Opublikowano 10 czerwca 20168 l Ale IGN czy inne marne redaktorzyny od kilku lat recenzją PES i FIFA w trybie offline. Czy ktoś w świecie FPS bierze poważnie recenzje gier opierające się tylko I wyłącznie na kampani ( Call Of Duty) ? PES zbiera dobre oceny bo offline ma świetny gameplay, wręcz masakrujacy FIFE. Ale gdy odpalamy PESa online, (pipi) i cały czar pryska. Nie chce mi się tłumaczyć dlaczego. Zagrajcie kilkaset meczy w Online Divisions i wtedy możemy pogadać. Fifa mimo początkowo złudnie drętwego gameplayu zjada PESa w trybie ONLINE pod wieloma względami. SEP i inni zaproszenie przez Konami aby pograć w PESa 2017 jeszcze niedawno masakrowali PES 2016 płakali, że arkade, skrypty/handi/przesadzony pass support. Ich narracja nagle zmieniła się gdy Konami zaczęło obdarowywać ich prezentami. Chłopaki na streamach rozdają kopie gier, koszulki, piłki. Nagle PES 2016 jest cudowny a PES 2017: best experience I ever had. I typek mówi to rozdając gadżety które podarowało mu Konami, stream dla dla 120 widzów T_T 120-140 max bo tylu widzów jest w stanie uzbierać SEPO najlepszy youtuber/streamer pes-a. Inny najlepszy streamer Basherano to 40-60 To wszystko co dzieje się w około tej gry już nie jest żenujące a śmieszne Jeśli chodzi o filtry w PES, to te są jak kolega wyżej wspomniał w trybie quick match. Problem w tym, że już 2 miesiące po premierze znaleźć przeciwnika z 3-4 gwiazdkami to czasem kilkadziesiąt minut szukania, bo ludzie wolą grać RANKI. Ja obserwuję co się dzieje z PESem ale podchodzę do tego z przymrużeniem oka. Pierwszy raz od kilku lat jest HYPE na nową FIFE a to za sprawą nowego silnika.Może być w końcu jakaś sensowna fizyka piłki, bo to co potrafi Frosbite to wiemy, a jedyne czego mi brakuje w fifie to fizyki piłki, chociaż w połowie tak dobrej jak w fatalnym PES 2016. Edytowane 10 czerwca 20168 l przez TrueGrand
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Jedynie tego brakuje bo nic sie nie zmienilo w gumolicie fizyki pilki.
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Autor Truegrand po części można się z Tobą zgodzić, ale możemy polemizować co do kampanii call of duży a może uncharted?, tak jak do redaktorów tylko że jak nie kto inny jak oni testują gry i pierwsze opinie są od nich nie od graczy i można wyciągnąć średnią i wolę strategie Konami kupowanie graczy którzy testują grę niż wystawne przyjęcia dostojników Ea dla tych właśnie dziennikarzy w 5 gwiazdkowym hotelach, odchodzimy od tematu, zgadzam się co do fizyki piłki i że pes to offline a fifa online i tu raczej sie nic nie zmieni, a co do fiki na tym nowym silniku to trzymam kciuki, też jestem ciekaw.
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Ale o PES offline to wy gracie z kumplami (zazdro bo moj juz tylko jeden gra a i tak mamy do siebie tyś km wiec i tak byłby online( czy z cpu? Jak z cpu to bezsens jak ktos potrzebuje hmgrac na najwyzszym lvl bo gdy strzeli sie gola to z automatu cpu ma god mode i nawet jak nie zrobisz bledu to jakos z banki czy wolnego strzeli
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Autor U mnnie na szczęście na osiedlu jest grupa co w to gra i turnieje kanapowe robimy systematycznie, czasem ściepa na Puchar czy koszulkę i o to gramy, jest fun jest zabawa
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Truegrand po części można się z Tobą zgodzić, ale możemy polemizować co do kampanii call of duży a może uncharted?, tak jak do redaktorów tylko że jak nie kto inny jak oni testują gry i pierwsze opinie są od nich nie od graczy i można wyciągnąć średnią i wolę strategie Konami kupowanie graczy którzy testują grę niż wystawne przyjęcia dostojników Ea dla tych właśnie dziennikarzy w 5 gwiazdkowym hotelach, odchodzimy od tematu, zgadzam się co do fizyki piłki i że pes to offline a fifa online i tu raczej sie nic nie zmieni, a co do fiki na tym nowym silniku to trzymam kciuki, też jestem ciekaw.Ale nie można porównywać gier typowo muli do gier w których główny target to historia jak Uncharted czy TLoU gdzie multi to "dodatek".NBA 2k16 FIFA, Destiny czy Call of Duty to multi a kampania to coś extra co pewnie za kilka lat zniknie, bo kampania kosztuje zbyt dużo ( patrz Battefront). Ludzie kupują Uncharted, przechodzą i wracają do multi w COD Fife czy PESa . W Call Of Duty recenzje wychodzą dla trybu Multi gdzie tylko poruszają kampanie. PES jest recenzowany na podstawie gry vs CPU lol. Idiotyzm do potęgi N ! Przecież PES online i offline to 2 inne gry, po wydaniu darmowej wersji PES 2016 MyClub przez kilka tygodni nie działało MENU. Wybranie SETTING to było 3 minuty establish communication, a zagranie meczu to w sumie 20 minut oglądania establishing communications. Konami składy do gry offline i online wydaje w odstępie tygodni. Gra vs kumpel zgodzę się na notę 8/10 ale online? Max 4/10 Edytowane 10 czerwca 20168 l przez TrueGrand
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Autor Sam zacząłeś te porównania a ja Ci dałem przykład z tym Uncharted chodziło mi o gameplay.Konami przykłada się do gier offline i multi u nich nie istniało a chyba najlepszym przykładem jest Mgs bo to druga gra Konami, super tytuł z kulejącym multi i tak jest z pesem, sam to napisałeś a ja o tym właśnie wcześniej pisałem
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Co jest takiego zrypanego w pesie online? Przegrałem już trochę meczy i lagow nie doświadczylem, Oczywiście były mecze które rozgrywaly się w koszmarnych warunkach ale w fife też takie są,i to co roku.
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Długo by opowiadać. Ja zagrałem online z 1.5k meczy w PES 2016 i uważam, że Konami to debile. Maja świetny kod który zrujnowali detalami. https://youtu.be/6qgFj4roRRY Edytowane 14 czerwca 20168 l przez TrueGrand
Opublikowano 15 czerwca 20168 l jaranie sie kolejna czescia po tyle niespelnionych obietnicach to juz bardziej przypominalo by patologiczna milosc babki co ja facet dziennie bije po ryju, a na koniec dnia przeprasza i gada, ze juz nie bedzie bedzie dobry pes to sie kupi ale jaranie sie tym po przez zapowiedzi to patola
Opublikowano 15 czerwca 20168 l Bez jaj myślałem. Ze będzie jakiś gemplej, bo mamy e3 wrzucili jakiś trailer,pewnie gra jakąś niedoyevana jak zawsze wyjdzie na premierę i boją się teraz pokazać.
Opublikowano 15 czerwca 20168 l Dodadza kilka nowych animacji pobawia sie suwakami jak co roku i nowy pes gotowy. Ja juz na ten silnik patrzec nie moge. Przydalby sie trzeci gracz na rynku.
Opublikowano 17 czerwca 20168 l jaranie sie kolejna czescia po tyle niespelnionych obietnicach to juz bardziej przypominalo by patologiczna milosc babki co ja facet dziennie bije po ryju, a na koniec dnia przeprasza i gada, ze juz nie bedzie bedzie dobry pes to sie kupi ale jaranie sie tym po przez zapowiedzi to patola yup niewiele mozna dodac. Barany jak zwykle potkna sie o wlasną głupote i nawet jak im wyjdzie dobra gra to nie wpadna by zrobic matchmaking online i do widzenia pes
Opublikowano 18 czerwca 20168 l Ja bym im powiedział co mają pozmieniać w MC i mielibyśmy najlepszy tryb kariery online ever. No ale nie pytają
Opublikowano 18 czerwca 20168 l W MC trzeba zlikwidować białe piłki na ławce. Czasami to jest skandal,że 7na 10 Graczy gra team lvl 3 z Ronaldo Robenem, morata a na ławce typy z ovr 40. Oczywiście typ ranking 900+ i zadowolony, że wykorzystuje glitche. Ja gram uczciwe i gram team lvl 3 z typami na ławie 70-80 i mój ranking to około 600, gracze 600+ to 99% szans,że oszust.
