Gość DonSterydo Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Poproszę jeszcze wykresy z tymi flopsami bo chyba do końca nie ogarniam Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Weź mi ktoś prosto wytłumacz, bo nie mam czasu na czytanie elaboratów. To jest konsola następnej generacji? Będą gierki, które będą wychodzić na Scorpio, a na Xbox One ich nie uświadczymy? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Nowa generacja z kompatybilnością wsteczną, ale z większym naciskiem na gry crossgenowe Xone/Scorpio. Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Jak Rockstar wyda nowe RDR/GTA tylko na Scorpio, to je.bał ich wszystkich pies i zaczynam zbierać znaczki. Cytuj
Tokugawa1982 95 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Jednym słowem Rak branży i AIDS w jednym. Na moje dolary niech nie liczą. Prędzej kupię Nintendo Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Xbox scorpio ma mieć 100% kompatybilności wstecznej z xone s? Cool. Czy w historii konsol jest to pierwszy przypadek polgeneracji? Xbox one to moja pierwsza konsola, wuec np kompletnie nie rozumiem niuansów z wojna x360vs ps3 Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 xbox one pierwsza konsola to żeś se wybrał Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 (edytowane) Xbox scorpio ma mieć 100% kompatybilności wstecznej z xone s? Cool. Czy w historii konsol jest to pierwszy przypadek polgeneracji? Xbox one to moja pierwsza konsola, wuec np kompletnie nie rozumiem niuansów z wojna x360vs ps3 Scorpio to nie jest półgeneracja jeśli będzie miał taką wydajność jak deklarowana (~4.6 x mocniejsza od Xone). Między obiema konsolami będzie przepaść. I tak 100% kompatybilność wsteczna. Do tego jeśli systemy będą w 100% kompatybilne to powinna jeszcze być softwareowa kompatybilność wsteczna z X360, która teraz jest rozwijana na Xone. Czyli Scorpio powinien odpalać gry z 3 generacji (X360, Xone, Scorpio). Edytowane 14 czerwca 2016 przez DonSterydo Cytuj
Tokugawa1982 95 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Jesli potraktować X SC jako nową generację ,to kulą u nogii hamulcowym rozwoju będzie mu istnienie równolegle XOne. Gry nie będą diametralnie różne . Poróżni je tylko liczba detali oraz rozdzielczość i framerate.Z drugiej strony gdyby to była generacja 4.5 to wystarczyłoby wpakować troszkę silniejsze podzespoły, a nie tworzyć takiego potwora na którego będą tworzone gry z myślą o ograniczeniach XOne. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 (edytowane) No a czym gry pomiędzy tą a poprzednią generacją się różnią jak nie tylko i wyłącznie grafiką czyt. pixelami i rozdzielczością, bo nawet nie frameratem? Każda gra na Xone/PS4 mogłaby wyjść na PS3/X360 tyle że w gorszej oprawie. Jakoś do tej pory nie widziałem jakiś kosmicznych patentów gameplayowych, które by potrzebowały więcej mocy niż miały pastgeny. Edytowane 14 czerwca 2016 przez DonSterydo Cytuj
Tokugawa1982 95 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Przeskok jakościowy z 2D do 3D się już nie powtórzy. OD PS2 to tylko ulepszanie grafiki,fizyki i powiększanie światów.Pytanie: Czy rozdzielczość 4K jest zauważalna na telewizorach 40- 50 '. Bo większego do mojej pieczary nie wpakuję Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Całe gadanie o 4K to parodia. Wolę gry na Scorpio w FHD gdzie w takim przypadku różnica w tym co będzie pokazywane na ekranie względem Xone będzie gigantyczna, niż kolejne ładowanie pixeli w rozdzielczość i gierki w 25 fps. Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 14 czerwca 2016 Autor Opublikowano 14 czerwca 2016 Zabawne jest to wyzywanie od raka, bo "po 4 latach nowa generacja", rozumiem że jakby to był rok dłużej to byłoby wszystko super i w porząsiu? Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Nic nie byłoby w porząsiu, bo tej generacji równie dobrze mogłoby nie być. Mam takie uczucie, jakbym poszedł do restauracji, zamówił drogi obiad, a dostał tylko pieczywo czosnkowe. W wakacje przejdę Wiedźmina 3, FH2 i gonie ten sprzęt. Szkoda nawet strzępić ryja. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 tez nie widze sensu pchania sie w 4k, ale tak to juz jest ze ludzi ciagnie do cyferek Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Ja widziałem u kumpla w W3 na FHD i w 4k - różnica jest widoczna gołym okiem (wszystko ostre jak żyleta, a wygładzanie krawędzi można wyłączyć), ale koszt uzyskania takiej jakości na ten moment zbyt duży. Gdybyście mieli okazje pograć tak miesiąc w 4k to raczej do fhd mało który chciałby wrócić. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Zabawne jest to wyzywanie od raka, bo "po 4 latach nowa generacja", rozumiem że jakby to był rok dłużej to byłoby wszystko super i w porząsiu? W przypadku Polski to po ~3 latach. Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 http://www.eurogamer.pl/articles/2016-06-14-analiza-specyfikacji-project-scorpio Trochę o specyfikacji. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Dobra wiadomość dla xboxerów - dostaną PCta w pudełku konsoli za 1000 USD i będą mogli grać bez stygmatów. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Pierwszy Xbox też by 4 lata na rynku i wszedł 360... i tam nikt się nie bawił w kompatybilność itp zabiegi.Przynajmniej w pierwszych latach życia Scorpio ma nie zastępować One'a a być jedynie jego wersją premium.Każdy kto grał kiedykolwiek na PC wie o tym jaka mnogość konfiguracji i ustawień graficznych króluje w tym środowisku, a konsole tego absolutnie nie mają - przy unifikacji z windows 10 zmienić to można w dowolnej chwili. Xbox One dostanie Gears of War 4 w 1080@30fps w kapanii, natomiast Scorpio - wyższą rozdzielczość, podwojony framerate, czy efekty które twórcy kroili na rzecz ograniczeń hardwareu Łana...więcej pamięci Ram dla grafiki na lepsze tekstury ? Czemu nie, nikogo to nie krzywdzi, a developer od razu może podać konsolowcom to, co osiągnął tylko na PC. Microsoft spieprzył miliard rzeczy w tej generacji, ale One dostał świetne gry, dashboard, ect. Dajcie im naprawić błędy może-tym-razem-nie-zawiodą. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 A co jeśli na xone S będą gry w 900p a na scorpio np 1080p? To co wtedy nagle "oryginalnemu" xboxowi zabraknie mocy i musi się zadowolić 612p jak w Ark:survival evolwed ? Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 14 czerwca 2016 Autor Opublikowano 14 czerwca 2016 Zabawne jest to wyzywanie od raka, bo "po 4 latach nowa generacja", rozumiem że jakby to był rok dłużej to byłoby wszystko super i w porząsiu? W przypadku Polski to po ~3 latach. nie rób sobie jaj. Można było sobie kupić One'a od razu na światową premierę. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 http://www.eurogamer.pl/articles/2016-06-14-analiza-specyfikacji-project-scorpio Trochę o specyfikacji. Imo te spekulacje wcale nie wyglądają jako zapowiedź nowej generacji ale wojnę na karty graficzne. Taki swojego rodzaju upgrade konsol. Zabawne jest to wyzywanie od raka, bo "po 4 latach nowa generacja", rozumiem że jakby to był rok dłużej to byłoby wszystko super i w porząsiu? W przypadku Polski to po ~3 latach. nie rób sobie jaj. Można było sobie kupić One'a od razu na światową premierę. No widzisz - ja cenię wygodę i poważne podejście do klienta. Dlatego One'a kupiłem w dniu premiery z PL dystrybucji gdzie było wsparcie od MS. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 A co jeśli na xone S będą gry w 900p a na scorpio np 1080p? To co wtedy nagle "oryginalnemu" xboxowi zabraknie mocy i musi się zadowolić 612p jak w Ark:survival evolwed ? "A co jeśli.." -a widzisz w tym sens ? Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 14 czerwca 2016 Autor Opublikowano 14 czerwca 2016 No ja rozumiem Kyo ale to nie zmienia faktu że konsola była dostępna już od 2013 roku. Pierwszego Xboxa to w ogóle oficjalnie chyba nie było w Polsce, mam więc udawać że takiej konsoli nie było? Ja mam na myśli to, że kiedyś 5-6 lat generacji to był standard (poza X360/PS3), teraz wygląda na to że nowa generacja zawita rok wcześniej i niektórzy szaleją jakby to był zmierzch konsolowego świata. Przypominam że nikt nie każe nikomu przesiadać się od razu, a w dniu premiery Scorpio nie wyciągną wtyczki dla X1. Jeśli miałbym wybierać to wolę nowy sprzęt po 4 latach ze wsteczną kompatybilnością niż nowy sprzęt po 5-6 latach gdzie wszystkie gry i sprzęty będę musiał wywalić do kartonu i wrzucić na strych. 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi