Skocz do zawartości

E3 2016 - open world cinematic experience z drzewkiem rozwoju postaci i zdobywaniem baz

Featured Replies

Opublikowano

A Yakuzy w przeciwieństwie do Ni-Oh i NieR to doskonale wiem,że na ekoguvnie nie uświadczę. Ale od czego pobliscy kumple? Dla tej jednej gry pożyczą konsolę :kaz:

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 82 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• MaZZeo now available on Windows 10

• Ok, czas podsumowac E3:           NIESAMOWITY FACET

• Gość Soul
    Gość Soul

DżabaZZe przestań bronić tego pudła które jest pierwszą konsolą w historii która nie ma gier na wyłączność, czaisz nie ma już czegoś takiego, we wszystkie gry będziesz mógł zagrać na PC. I nie ma to n

Opublikowano

nioh, nier, yakuza? dla tej jednej gry pożyczę konsole

Opublikowano

A Yakuzy w przeciwieństwie do Ni-Oh i NieR to doskonale wiem,że na ekoguvnie nie uświadczę. Ale od czego pobliscy kumple? Dla tej jednej gry pożyczą konsolę :kaz:

jaki żebrak xD

Opublikowano

jaki żebrak xD

Jaki żebrak? Byznesmen! :daddy:

Opublikowano

a czy juz wiadomo czym te PS4 neo ma byc - czy multiplatformy dostana w koncu wsparcie 60 klatek, czy wzorem MS ida w nikomu niepotrzebne skalowanie do 4k ?

rozdzielczosc przestala miec znaczenie jak sie zorientowales, ze nie stac cie na TV 4k?

to akurat zabawne, że różnica miedzy 720p a 1080p to "różnica generacji" i "nie da się już grać w HD", ale jak już mowa o 4K to "niepotrzebne", "po co to komu" :dynia:

znowu klaperska obłuda w pełnej mocy, pewno taki yeti już płacze że na swoim turbotelewizorze 4k zobaczy jak świnia niebo.

No w rozdzielczosci 1080p nie myle przeciwnikow z drzewem, wiec zdecydowanie wolalbym by obie firmy skupily sie w koncu na sprzecie, ktory wyswietli 1080p w 60 fpsach w kazdej grze, niz rozdzialce 4k! Wspomnisz moje slowa, jak za rok bedziesz pisal, ze "mogli pokazac Gearsy pozniej", bo poza wysoka rozdzielczoscia nadal wygladaja jak z 360tki... :reggie:

Opublikowano

I Ni-oh i nier i tak beda na xboxa wiec nie wiem po co pozyczac konsole dla tych gier. Prawda jest taka ze nie bedzie juz eksow od studiow zewnetrznych.

Opublikowano

Ale właśnie Steam może trafić na Xboxa w świetlne ostatnich faktów :teehee:

Scorpio to już może nie być konsola tylko konkurencja dla steam machine z win store i steam

Steam nie trafi na Scorpio, MS nie będzie tam udostępniał konkurencyjnego sklepu

Opublikowano

I Ni-oh i nier i tak beda na xboxa wiec nie wiem po co pozyczac konsole dla tych gier. Prawda jest taka ze nie bedzie juz eksow od studiow zewnetrznych.

z szynki to wywrozyles?

Opublikowano

przeciez nioh i nier na xbona poszly by w takiej ilosci ze nie oplaca im sie kompa odpalac zeby robic konwersje

Opublikowano

przeciez nioh i nier na xbona poszly by w takiej ilosci ze nie oplaca im sie kompa odpalac zeby robic konwersje

dobry ruch ze dali niera jako ex fanek sie zainteresowal xD a potem boom przerzucają na xbona tez

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

w swietle ostatnich wydarzen nikomu sie przezucanie na Xbona nie oplaca - nawet MS  :kaz:

Edytowane przez easye

Opublikowano

http://www.pcgamer.com/microsoft-shaky-windows-10-launches-the-result-of-learning-to-ship-pc-games-again/?utm_content=buffer1d43e&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=buffer_pcgamer

"I started when we were basically a PC developer," said Spencer. "I go back to like Deadly Tide, Fury Cubed, all that, you know, Midtown [Madness], Age [of Empire] games. When we shipped the original Xbox, for better or for worse, frankly, we focused almost the entire organization on doing console games, and that’s 15 years ago, and the team’s built a lot of muscle of what it takes to build and ship console games. And we started a couple years ago—I’ve been in this job two years—so we started a couple years ago, I wanted to get back to PC gaming."

15 lat konsolowego Microsoftu a potem

k,NDYyOTI1MzksNDUxNDQwOTE=,f,kon-trojans

:obama:

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Mi najbardziej marzy się aby moc nowy konsol nie poszła w rozdzielczość czy 60fps (choć te mile widziane) tylko w za(pipi)istą interakcje z otoczeniem w masę animacji głównego bohatera tak abym to co mi przyjdzie do głowy w miarę możliwości mógł wykonać. Niech mechanika gameplayu będzie mega złożona a możliwości ogromne, zdaje sobie sprawy, że nie jest to łatwe ale przecież nie robią tego za darmo, niech skupią się na detalach smaczkach i ciekawy skryptach i za(pipi)isty AI a rozdzielczość i całe ta bajery graficzne przerzucą na dalszy plan, ogólnie ostatnio smutno się czyta to forum, gdzie wszystkich interesuję ilość teraflopów a nie to jak bardzo grywalna będzie gra.... 

Opublikowano

Soul

To raczej nierealne, bo to grafika sprzedaje gry a nie interakcja ze światem czy AI. Terafanki i resolutiongate bedzie niestety na pierwszym miejscu.

Opublikowano

Wiem, a przecież kiedyś było "inaczej"  :frog:

Opublikowano

Tylko ze same 4k nie daje zayebiscie oczoyebnej grafy z automatu. Co z tej mocy jak gdy beda dalej duchem w czasach 360.

Opublikowano

Juz widze jak panowie z Turn10 robia Forze 7 w 4k60fps i glownie tym reklamuja gre, a jako ze 3/4 mocy scorpio poszlo na rozdzialke to ciagle nie ma dynamicznego oswietlenia czy pogody xD. Ale 4k kurtyzano, beka z biedakow co nie stac na nowe TV.

To samo bedzie z Halo 6. Juz slysze w moich uszach ''firts halo at 4k60fps, also on windows 10, power of skorpio, please be eksajted'' :dynia:

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

@Soul

No, a wtedy gry robiłyby się nie 3-4 lata, tylko 5-6, a koszt ich wyprodukowania osiągnąłby punkt, w którym nie opłaca się ich robić. Pełna interakcja ze światem i zaawansowane A.I jest w dużej mierze nierealne, nie tylko ze względu na moc, ale na zasoby ludzkie potrzebne do jego stworzenia i sprawdzenia, dopóki nie powstanie middleware, który ułatwi takie rzeczy, to nie ma szans - to melodia dalekiej przyszłości, przyszłości bez krzemu najpewniej.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Ale właśnie Steam może trafić na Xboxa w świetlne ostatnich faktów :teehee:

Scorpio to już może nie być konsola tylko konkurencja dla steam machine z win store i steam

Steam nie trafi na Scorpio, MS nie będzie tam udostępniał konkurencyjnego sklepu

Niepojęte co spencer ma głowie XD

Phil Spencer says Microsoft "will ship games on Steam again"

," Spencer said. "I look at Valve as an important [independent software vendor] for us on Windows. They are a critical part of gaming's success on Windows. I don't think Valve's hurt by not having our first-party games in their store right now. They're doing incredibly well. We will ship games on Steam again." 

wywiad z piatku

Soul - wtedy wydłużyłby sie proces produkcji gier i koszty

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Male gry typu ori beda ale o forzie na steam raczej mozna zapomniec.

Opublikowano

Mi najbardziej marzy się aby moc nowy konsol nie poszła w rozdzielczość czy 60fps (choć te mile widziane) tylko w za(pipi)istą interakcje z otoczeniem w masę animacji głównego bohatera tak abym to co mi przyjdzie do głowy w miarę możliwości mógł wykonać. Niech mechanika gameplayu będzie mega złożona a możliwości ogromne, zdaje sobie sprawy, że nie jest to łatwe ale przecież nie robią tego za darmo, niech skupią się na detalach smaczkach i ciekawy skryptach i za(pipi)isty AI a rozdzielczość i całe ta bajery graficzne przerzucą na dalszy plan, ogólnie ostatnio smutno się czyta to forum, gdzie wszystkich interesuję ilość teraflopów a nie to jak bardzo grywalna będzie gra.... 

płynniejsza gra jest zawsze bardziej grywalna od tej mniej płynnej, oby tutaj nie pokpili sprawy, bo niektóre gry na XO chodzą wręcz tragicznie (porty z PC jak symulator kozy, remastery jak Saints Rows czy wsteczna kompatybilność...), gdzie na moim starym Radeonie 6770 niebo lepiej to chodziło

w sumie takie BFy też na XO wyglądają jak guwno, i nawet stałych 60 fps nie mogą utrzymać, nie wiem czego to wina, może procka?...

Opublikowano

Ale będzie beka, jeszcze 1,5 roku :xboss:

Dokładnie jak piszesz. Największa beczunia to będzie z Twojej stopki redakcyjnej :kaz:

Opublikowano

Ja wiem, że dużo sobie życzę niech chociaż trochę z tego zaczną realizować, więcej innowacyjnych systemów zaimplementowanych w rozgrywkę nie musi być ich 30 ale tak ze 3-4 które wprowadzą coś sensownego, no chyba tyle są w stanie zrobić, kiedyś potrafili do (pipi)a pana :P

Nie ilość jakość ! kiedyś mieli piękną fantazję i aż miło było mi sobie ją przypomnieć podczas wywiadów z Yu tuż po zapowiedziach Shenmue 3

(tak wiem wiem, gra która może nigdy nie wyjść)

Edytowane przez Soul