Opublikowano 18 czerwca 20168 l Słaby trochę ten mc, jakoś mnie nie ciągnie. Może dlatego, że zawsze wolałem albo granie kanapowe albo master league czy po prostu karierę w fifę. W tym roku miałem fifę i sprzedałem po jakimś czasie. No ale jakaś piłkarka jesienią się u mnie na półce pojawi, tylko nie wiem jaka. W fifie są licencje, wyglądać pewnie będzie ładnie, ale to nadal fifa. Czy można liczyć na jakąś rewolucję w pesie? Raczej nie, serio trudno mi coś wybrać i to jest przykre. Najlepiej jakby powstał remaster PESA 6 z porządnym trybem online i aktualizacją składów
Opublikowano 18 czerwca 20168 l Option file (PS4) będzie działało w PES 2017 na bank, więc problem licencji znika . Nie będzie arkadowo, gra zwolni, nie będzie wyników hokejowych. To pewne. Ponoć też nawet grając Offline vs AI CPU gra, a nie ogrywa cię cheatując (odczyt imput z pada) co było frustrujące. Edytowane 18 czerwca 20168 l przez TrueGrand
Opublikowano 18 czerwca 20168 l Uwierze jak zobacze.. Zreszta nawet jesli to gupki pierwszym patchem zepsuja. Nie masz nadzieji. Edytowane 18 czerwca 20168 l przez Croc
Opublikowano 18 czerwca 20168 l Ale było kilka osób ze sceny krytycznie odnoszących się do PESa w Londynie na pokazie. Rozmawiałem z chłopakami na FB i wiem co nieco. A to, że zawsze demo jest lepsze od fula to bzdura. Jedno jest pewne, jak gra będzie zła i z handicapami to nie ma co liczyć na pacze. Wtedy sprzedam grę póki HOT, ale tym razem gre z konsolą. Edytowane 18 czerwca 20168 l przez TrueGrand
Opublikowano 18 czerwca 20168 l potwierdzam, zreszta wystaczy przypomniec co tu sie dzialo przy demku, no wielu (ja tez) mesjasza w tym widzieli, ja w demko zagralem wiecej meczy niz w fullu ostatecznie
Opublikowano 18 czerwca 20168 l W MC trzeba zlikwidować białe piłki na ławce. Czasami to jest skandal,że 7na 10 Graczy gra team lvl 3 z Ronaldo Robenem, morata a na ławce typy z ovr 40. Oczywiście typ ranking 900+ i zadowolony, że wykorzystuje glitche. Ja gram uczciwe i gram team lvl 3 z typami na ławie 70-80 i mój ranking to około 600, gracze 600+ to 99% szans,że oszust. To jesteś dobrym masochistą. Tak gra z 95% osób, które mają rozegrane więcej niż 20 meczy w MC, 4,9% to darmowe punkty, 0,1% to wymiatacze. Trudno to nazwać oszustwem, skoro właściwie wszyscy to stosują, bo Konami tak kijowo zaprojektowało ten element gry. Bardziej denerwują włączone kontuzje i cwaniaki skwapliwie z tego korzystające. Też mi się marzy przeprojektowanie tego elementu, żeby np. na ławce mogli przebywać gracze z max.10 OVR mniejszym niż zawodnicy na boisku itp. Ew. wprowadzenie dodatkowych kryteriów dla maszyn pokroju Robena czy Krystyny, coś w rodzaju 1 "legendarny" zawodnik na OVR team lvl 3, 2 na lvl 4 itp, albo ograniczenie ilości kolejnych występów dla takich zmaszowanych kopaczy np. wystawienie "legendy" możliwe tylko w co drugim meczu. Najlepsze moim zdaniem byłoby wprowadzenia limitu OVR gracza na dany lvl drużyny, żeby np. w team lvl 3 nie mogli grać np. zawodnicy powyżej OVR 82, a nie jakiś zakichana średnia, która powoduje, że MC wygląda tak jak wygląda. Naprawdę można MOCNO uatrakcyjnić ten tryb, bez niszczenia ludziom ( a w każdym bądź razie większości) zabawy, zmuszając ich do większej rotacji, myślenia strategicznego, a nie tylko łowienia coraz lepszych zawodników, żeby tylko później wystawiać co mecz magiczny trójkąt w ataku.
Opublikowano 18 czerwca 20168 l Demo Pesa 2015 było gameplayowo o niebo lepsze od fulla.jak wiekszoac dem tej serii za wyjatkiem 14- obydwie tak samo chu.jowe
Opublikowano 20 czerwca 20168 l gameplay 2 sekundy https://youtu.be/OmXB_kb7mtE?t=2m16s btw te 2 sekundy juz rozlozone na czesci pierwsze i zjechane przez "specjalistow", bramkarze do dupy, animacje do dupy, sedziowie do dupy, wszystko do dupy... king is back :> Edytowane 20 czerwca 20168 l przez rado_PL