma być szybko i sprawnie, zobaczymy Cytuj
TrueGrand 14 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 2 newsy. Dema nie będzie w tym tygodniu ( pewnie za tydzień w czwartek ) Partnerstwo z Liverooolem. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 może za 15 lat będzie kompletna liga. Wierzę. Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 co roku mnie rozwala jak oni sie chwala, ze zdobyli jakas licencje na druzyne, gdzie konkurencja na licencji ma praktycznie juz wszystkie ligi swiata Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 A Manchesteru United nie stracili? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 co roku mnie rozwala jak oni sie chwala, ze zdobyli jakas licencje na druzyne, gdzie konkurencja na licencji ma praktycznie juz wszystkie ligi swiata no może to jest powód dlaczego Konami nie ma np takiej Premier League tak samo jak FIFA nie ma licencji na CL. Zresztą dzieki option file w pompie mam te licencje gorzej, że gra pewnie znów będzie średnio grywalna online. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi