Square 8 604 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 Po kilkudniowej przerwie NPB 474,949,210 na Experienced, NM oczywiście nie pokonałem (pół życia) :D 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 6 sierpnia 2017 Opublikowano 6 sierpnia 2017 Coś mi nie idzie ostatnio w Arcade, Veteran dalej nie zaliczony, masa głupich błędów itd. :/ Pobiłem za to kilka wyzwań w Arenie, w tym Iceworks na #11 Global :D 1 Cytuj
triboy 973 Opublikowano 6 sierpnia 2017 Opublikowano 6 sierpnia 2017 Szkoda, że to taka niszowa produkcja i nikt w to nie gra... Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 12 sierpnia 2017 Opublikowano 12 sierpnia 2017 Z forum niestety chyba tylko my. Wczoraj pobiłem swój wynik w Ice Redline (#8 ) by dzisiaj pobić go jeszcze raz :D Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 sierpnia 2017 Opublikowano 12 sierpnia 2017 Ja cały czas przyglądam się gierce z zaciekawieniem, ale jest dużo innych rzeczy do ogrania obecnie. Poczekam pewnie na jakieś DLC czy promocje i z chęcią sam się zaopatrzę. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 W oczekiwaniu na Matterfall wpadło NPB na Experienced: 604,834,690 #62 global. NM oczywiście nie pokonałem :D Wierzę, że kiedyś mi się uda chociaż raz. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 20 sierpnia 2017 Opublikowano 20 sierpnia 2017 NPB Experienced - 665M #55 global i oczywiście poległem na NM :/ Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Dzisiejszy update dodaje nowe wyzwania do Areny. Jestem ciekawy tego Deadline, bo na razie był tylko dostępny w becie. Challenges * Added challenge: Redline in Machine City - Everything moves faster in Machine City * Added challenge: Redline in Future Labs - Future Labs Everything moves faster in Future Labs * Added challenge: Redline in Space Station - Everything moves faster in Space Station * Added challenge: Deadline in Techno Forest - Everything moves dead fast in Techno Forest * Added challenge: Deadline in Crystal Mountain - Everything moves dead fast in Crystal Mountain Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 26 sierpnia 2017 Opublikowano 26 sierpnia 2017 (edytowane) Miałem okazję pograć w Nex Machina. Cóż tu mówić, gra jest wspaniała. Nie powiedziałbym, że TRZEBA ją przechodzić, życie się wiele nie wzbogaci: ot, idziesz, szczelasz. Ale po włączeniu trudno się oderwać. To nieustanna akcja, która nawet na podstawowym poziomie trudności szybko przestaje mieć jakiekolwiek momenty przerw, a czasem robi się naprawdę szalonym ćwiczeniem w przeciskaniu się po wypełnionym pociskami ekranie (choć miejmy kontekst: niejeden japoński shootemup w jaki grałem był w stanie napieprzyć laserków jeszcze więcej). Podoba mi się to, że się cały czas gra, a po śmierci powtarza tylko dany etap. Jednocześnie gra może być przykładem pozycji trudnej (jeśli chcecie), ale sprawiedliwej, nie jak... wiecie co. To jest czysta akcja, a wyzwania są bardzo techniczne, przy czym sterowanie jest tak skrajnie proste, że wymaganie dotyczy głównie planowania na 5 sekund naprzód i skupienia, niż jakiejkolwiek znajomości gry. Od Nex Machina po prostu bolały mnie oczy, bo po włączeniu nie odwróciłem wzroku od ekranu przez długi czas. I w trakcie miałem retrospekcje z Hotline Miami. Nie ma tu wiele, czego by nie było w innych grach bullet hell, chociaż przeniesienie perspektywy na coś, co właściwie wygląda niemal jak Starcraft, ma swoje przyjemne bajery i bawi metodami na odświeżenie retro. Jak przystało na dobrą gierkę arcade, mimo niby szczupłej zawartości sporo tu poukrywanych sekretów, które sprawiają, że jak się ktoś nudzi to może grać przez wiele godzin, nawet dziesiątki. Mam nadzieję, że nie setki. Podobnie jak Trials czy inny Downwell, ta gra powinna podjarać każdego, kto lubi klasyczne gierki, gdy tylko wyjdzie w jakimś plusie czy jakie tam jeszcze są promocje. Edytowane 28 sierpnia 2017 przez ogqozo Cytuj
