Skocz do zawartości

E3 2016 - open world cinematic experience z drzewkiem rozwoju postaci i zdobywaniem baz

Featured Replies

Opublikowano

Oficjalnie wiadomo  czy  to jest konsola nowej generacji  już,  czy tylko pośrednia? Bo steryd pisał z taką pewnością jakby to byl już fakt i igrzyska sie zaczeły.

A watpie czy sony ma chec ze wzgledu na poprzednią konsole szybko odcinac grubą krecha przeszłosc i robic reset.

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 82 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• MaZZeo now available on Windows 10

• Ok, czas podsumowac E3:           NIESAMOWITY FACET

• Gość Soul
    Gość Soul

DżabaZZe przestań bronić tego pudła które jest pierwszą konsolą w historii która nie ma gier na wyłączność, czaisz nie ma już czegoś takiego, we wszystkie gry będziesz mógł zagrać na PC. I nie ma to n

Opublikowano

Nowa generacja zaczyna sie tylko wtedy kiedy ktos wydaje nowy sprzęt i jasno daje do zrozumienia ze poprzedni powoli przestanie byc wspierany. Po premierze Scorpio wszystkie gry też będą na One wiec nie ma mowy o nowej generacji tylko o podzielenie graczy na Premium i lamusów z obecnymi maszynami. Sony zrobi to samo i NIntendo juz to zrobiło w przypadku 3DS (w penym stopniu bo oni jednak dwie gry mają jako Exy dla New)

Opublikowano

Nowa generacja zaczyna sie tylko wtedy kiedy ktos wydaje nowy sprzęt i jasno daje do zrozumienia ze poprzedni powoli przestanie byc wspierany. Po premierze Scorpio wszystkie gry też będą na One wiec nie ma mowy o nowej generacji tylko o podzielenie graczy na Premium i lamusów z obecnymi maszynami. Sony zrobi to samo i NIntendo juz to zrobiło w przypadku 3DS (w penym stopniu bo oni jednak dwie gry mają jako Exy dla New)

Czyli na sony nowa generacja sie jeszcze nie zaczela, bo albo wszystko wychodzi na ps3 (persona 5, odin sphere, lbp3), albo jest remasterem z ps3 (tlou, gow3) xD

Opublikowano

scorpio wg mnie to bedzie nowa generacja ale wstecznie kompatybilna, z czasem pojawia sie exy gdy juz baza uzytkownikow scorpio na to pozwoli 

Opublikowano

MS dał jasno do zrozumienia, że na swoich konsolach będą zacierać granice pomiędzy generacjami - czyli więcej gier będzie działać jednocześnie na jednej i kolejnej konsoli (ale wiadomo, że nie wszystkie) za sprawą universal windows aps czy jak oni to tam nazywają. Tak będzie z Xone i Scorpio i zapewne ze Scorpio i kolejną konsolą. 

Opublikowano

Nadrobiłem co miałem nadrobić z konferencji. Wnioski trzy. Ps4 warto zostawić dla exow do 2018 roku. Xboxa one wymieniam na scorpio za rok. Wii u trzymam do premiery zeldy.

A no i wniosek 4 pc nie potrzebnie robi konfe na e3. Pc jest najlepszy a tymi konferencjami tylko zaburza obraz.

P.s. Poczytałem co tu się wyprawialo w nocy podczas konfy sony. Najlepszy użytkownik co non stop podkreślał jaki jest pijany i ile to nie wypił. Może już wyrosłem z konferencji i obiecanek cacanek. Na pewno wyrosłem z oglądania w tygodniu roboczym konferencji w nocy. Zeratul w innej strefie czasowej mieszka zetta też a reszta? No life do kwadratu:) szczerze czytanie tego co tu się wyprawiało ok 4 w nocy doprowadziło mnie do małego zażenowania :). Kiedyś myślałem że cw to z przymrużeniem oka (poza mendrkiem, yetim czy daddym) ale teraz zrozumiałem że dla was to serious business.

Opublikowano

To ze 3rd party wydają gry na PS3 bo baza uzytkowników jest duza to inna sprawa. Napisalem ze "powoli przestaje bys wspierana" a nie ze ucina sie w pizdu wszystko. Sony juz nie robi duzych exów (chyba zadnych) na PS3 i skupia sie tylko na czwórce. To normalne. Tamta generacja była wyjątkowa pod wzgledem długości wspierania a koszty robienia ier sa tak duże, że cross-geny pojawiają się dłużej niż zwykle. 

W przypadku nowych modeli PS4 i XO sytuacja będzie inna bo kazda gra będzie musiala wyjsc na starsze modele - nie będzie obowiązku za to wydawac ładniejszych gier na te mocniejsze. 

Jeżeli jednak MS ogłosi ze na Scorpio mozna pisac i jednoczesnie definitywnie olać One'a to oczywiscie dla tej firmy oznacza to przeskok o generację do przodu i wypięcie się na ludzi którzy im zaufali kiedy opowiadali bajki o wspieraniu swoje platformy.

Opublikowano

blantman jaki sztywniak :pawel:

na bank zona czyta forum

Opublikowano

No ale będą mogli robić gry tylko na Scorpio, przecież już to oficjalnie potwierdzono. I nikt nie zostaje olany, wszystkie gry od MS będą zapewne działały zarówno z One jak i Scorpio.

A z tymi UWA to coś jednak musi być na rzeczy bo nagle się okazuje, że te same teamy developerskie w tym samym czasie i tej samej mocy przerobowej robią jednocześnie grę zarówno na Xone jak i Win 10. Jak to dopracują, to faktycznie może być tak, że wielu deweloperów będzie robiło te same gry na Xone, Win10 i Scorpio jeśli będzie to oznaczać mały nakład pracy. Ale o tym to się przekonamy dopiero w 2018 po roku Scorpio na rynku.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

blantman wielki gracz, który ogrywa wszystko na PREMIERĘ a jak przychodzi do uczestniczenia w E3, które jest raz w roku to beka, heheszki bo żona patrzy :pawel:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

blantman jaki sztywniak :pawel:

Papciokratos, Ty tez juz powinienes byc powazniejszy jak sie syna dorobiles

Rudy jest, to nie mój.

Opublikowano

No ale będą mogli robić gry tylko na Scorpio, przecież już to oficjalnie potwierdzono. I nikt nie zostaje olany, wszystkie gry od MS będą zapewne działały zarówno z One jak i Scorpio.

Czekaj bo chyba kac blokuje mi myślenie: to będzie tylko na Scorpio czy na One'a i Scorpio? Jakis auto downgrade mają niby kodować czy co? Nie wierzysz chyba, że One z mocą przeciętnego smartwatcha uruchomi gierke z poteznej maszyny od tak? Będą musieli nad taką wersją specjalnie dłubać

E: ok już ogarnąłem o co chodzi :/

Edytowane przez pawelgr5

Opublikowano

I sorry ale jesli SoD ma byc najlepszym Survivalem to nie grales w The Last Of Us.

xD

Wyraża więcej niż tysiąc słów.

Nie dla mnie. Chcecie porownywac  SOD Do Days Gone to mozecie je rownie dobrze skonfrontowac z TLoU przy czym ta jest dla mnie miazdzacym hitem. SOD w ogole mnie nie porwal, wszytsko wydawalo mi sie tam slamazarne

Opublikowano

no jesli survival polega na szukaniu szmatki i nozyczek zeby zrobic apteczke to spoko

Opublikowano

Ok Kremit ale przeciez on porownywal z SOD Days Gone ktoremu jest blizej do TLOU.
I tak mysle, ze TLOU mozna juz zaliczyc do survuivali.

Opublikowano

Ślamazarne bo nie zasuwasz pieszo ulicą przed setką zombie, bo ci stamina siada po 40 metrach gdy masz plecak wypchany stuffem znalezionym w opuszczonej chacie, a żeby przejść do terenu na którym są zgniłki trzeba iść kuckiem w trawie żeby zminimalizować hałas? ;)

Opublikowano

do zestawienia jeszcze dorzuccie resident evil i left4dead bo tez sa zombie.

Opublikowano

Xbox One S will upscale games to a 4K resolution as well as supporting 4K video playback, Xbox marketing exec Aaron Greenberg has confirmed.

http://www.videogamer.com/news/xbox_one_s_will_upscale_games_to_4k.html

No to boty za moment przesiadka na one s, a za 1,5 roku skorpion, a w 2018 skorpion s, w 2019 skarabeusz, w 2020 skarabeusz s...

Czyli wszytsko staja się jasne wraz z premierą one s. To rak Microsoft pierwszy wpadł na ten pomysł, bo przeciez nie Sony radzące sobie doskonale na rynku, Sony pozostało tylko się dostosować do tej sytuacji. Microsoft rak rynku konsolowego, oficjalnie.

PS. Niech wydają sobie konsole nawet z 20tfl, jak na złom nie będzie nawet jednego wartego exa.

XBOX - WYŻSZY POZIOM PRZECIĘTNOŚCI

Edytowane przez YETI

Opublikowano

@kermit

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Po jednym dniu z 'all games' przeszli do 'some games can be exclusive', ciekawe co bedzie blizej premiery xD

@blant

ic stont

@YETI

Twoj czarny brat wypuscil kolejny filmik:

Opublikowano

Po premierze Scorpio wszystkie gry też będą na One wiec nie ma mowy o nowej generacji tylko o podzielenie graczy na Premium i lamusów z obecnymi maszynami.

Wszystkie gry beda wychodzic na wszystkie konsole, niezaleznie od tego czy to nowa generacja czy konsola 1.5. Tak sie zmienil rynek, produkcja czesto trwa 4-5 lat. Zauwazcie, ze jeszcze nie ukazalo sie np. Red Dead Redemption 2. Zalozmy ze wyjdzie w 2017. To co, wydajemy tylko na PS4 i One, a Neo i Scorpiona olewamy? To co bedzie na premiere tych konsol? A gry z 2018 wyjda tylko na Scorpiona i Neo a PS4 i One omina? Nie ma to sensu. Wyszloby na to ze na osmej generacji nie ukazalo sie zadne GTA xD.

Pewnie jak wyjdzie PS5 to gry beda wychodzic na PS5 i Neo a PS4 zostanie olane.

Edytowane przez Lukas_AT