Gość Opublikowano 27 sierpnia 2017 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Przymierzam się do tej gierki od jakiegoś czasu. Ich poprzedni tytuł był dla mnie sporym zawodem, zupełnie nie podeszła mi koncepcja Alienation, gry niby podobnej, ale jednak zdecydowanie innej niż kochane przeze mnie Dead Nation. To wygląda tak potencjalnie miodnie, że chyba wyskubię z portfela te 12 zł. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Gra aktualnie jest w promocji na Steam i chyba dalej na PS4, polecam brać bez zastanowienia. Jak się pogra dłużej Redline, a w szczególności Deadline, to później Arcade wydaje się strasznie wolny :D Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 29 sierpnia 2017 Opublikowano 29 sierpnia 2017 NPB Experienced 754,751,140 #46 global. NM niepokonana :/ Niech ktoś pobije to będę miał motywacje. Update: Master 51,182,240 #34 global :D Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 2 września 2017 Opublikowano 2 września 2017 Nie pobiłem swojego rekordu z wczoraj (789M), ale w końcu się udało. Satysfakcja gwarantowana 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 3 września 2017 Opublikowano 3 września 2017 Czy ktoś poza mną gra w ten za(pipi)isty tytuł? NPB Veteran - 554M, oraz coraz mi bliżej do miliarda punktów na Experienced - 914,457,070 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 9 września 2017 Opublikowano 9 września 2017 Po dłuższym pograniu w Deadline nie da się grać w zwykłym trybie, bo jest za wolno :D Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 12 września 2017 Opublikowano 12 września 2017 Magiczna bariera przekroczona, na razie na doświadczonym, ale i na veterana przyjdzie pora - NPB 1,154,851,240 Experienced #22 global. A w single world o mało co bym wbił pierwsze miejsce w Crystal Mountain, ale skończyło się na #4 z minimalną stratą. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 20 października 2017 Opublikowano 20 października 2017 NM doczeka się wydania pudełkowego. Ktoś z forum grywa w ogóle w ten zacny szpil? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 października 2017 Opublikowano 26 października 2017 Update: Master 51,182,240 #34 global :D Odpaliłem ostatnio Mastera i ku mojemu zdziwieniu udało mi się uzyskać bardzo dobry wynik. Tym bardziej byłem w szoku, bo to była pierwsza próba od prawie dwóch miesięcy :D Niestety do Hero jeszcze trochę brakuje. 1 Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 27 listopada 2017 Opublikowano 27 listopada 2017 Nex Machina aktualnie w promocji na PSS przeceniona z 84,00 na 38,00 zł. Już się pobiera 2 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 27 listopada 2017 Opublikowano 27 listopada 2017 Bardzo dobra decyzja odnośnie zakupu. Jak już trochę pograsz to daj znać czy będziesz pobijał rekordy Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 20 grudnia 2017 Opublikowano 20 grudnia 2017 Gra ktoś jeszcze? @Sobies jak tam Ci idzie? @raven_raven @_Be_ @Mendrek nie podpasował wam tytuł? Bo coś mało graliście. Ja taki tam wynik z dzisiaj wykręciłem W końcu udało mi się dociągnąć pełne combo i nawet nie zaginąłem ani razu. Jeden zestaw Visitorów mi uciekł w 5 świecie, więc wynik można jeszcze poprawić. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 grudnia 2017 Opublikowano 20 grudnia 2017 Nie no podobał mi się ale dopiero raz odpaliłem i na pewno jeszcze wrócę. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 grudnia 2017 Opublikowano 20 grudnia 2017 Jak już odpalam PS4 to zbyt zajęty jestem łojeniem tyłków w Driveclubie 8). Nex Machina grałem chwilę i jest mega potencjał, ale na razie jeszcze nie miałem okazji przysiąść na dłużej. Kiedyś na pewno się za gierkę wezmę, nie wiem tylko kiedy. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 14 godzin temu, raven_raven napisał: Jak już odpalam PS4 to zbyt zajęty jestem łojeniem tyłków w Driveclubie 8). Nex Machina grałem chwilę i jest mega potencjał, ale na razie jeszcze nie miałem okazji przysiąść na dłużej. Kiedyś na pewno się za gierkę wezmę, nie wiem tylko kiedy. to jest ktorys wyscig z kampani z Japoni ?? sorry ze nie w temacie Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 U mnie brak grania w Nex Machinę jest niesamowicie błachy... padł mój wysłużony, prawie 3 letni pad i czekam na dostawę nowego egzemplarza. Co nie zmienia faktu, że delikatnie nie tak sobie tą grę wyobrażałem. Jednakże w święta postaram się coś pograć i może jak się wkręcę to zacznę iść w wynik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi